Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuś jednak chyba mamy różne białe irysy. Mój ma bardziej strzępiaste płatki. ;:218 Zajączki w rozchodniku cudnie się prezentują. Obrazek Fioletowych kwiatów masz tak dużo. ;:oj Dopiero jak pokażesz portrety widać ile tego jest. ;:215 Goździkami się pozachwycam, też się skusiłam na dwie ;:306 sztuki. Dziękuję za informację o lilaku Palibinie. Jednak ciachnęłam swojego mocniej, wyglądał jak pendula. ;:173 Dobrej, spokojnej niedzieli. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam w niedzielę ,dzień wstał piękny ,teraz wyszło trochę chmur,temperatura super ,nie jest za gorąco ,ogród kwitnie i pachnie ,ptaków w nim mnóstwo i śpiewają swoje trele .

Gosiu,aniołów w ogrodzie sporo bo je lubię ,bodziszki często tworzą takie kobierce,ale wyższe stojące odmiany też są ,no cóż taka ich uroda i chyba musisz to zaakceptować ,bo nie może nie być ich w ogrodzie ,ten mój fioletowy bodziszek też jest stojący tylko na zdjęciu jest pod piwonią i ona go trochę przywaliła więc się położył ,ale w innej części ogrodu stoi twardo ,inny wyższy stojący pełny jeszcze nie zakwitnął ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196

Iwonko,te różowe złocienie w różnych odcieniach są cudowne ,piwonie powoli się rozkręcają ,może u mnie później ,bo jednak w innych częściach kraju jest cieplej ,aniołki mam różnych częściach ogrodu ,niech będzie anielsko :uszy ,goździki to bardzo wdzięczne kwiatuszki i pięknie pachną ,też nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu ,irysy to z piwoniami nierozłączny duet muszą być w ogrodzie ,więc jak widzisz nie ma z czego zrezygnować ,ja nie umiem ;:306 czosnki są tak olbrzymie ,nie da się tego pokazać ,ale mają średnicę 25 cm one takie o średniej wysokości ,pozdrawiam :wit

Małgosiu margolciu goździków mam sporo odmian ,pachną cudownie ,ślimakom sypię niebieskie granulki ,albo zbieram i palę ,a popiołek idzie z powrotem do ogrodu ,nic się u mnie nie zmarnuje ;:306 ,roślin mam dużo ,więc jakoś nie widać ubytków ,ale tam gdzie zjadłyby wszystko,to muszą być granulki ,nie stosuję ich tylko do warzyw ,pozdrawiam :wit

Soniu,jezeli tak to jak przekwitną ,to poproszę przy okazji ,może i Ty coś wypatrzysz u mnie ,zajączki musze podnieść na patyczkach ,bo są puste w srodku ,bo rozchodnik zasuwa do góry i zaraz ich nie będzie widać ,goździki mam różne ,bo ich zapach mnie zniewala ,dobrze ,że wczas ścięłaś lilak ,bo on teraz będzie tworzył pączki kwiatowe na rok następny i mógłby nie zdążyć ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marcia i ty też masz prześliczną kolekcję irysów, bodziszki z pierwszej fotki są piękne ;:333 Ale wiesz co mnie zachwyciło... zakątek z aniołkiem ... on tam tak uroczo wygląda. Podziwiam Twoją pracowitość, jesteś super ogrodniczką ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martuś,sama nie wiem co można jeszcze napisać o Twoim ogrodzie ;:215 ;:215 ;:215 ,ale pracy którą wkładasz w pielęgnacje nie zazdroszczę,z liśćmi od kapusty muszę spróbować ,mam znajomy warzywniak.Powiem Ci ,że ja też mam zaległości a działka dużo mniejsza,oczy by jeszcze robiły ale reszta się nie garnie, za to pobyt na działce rekompensuje nam wszystko :tan :tan .Pozdrawiam serdecznie :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ja również nie wiem co pisać bo zawsze piszę że chciała bym mieć taką ilość gruntu by mieć tak cudnie i kolorowo ;:138
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Pospacerowałam ścieżkami, między pięknymi roślinkami, Martusiu masz super miejsce do biesiadowania ;:138 ;:138
Irysek ciemnofioletowy ;:167 I piwonie ;:167 Pozdrawiam ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani ,miło że zaglądacie chociaż nikt nie ma wiele czasu na czele ze mną i chyba już jestem zmęczona ,a jeszcze tyle przede mną ,dzisiaj wsadzałam duże dalie z doniczek do gruntu ,ciągle to odkładałam ,bo zawsze coś było ważniejsze.

Ewciu,uwielbiam irysy i chciałabym mieć ich jeszcze więcej ,bodziszki mogą być dla Ciebie ,bo jest ich dużo i różnych ,już zapisane ,aniołki z różnych kącików wyglądają i dzielnie pilnują porządku w ogrodzie :uszy pozdrawiam ;:168

Tereniu,oj pracy jest dużo i już zdążyłam się nią zmęczyć i pewnie dlatego tak mi nie idzie ,nie ma kto przyjść do pomocy i w tym cała bieda i tak ciągle sama snuję się po tym ogrodzie .pozdrawiam :wit

Kasiu,przecież Twój ogród też niemały i też masz bardzo kolorowo i dużo wszystkiego ,oj Ty mój cukiereczku ;:168

Krysiu,spaceruj ,bo po to są ścieżki ,jak dobrze sobie przypominam miałaś odwiedzić mój ogród to spacerowałabyś w realu i biesiada też by była :uszy ,irysy i piwonie uwielbiam ,więc muszą być w ogrodzie ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dzisiaj sobie zrobiłam wolny wieczór od ogrodu, ale dzień był jakiś męczący i wyrywanie chwastów wyjątkowo mnie zmęczyło. Wszyscy mnie przestrzegają przed przegięciem to posłuchałam :;230 Poza tym musiałam odrobić przynajmniej część wizyt w ulubionych ogrodach. Powiem krótko nigdy dość irysów, piwonii, bodziszków, goździków i w ogóle ogrodu pokazuj, pokazuj ;:168 Pozdrawiam serdecznie i ściskam Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na osłodę zdjęcia z ogrodu ,myślę ,że nie nudzę za bardzo .

Celebrity
Obrazek

Obrazek

Coral Charm
Obrazek

Obrazek

Red Charm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia White Towers,nowa pierwszy raz kwitnie
Obrazek

Red Charm i Coral Sanset
Obrazek

Coral Gold nowa piwonia sadzona w sierpniu
Obrazek

Coral Gold
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Celebrity
Obrazek

Obrazek

White Cap
Obrazek

Obrazek

piwonia Carolina Mun
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

piwonia 100 letnia od mojej babci Walerii
Obrazek

piwonie od znajomej babci Julianny
Obrazek

żeby nie było tylko piwoniowo
Obrazek

Obrazek

iglica i jaskier
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i moje pomidorki ,jest ich 130 szt
Obrazek

może dość bo zanudzę ;:306
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Piękny pokaz piwoniowy , widać dopiero zaczynają swoje kwitnienie , moje kończą , zaciekawiła mnie White Towers czy masz ją pierwszy rok , bo nie pamiętam ale jest piekna prawdziwy kwiat piwonii ;:168
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Wow 130 pomidorów ;:oj
Koniecznie muszę sobie sprawić na jesień piwonie.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia imponująca piwoniowa kolekcja ;:138 nawet nie wiedziałam że jest aż tyle :oops:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu ,w Twoim ogrodzie zawsze jakoś tak czas szybko mi biegnie bo chciałoby się zajrzeć w każdy kątek i pod każdy większy listek .Kwiecia wszelkiego jest taka ilość że nie wiadomo na co najpierw patrzeć bo np. bodziszki pod piwoniami prezentują się wspaniale a kolorowe złocienie wnoszą tyle radości .Na pewno jesteś zapracowana bo ogród duży , ale będzie znowu troszkę wolnych dni to na pewno nadgonisz , a może i odpoczniesz czego Ci życzę .
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto nie nudzisz piwonie cudne ;:215 jak sie spotkamy to zapytam gdzie kupujesz takie nowości.
Teraz naprawdę mało czasu mamy dla forum, ogród nas zatrzymuje na dobre.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marto, wszystko w Twoim ogrodzie jest zachwycające,ale mnie najbardziej urzekły margerytki. Cudnie wyglądają w takie dużej ilości. Masz spora kolekcje piwonii. Szkoda, że tak szybko przekwitają.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”