Ewelinko jeszcze mi jednej czy dwóch lilii brakuje, a parę przepadło. Na szczęście parę przybędzie na wiosnę

Zdecydowałam się z powrotem do lilii po tym jak kiedyś wysiekł mi czerwcowy grad. Niestety dziwne te lilie jeden sezon ogromna kępa, a na drugi jeden kwiat

Krzewuszki szybko rosną, ale są i odmiany niskie słabo rosnące. Mam takie dwie Monet i Black a. White

(i ta kwitnie na biało i jest niziutka). Te wysokie mocno rosnące można ciąć i trzymać je z ryzach

Miłego dnia
Iwonko przy moich nasadzeniach nie poprowadzę stałego ogrodzenia, beton na wąskiej działce to tunel

. Jednak widzę że miejscami nawet wkopane deski dają dużo, najgorzej jest tam gdzie tylko siatka. Mam nadzieję, że wiklina przynajmniej trochę poprawi sytuację. Był czas że kury sąsiadów wydziobywały wszystko co rosło przy siatce a były to niestety rośliny ozdobne, kawałki blachy ustawione wzdłuż za krzewami poprawiły ich stan. Nie mam pretensji do sąsiadów, bo sama kiedyś pracowałam i nie miałam czasu na pielenie wzdłuż siatki, ale teraz chcę zabezpieczyć moje rośliny

Nie zastosuję też randapu, bo spryskam to co chronię

Zresztą starsza pani sąsiadka leje go na swoje maliny i pokrzywy, a one i tak rosną

Nawet zlała mi świerka ewidentnie bo część po jej stronie jest brązowa, a po mojej zielona
Iwonko, ale na pustkowiu nie chciałam mieszkać, a ludzie mają swoje wady
Ewciu z liliami jest tak, że trzeba je ciągle dosadzać

Chcesz pobawić się w ukorzenianie krzewuszek? to mogę Ci patyki podesłać, bo one łatwo się ukorzeniają i czasem nawet kwitną w tym samym roku

Zdrówka życzę, bo czytałam że coś szwankuje
Witaj
Mariuszu! bardzo miło mi Cię gościć, tym bardziej że Panowie uprawiający ogród to rarytas, a do tego zachwycający się liliami

Zapraszam serdecznie! Z krzewuszkami to jest tak jak z innymi roślinami zaproś jedną, a zaraz będziesz szukał drugiej i kolejnej. Powodzenia