Witajcie poweekendowo
Pogoda w ten weekend była cudna. Sobotnie popołudnie oraz niedzielę spędziłam na działce. Posadziłam wszystkie bratki a było ich sporo, bo aż 50 szt, podcięła jeszcze róże, bo widać, że niektóre wymagają bardziej drastycznego potraktowania sekatorem. Ogarnęłam domek po zimie i remoncie a na koniec to już tylko został leżak i rozkoszowanie się 
Poza bratkami nie kupiłam jeszcze nic, poczekam do maja. Wypatrzyłam też fajne donice, które bardzo by mi pasowały, tylko ta cena
muszę jeszcze podumać ale pewnie się skuszę
Gosiu mój eM spracował się bardzo przy tarasie i wiosennych porządkach. Co skończy jedno ja wymyślam mu drugie
Piotrek Tarasik wygląda superancko

jestem mega zadowolona

Lampeczki chciałabym powiesić na pergoli, aby robiły klimacik, gdy wieczorami będziemy sobie siedzieć. W biedrze są fajne kule solarne, skusiłam się na 3 szt
Aneczko Deski zdecydowanie bardziej mi się podobają ale w takich sytuacjach wyznaję zasadę "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma", więc cieszę się, że mam już zamknięty temat tarasu. Lavender odbijają od ziemi, niestety trzy panny nie dają oznak życia, szkoda ... Hosty są za niskie, spróbują z tym miskantem, zobaczymy jak to wyjdzie. Temat pracy mam już zatwierdzony, wczoraj wstępnie ułożyłam sobie plan i w majówkę postaram się ją napisać
Olu "te brateczki" to z zeszłego roku. Śliczne były i pięknie kwitły. W tym roku też chcę takie kupić, niestety na giełdzie trzeba było brać całą paletę a że kolory mi się nie podobały, to nie kupiłam ich. W sobotę na zajęciach wytrzymałam do 13,00, nie wysiedziałam do końca
Poniższe bratki są tegoroczne
Iza Panowie najpierw podsypali piasek, aby wyrównać teren, potem go udeptali, złapali odpowiednie spadki itp. Samo układanie płytek szło na "mokro" tzn. piach wymieszany z cementem i odrobiną wody. Można też układać "na sucho" czyli bez wody, ale z racji tego, że u mnie płytki kładziono na płyty betonowe lepszym rozwiązaniem było na mokro. Trawę koszę kosiarką spalinową z napędem, szerokość 40 cm, co pozwala przechowywać ją w domku, w szafie