Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

U mnie za to z jednej strony domu słońce aż miło, a z drugiej aż czarno od chmur....więc pewnie śnieg do nas idzie ;:124
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie także przeszła chmura śniegowa, na pięć minut przybieliło i po śniegu. :;230 . Także nie lubię pracować w ciapie. ;:222 . Moim marzeniem jest aby choć zobaczyć co słychać na mojej działeczce, o pracach jak na razie tylko mogę pomarzyć. ;:219
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie też pobieliło. Na jakieś ... 10 minut. ;:306 ;:306
Zimno nie ustępuje, co mnie rozgrzesza z lenia. Nie chce mi się pójść na działkę. ;:185
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

A mnie rano obudziło piękne słoneczko, ale za 2 godź. już nie było tak wesoło...
Sypał śnieg i to momentami bardzo mocno... ;:145 A mnie się już tak chce takiego wiosennego ciepełka...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko u mnie dziwnym trafem co parę dni pogoda jak w kalejdoskopie: śnieg, deszcz, słońce, czasem jeszcze wiatr i na przemian. Podobno w najbliższych dniach ma świecić słońce i lekki mróz w nocy...zobaczymy? Śniegu już prawie nie mam, a u Ciebie? Jak nocami będzie -5 to ziemia przymarznie, ale chociaż gałęziami można będzie się zająć. Miłego wieczoru ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie wieczorną porą :wit .

Krysiu no to miałaś ciekawy sen i to w dodatku proroczy ;:306 . U mnie też już śniegu nie ma, wszystko stopniało ;:108 . W Auchen w najbliższym czasie nie będę ale zakupiłam dalie tutaj na forum, może przyjdą ;:131 . Ty z pewnością znajdziesz miejsce na nowe nabytki więc kupuj ile wlezie ;:215 . Będziemy mieli co podziwiać w sezonie. Mam nadzieję, że pogoda poprawi się bo faktycznie nie jest zachęcająca.

Paulinko u mnie dzisiaj także były takie momenty, że z jednej strony było piękne słońce a z drugiej ciemne chmury ;:oj . Na szczęście w ciągu dnia śniegu nie było, pokropił chwilkę deszcz. Z niecierpliwością czekam na słoneczko i wyższe temperatury.

Zeniu z pewnością za jakiś czas będzie lepsza pogoda i będziesz miała możliwość sprawdzenia co tam u Ciebie w ogródku słychać . Ja mam to szczęście, że mam ogródek po nosem no ale niestety nie wszyscy tak mają. Nie martw się praca Ci nie ucieknie i prędzej czy później zrobisz porządki ;:333 .

Lucynko dzisiaj u wielu osób podobna pogoda . Mi też nie chciało się wyjść na zewnątrz bez potrzeby a o jakiejkolwiek pracy nie było nawet mowy.

Olu my wszyscy już tak bardzo chcemy tej wiosny, że te chwilowe napady zimy są denerwujące. Nie zazdroszczę śniegu bo ja też jak rano go ujrzałam to oniemiałam z wrażenia. Dobrze, że w ciągu dnia wszystko stopniało.

Marysiu u mnie po śniegu nie ma na szczęście śladu. Dzisiaj zapowiadali - 3 w nocy ;:oj . A jeszcze kilka dni wcześniej o żadnych minusowych temperaturach nie było mowy. Z resztą w każdej prognozie mówią co innego. Nie wiadomo w końcu czego można się spodziewać . Oby tylko nie przyszły takie mrozy około - 10 bo ja nie wiem czy te wszystkie tulipany i byliny to przetrwają. Mam w razie czego igliwie ale ciężko byłoby to wszystko przykrywać ;:222 . Bądźmy dobrej myśli ;:3 .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Nie wiem jak tam u Was ale u mnie - 1 i pełne słoneczko ;:oj . Trawnik i reszta lekko zmrożone. Niebo jest bezchmurne a zapowiadali na dzisiaj deszcz ;:306 . Pewnie skoro zapowiadali to spadnie ale może później ;:218 . Przed południem jadę z dziewczynkami do logopedy a potem mam "wolne", tak więc jeśli pogoda utrzyma się no to kto wie ;:224 . Chociaż na ten moment nie mam wiele do roboty bo na cięcie róż za wcześnie, na nawożenie raczej też . Jedyne co mogę to zdzierać trawnik bądź układać obrzeże z cegły albo dalej kontynuować porządki za stodołą . Jutro mój Małżonek z samego rana wyjeżdża i jestem bardzo ciekawa co wydarzy się w ogródku przez te trzy tygodnie Jego nieobecności . Pewnie niektóre rośliny zdążą zakwitnąć - np krokusy ;:224 . Jeszcze trochę i zacznie się sadzenie :tan . Z niecierpliwością czekam na dostawy . A teraz uciekam i życzę Wszystkim miłego i słonecznego dnia :wit .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ewelinko, u mnie też zima co jakiś czas gości. Raz pada śnieg, raz wychodzi słoneczko. Taka przepychanka zimy z wiosną.
Na szczęście pojawiają się tylko lekkie przymrozki. Piszesz, że niecierpliwie czekasz na dostawy. A ja mam nadzieję, że jeszcze wstrzymają się z wysyłką. Nic na działce nie przygotowane. Z resztą u mnie pod lasem zawsze wszystko później :).
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit
Ewelinko, na pewno zedrzesz dużo trawy pod jego nieobecność :;230 Ja, pod nieobecność M szybko wprowadzam zmiany, na które on kręci nosem. Jak wraca jest już po fakcie i musi się z tym pogodzić.
Twój ogród jest coraz piękniejszy - codziennie go odwiedzam, bo ciągle coś się w nim dzieje.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko znowu sypie wielkimi płatkami i robi się biało, bo temperatura bliska zeru. No trudno może rośliny będą zadowolone :D Ciekawa jestem czy Twój deszcz się sprawdził :uszy
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

U mnie w tej chwili za oknem przepięknie ;:138
Słoneczko cudnie rozlewa swoje złociste promienie, a jednocześnie sypie gęsty śnieg. ;:333 Fantastyczny obrazek. ;:215
Jutro zabieram się do pikowania i - oczywiście - do siania kolejnych roślinek także. :tan
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Madziu ja od II tygodnia marca mam pierwsze wysyłki zaplanowane. Miejsce jest gotowe więc nie mam problemu z tym . Jedynie pogoda może być problemem bo nie wiadomo czego się spodziewać. Mam nadzieję, że mimo wszystko będzie bardziej wiosennie niż zimowo .

Alu witam Ciebie :wit . Masz absolutną rację ;:306 . Nawet wiem gdzie ta trawa zniknie w pierwszej kolejności. A Małżonek tego z pewnością nie zauważy od razu ;:306 . Dziękuję za miłe słowa aż się zarumieniłam :oops:. Do piękna jeszcze bardzo dużo mu brakuje ale powoli staram się aby kiedyś właśnie tak było . Marzy mi się taki prawdziwy ogród z burzą roślin i kolorów ;:108 .

Marysiu z pewnością śnieg pomoże roślinom przetrwać mrozy o ile takie będą. A u mnie nie padało. Przez dłuższy czas świeciło słoneczko, potem zniknęło za chmurkami ale mimo wszystko nie było szaro i buro.

Lucynko rozszalałaś się z tymi wysiewami ;:108 . Pikowania nie zazdroszczę. Zawsze się tego boje, że coś uszkodzę ;:185 . Mówisz śnieg ? ;:224 No prawdę mówiąc wolałabym żeby śniegu u mnie już nie było . Pragnę wiosny ;:3 . Śnieg miał styczeń i luty na to by spaść a nie nagle sobie przypomina, że jeszcze jest zima ;:124 .

Dzisiaj zrobiłam sobie mały prezent w jednym z marketów ;:131 .

Obrazek

A w innym kupiłam jeszcze cebule mieczyków w kolorze białym, różowym i fioletowym.

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru Wszystkim :wit .
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Ewelinko, ależ fajne zakupy ;:108 Aż wstyd się przyznać ale ja póki co, nie zakupiłam jeszcze żadnych cebulek. Ostatnio jakoś wyłączona jestem z życia ogrodowego :( Dzisiaj też wyjazd do stolicy- kolejne badania były i cały dzień już uciekł. Jutro i w sobotę praca. Także zazdroszczę ci takiego zorganizowania przy dwójce dzieci i możliwości spokojnego planowania spraw ogrodowych :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Bardzo ładne mieczyki, co do irysów to nie mam dobrych doświadczeń.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewelinko, prezent prima sort! ;:138
Śliczne mieczyki. A i iryskowi też nic nie brakuje.
Lubię te holenderskie iryski. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”