Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Małgosiu u mnie niestety biała sasanka zaginęła ;:224 Za to różowa i fioletowe królują ;:215
Powojnik w pąku będzie kwitł po raz pierwszy? Znów mnie na nie bierze,chyba dokupię :D
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu pięknie, kolorowo, jeszcze tylko żeby nieco cieplej było :D Dużo ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

clem3 pisze:Aniu mój kwitł już w doniczce jednym kwiatuszkiem :D Niestety chyba nie przeżył zimy ;:145 Póki co nie daje znaku życia :( Twój już wypuścił listki?
Małgosiu, trudno powiedzieć, żeby wypuścił listki, nie, co to, to nie :wink: Ale pędy ma zielone, grube, nie wyglądają na martwe, coś tam zaczyna nabrzmiewać na nich powoli. Zrobię zdjęcie i przy okazji wstawię u mnie. Myślę, że dla nich jeszcze za wczesnie na jakieś wielkie oznaki życia :|

Super sasanki, moje dużo skromniejsze i jakies bardziej powściągliwe :wink:
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Małgosiu, to budzenie się Stefana wygląda tak, że aż musiałam ręką tło przysłonić, żeby aparat to w ogóle złapał :wink:

A więc:

Obrazek

Tadam! ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko sporo mam tych niskich, jakoś nie umiem im sie oprzeć ;:306

Aniu Annes z białą sasanką robię kolejną próbę, tym razem ostatnią, więc niech lepiej się postara ;:224 Ten powojnik z pąkiem jest sadzony zaledwie jesienią, a już ma sporo pąków. To z grupy Atragene, one kwitną najwcześniej. Żeby się znwu nie zniechęcić może spróbuj najpierw z włoskimi, te sobie super radzą ;:108

Ewuniu ewarost z tą pogodą to już nie nadążam normalnie... W poniedziałek poszerzaliśmy z em rabaty, było tak gorąco, że w koszulce się pociliśmy, a dzisiaj wyciągnęłam kurtkę zimową :shock:

Aniu Ann twój Stefan o wiele lepiej wygląda niż mój ;:333 Mój pędy ma żółte i uschnięte, ale opuszcza się od dołu ;:138 Przykrywałaś swojego na zimę?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uff, ostatnio znowu nie wyrabiam na zakrętach ;:224 Każdą wolną chwilę dzielę między ogród i dom, z naciskiem na ogród oczywiście :;230 Zanim zrobiło się na tyle ciepło, że mogłam zająć się pracą w ogrodzie, z nudów nakupiłam nasionek, do tego głównie jednorocznych, na które w ogóle nie mam miejsca na rabatach... Namówiłam więc ema, żeby mi powiększył warzywnik i posiałam je tam... a ponieważ tak dobrze mu poszło, w nagrodę dostał "możliwość" powiększenia mi rabaty :;230 Jeszcze brakuje obrzeży, więc nie do końca wygląda tak jak w moich planach, ale nowe roślinki już można sadzić ;:138
Obrazek

Denerwuje mnie ta juka, ale rosła już tam jako soliter, a przez powiększenie istniejącej za nią rabaty znalazła się na jej środku... Nawet próbowałam namówić ema na przesadzenie jej, jednak kategorycznie odmówił ;:224 A sama przecież nie dam rady.
Przy kolejnej rabacie trochę już zaczął protestować, nie wiem dlaczego ;:224 Ta jest w półcieniu, więc wylądują na niej hosty i brunery. Za nimi będzie stała ławeczka.
Obrazek

Mimo że kwiecień w tym roku postanowił dopasować się do przysłowia i w jeden dzień mamy lato, żeby następnego szukać na nowo zimowych kurtek, to jednak ogród już kolorowi się coraz bardziej :heja

ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Tulipany wielokwiatowe naprawdę są wielokwiatowe :tan
Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Jednak dane mi będzie zobaczyć pierwszy kwiat na mojej magnolii ;:138
Obrazek

;:167
Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W moim hiacyncie znalazłam dzikiego lokatora. Chyba się delikatnie naćpał zapachu, bo nawet nie reagował na sesję :;230 . A spójrzcie tylko jak się skubany trzymał

ObrazekObrazekObrazek

Replete
Obrazek

Jan Bos
Obrazek

Obrazek

Obrazek

iiii........... pierwszy pumilek ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu rabatki pierwsza klasa ;:138 Magnolia dzielna dziewczynka ;:333 A i kwiatuszków sporo mimo takiej paskudnej pogody... No i ten bączek ... jak ja lubię takie fotki ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Małgosiu rabatka na jednoroczne powiększona,ciekawe co tam posadzisz?
Nareszcie zakwitają tulipany,uwielbiam ten czas.Ciekawe masz odmiany,tulipan wielokwiatowy po raz pierwszy widzę ;:oj
Gratuluję pąka na magnolii,długo czekałaś? Moja Alexandrina też ma jednego,jednak w ubiegłym roku miała 2.
Sasanka w kolorze buraczka rewelacyjna,nie dziwię się,że oznaczyłaś ją serduszkiem:)
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Masz juz tak porozwijane tulipany ;:oj Muszę moim pokazac - niech sie wstydzą :wink:

Stefana nie okrywałam, usypałam mu tylko kopczyk z kory w nogach.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Już pumilek? Rety! Ale on ma tempo!
Małgosiu już miałam prosić byście zerwali resztę trawy za rabatą z półkolem alr szybko doczytałam, że będzie tam ławka. Świetny pomysł. ;:215
I ja nakupiłam zbyt wiele jednorocznych. Miejsca na nie nie mam. :roll:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Kwiatki śliczne, ale ten bączek naćpany przebija wszystko ;:306 , trzyma się kurczowo łodyżki,fajne zdjęcie ;:215
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gdzieś Ty go tam wypatrzyła, ;:oj schował się przed światem na poobiednią drzemkę a tu intruz mu w oczy fleszem błyska. ;:306
U mnie też powojniki zaczynają swój spektakl, wiadomo, przodują Atragene. :tan
Ogród pięknieje i mieni się kolorami. Dobrze że M nadal się udziela, to sukces dzielicie po połowie. ;:63 ;:63
Cieplutkiej wiosenki Wam życzę i Radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego. ;:79 ;:79
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,tulipanowy spektakl sie rozpoczyna u Ciebie ,a i innych wiosennych dużo jeszcze kwitnie ,bo się ochłodziło,i kwiaty utrzymują się dłużej,więc ogródek zamienia się w piękną kolorową łąkę ,pozdrawiam :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu rabatkom brakuje jeszcze oprawy, ale najważniejsze, że jest miejsce choć na kilka nowych roślinek :;230 Kwiatki tak chcą kwitnąć, że nawet na słońce nie czekają :wink:

Aniu Annes jednoroczne poszły na warzywnik, na tej jednej powiększonej posadzę chyba trochę irysów, które "koczowały" gdzie się dało... Jeszcze nie do końca zdecydowałam co posadzę w kółku, myślałam o floksach szydlastych. W tym roku bardzo czekam na tulipany, bo mam sporo nowości. Magnolię mam drugi rok, dlatego tak się zdziwiłam pączkiem. Sasanki uwielbiam w każdym kolorze ;:173

Aniu Ann tulipany dopiero pojedyncze kwitną, pewnie uznały, że muszą mi dozować emocje :wink: Byłam pewna, że okryłaś Stefana :shock: Świetnie ci przezimował.

Aneczko ten jeden pumilek taki wyrywny, inne nawet jeszcze pąków nie mają. Trawę za półkolem i tak będziemy musieli zerwać, koszenie trawy w takim zakamarku i pod ławeczką byłoby koszmarem ;:222

Iwonko prawda że fajny? :lol: On tak się usadowił między tymi dzwoneczkami, że każdą łapką się trzymał innego :D

Stasiu nie trudno go było wypatrzeć, bo ogromny był :shock: Za nocleg w takich luksusach jakaś zapłata mi się należała, więc niech bączek nie narzeka :lol: Z pomocą ema jakoś zmiany szybciej idą ;:224 Ja tym moim wózeczkiem to bym w tydzień nie zrobił tyle, co on w jedno popołudnie :D

Martuś tulipany powoli się rozkręcają, ale to może i lepiej, dłużej będę się nimi cieszyła :D

Zapomniałam się wam pożalić, z jakimi przebiegłymi roślinami muszę mieć do czynienia... Wyobraźcie sobie, że wczoraj przy okazji wizyty u fryzjerki wpadłam na szybkie zakupy na targ. Idę sobie spokojnie, w stronę roślinek nawet nie patrzę... a one podstępnie stały tam, gdzie się ich w ogóle nie spodziewałam :shock: Na szczęście mieli tylko trzy takie, których jeszcze nie miałam ;:306
Jeśli moi sąsiedzi jeszcze nie do końca byli pewni, czy mi żadnej klepki nie brakuje, to w tym tygodniu chyba tę pewność zdobyli, gdy zobaczyli jak w tę zimnicę ubrana w kilka warstw ubrań, między jednym deszczem, a drugim obsadzam nowe rabatki ;:306

Pumilek mimo paskudnej pogody już w pełnym rozkwicie
Obrazek

Trzecia i ostatnia próba posiadania białej sasanki ;:224
Obrazek

Kolejna gęsiówka do kolekcji
Obrazek

Narcyzów nigdy dość
Obrazek Obrazek

I trochę tulipanków? Soniu wszystkie białe to twoja zasługa :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”