Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu, klon miałby być koło bramy wjazdowej, więc przejście nie jest konieczne. Niech tylko zrobią tę drogę... :roll:

Tulipany w kroplach deszczu - piękne. No i uśmiechnięta buzia Maluszka ;:226
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu pewnie,że to ona ale jak ją pięknie sfotografowałaś,że nie poznałam. Jednak szkółki zaliczone. ;:215 A Karolek to już chłopisko . Ciągnie go do kwiatuszków. Ma to po babci ;:108 A tulipany cudne. Moich dużo jeszcze w pąkach.
;:3 ;:3 ;:3 na majówkę. :wit ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu posadziłam tulipany do czterech donic. Dwie pokazane ładnie wyglądają, jedną z dałam synowej też świetnie wygląda. Natomiast w czwartej jakieś rachityczne, niskie, nie rozwijają kwiatów, a sadzone dokładnie do takiej samej ziemi. ;:131 Przyglądaj się takim radosnym dzieciom, wtedy Twoje będzie takie same. ;:167

Aniu powoli wszystko zrobicie i wtedy spokojnie kupisz takie drzewo, jakie będziesz potrzebować. Swoje drzewa sadziłam bez odpowiedniej wiedzy, akurat Globosum mi się udał, ale innych bym już nie posadziła. ;:185 Tulipany na szczęście z powodu zimna, długo kwitną i sporo jeszcze w pąkach. ;:215 Maluch jedzie pływać w ciepłych basenach, dość się wymarzł u babci. ;:108

Alu Karol nawet nie niszczy roślin, pomizia trochę, powącha i idzie do drugiej kępki. Nie zaszalałam w szkółce, bo padało, ale już mam zaproszenie na 1 maja, ma być nowy towar. :wink: Posadziłam ułudkę w dwu miejscach, na skarpie od południa parę kwiatów już ma. Natomiast na niebieskiej, trochę w cieniu bukszpanu tylko jednym kwiatkiem mnie uraczyła. :) Jak się rozrosną będziemy podziwiać niebieskości. ;:215 Moje przegorzany z siewu rachityczne, a od ciebie rośnie wyjątkowo pięknie.

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, ta czerwono-pomarańczowa, przypalana (już sama nie wiem jak je trafnie określić) odmiana tulipanów jest niesamowita ;:oj ;:oj Nieźle musi dawać po oczach na żywo w takiej grupie. Ja tam lubię wszystko co intensywne więc już kolejny raz do nich wzdycham ;:108
Jak długo wschodzą przegorzany z nasion?? Posiałam jakieś dwa tygodnie temu i ani śladu ;:218
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko mam taki mocny kolor tulipanów po raz pierwszy, chyba w B kupiłam. Na szarych schodach doskonale wyglądają, widać je z daleka. :) Przegorzan wschodził na parapecie około trzech tygodni. Niestety siewki słabo sobie radzą, posadzone niedaleko szmaragdów, chyba maja za sucho. ;:218 Ten ze zdjęcia rośnie w takiej samej odległości, ale dostałam już ładna sadzonkę. Może moje w tym roku wreszcie też się rozrosną.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Soniu pomocnik nie zrywa kwiatów dla swojej babci ? :D
Posadziłam turzycę The Beatles, a ona zamiast przyrastać, zaczęła kwitnienie.

Obrazek
To niemożliwe ;:oj Widziałem identyczną dzisiaj na polu, nawet zdjęcie mam :shock:
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Soniu pomocnik słodki, a te ogniste tulipany to jak małe piwonie ;:333 Fajnego weekendu ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu , Karolek fajny ,wesoły chłopczyk. Jak ten czas leci, dopiero co pokazywałaś nam go jak się urodził...Im człowiek starszy tym bardziej widzę jak czas szybko leci. Za dziecka tego się tak nie widziało....Miałaś dziś pogodę? U mnie dziś ;:3 i udało mi się w końcu troszkę popracować ogrodowo...Nareszcie!
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Jaki słodki ten Twój Karolek ;:167 Masz wspaniałego pomocnika!
Jak to zrobiłaś, że się dochowałaś takich tulipanów w donicach, są olbrzymie ;:oj To chyba trzeba na zimę zdołować, żeby nie zmarzły, prawda?

Moja turzyca też zakwitła, a ja mam pierwszy raz od zeszłego roku taką trawę i jestem zielona, czy to się obrywa, czy zbiera nasiona, czy co z tym robi... ;:173
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Karol ma bardzo dobry gust, bo zachwyca się tymi tulipanami, na które i ja nie mogę się napatrzeć. :lol:
Kubuś też nie niszczy roślin, zrywa te, które mu pozwalam, czyli stokrotki z trawnika i wkłada do wiaderka. Najfajniejszym miejscem jest piaskownica. I niech tak zostanie na razie. ;:173
Słoneczko posyłam bo pojawiło się u mnie dzisiaj. ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy ranek był zimny i wietrzny, ale późne popołudnie wyjątkowo ciepłe. :tan Od czwartej udało mi się wypielić kilka rabat i zaszalałam sadząc na grządkę turzycę Bronzitę z siewu, bo już marniała bez światła w garażu. Okno zaanektowały pomidory, więc dla innych roślin nie ma już miejsca. Astry chińskie, karłowe też zostały już na dworze, niech się hartują. :roll:

Seba to turzyca nowozelandzka, ale pewnie niejedna trawa ma podobne kłosy. Dziś już pościnałam, bo po co ma się wysilać na nasiona, niech rośnie w kępkę. :) Karol na razie nie zrywa kwiatów, ale jak będę mniej patrzeć mu na ręce, to pewne trochę urwie. :wink:

Ewuniu takie żarówiaste tulipany tylko w donicy na razie posadziłam. :) Jednak za rok będa na grządce, tylko jakie towarzystwo im przygotować. ;:131

Olu niestety czas zbyt szybko biegnie. ;:108 Chciałoby się go zatrzymać, ale nie mamy takiej mocy. Dzieci i wnuki nas zastąpią, taka kolej rzeczy. :) Popołudniem całkiem przyjemnie się pracowało. Teraz jednak już tylko 4 stopnie. ;:202

Agnieszko masz taką ślicznotkę Natalkę, to wiesz, jakie miłe takie maluchy. ;:167 Kochamy je za to, że są z nami. :) Donice na tulipany wypełniłam w połowie kompostem, a potem zimowały w zimnym garażu. Wystawiam na zewnątrz, jak temperatury się podnoszą, najczęściej w lutym. Kilkustopniowe przymrozki im nie szkodzą. Grzeją się na południowej stronie garażu, jak pąki pokazują kolor stawiam na tarasie przy wejściu. Turzycom obcinam kwiatostany, mają budować zielone liście, a nie wiązać nasiona. ;:108

Małgosiu akurat przy Exotic zrobiłam mu zdjęcie, ale obszedł wszystkie kępki, które rosną na płaskich grządkach. :) Każda pomiział, powąchał i wrócił zadowolony do swoich zajęć. Kubuś starszy, to już rozumniejszy. Karol jeszcze nie załapał, że można zrywać takie duże kwiaty. :wink: Może wreszcie po niedzieli będzie cieplej, bo niestety na jutro deszcz i 9 stopni. ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczynam zapełniać miejsce po warzywniku. Posadzony Palibin ze zwisającymi pędami. ;:131

Obrazek

Warzywa w innym miejscu się zadomawiają.

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu z Karola to już kawał chłopaka! ;:oj Jak ten czas leci?! ;:oj I ta Jego roześmiana buźka... ;:167 i zawsze zauważam jak modne ma stylizacje. ;:224 Świetny dzieciaczek.
Kochana Ty i czerwone tulipany? Nie posądzałam Cię o to. ;:131
Słoneczka życzę. ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Soniu te żarówiaste :D tulipany przyciągną wzrok gdzieby nie stały i zagłuszą każdy inny kolor, dlatego myślę, że najlepiej byłoby im na zielonym tle :) Są niesamowite ;:333 Mam kilka takich zwykłych w kolorze żółto pomarańczowym... widać je z daleka :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne te liliokształtne tulipanki.
chyba takich własnie mi brakuje .Trzeba,więc sobie zapisać na listę na jesienne zakupy :wink:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu te pierwsze i drugie tulipanki bardzo mi się podobają, muszę takich poszukać :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”