Petunia z nasion cz.4
- cuxia
- 200p
- Od: 7 maja 2012, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion cz.4
Ewelina ja schowalam wiekszosc na dworze zostana dwie skrzynki a w nich 6szt. Zobacze czy im na dobre to wyjdzie. W razie wu nie bedzie mi szkoda tych 6szt 

Pozdrawiam, Kamila 

- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Ja tak napisałam, bo kiedyś już straciłam cale palety roślin właśnie od wiatru zanim foliak raczyłam dostać, mimo dodatnich temperatur wiatr mi pozałatwiał rosliny, lepiej czymś nakryć.
- cuxia
- 200p
Kurcze musze sobie kupic taka szklarenke 
Jolu a mam jeszcze pytanie odbisnie osmocote. Zastanawialam sie ostatnio czy nie kupic, moze podsypac nia te moje jak juz nawoz z ziemi sie wyplucze?? Mozna tak??

Jolu a mam jeszcze pytanie odbisnie osmocote. Zastanawialam sie ostatnio czy nie kupic, moze podsypac nia te moje jak juz nawoz z ziemi sie wyplucze?? Mozna tak??
Pozdrawiam, Kamila 

- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ło matko no to zaraz lecę po nie. A czy fuksje , niecierpki i pelargonie też mam pochować ?? Bo jak tak to uzbiera się tego
. A co najzabawniejsze to chowałam je przed 4 bo jechałam z domu a taaaka potężna chmura szła ,że bałam się burzy. No i jak wróciłam wszystko z powrotem na miejsce postawiłam a tu taki zonk i znów muszę latać
/ Hahaha kto nie ma w głowie ma w nogach
.

- paprotka882
- 500p
Pelargonie są dość wytrzymałe, fuksje też, niecierpki nie wiem, nie chowaj, nakryj czymś żeby nie zawiało i już. 

-
- 50p
- Od: 16 kwie 2014, o 22:58
Moje 30 sztuk są ogromne nawet jakies zalązki kwiatków widać, za kilka dni lecą na doniczki i rabatki
Ja wniosłam o piętnastej przed burzą i tak już zostało. Obawiam się, że na trzy dni. Oby nie dłużej.
Kamilo można. Tylko nie wiem czy będzie sens. I tak teraz mają aż za dużo nawozu. A za miesiąc będą już tak duże i rozkrzewione, że będzie szkoda wydatku, bo planton będzie im wystarczał. Zresztą nawóz do podlewania możesz wprowadzać mniejszymi dawkami a tu domieszać nie wiadomo ile i czy później mają dość czy jeszcze dolewać. Można przegiąć.
Kadrowy. Chcemy zobaczyć i pomacać. Pokaż fotki.
Kamilo można. Tylko nie wiem czy będzie sens. I tak teraz mają aż za dużo nawozu. A za miesiąc będą już tak duże i rozkrzewione, że będzie szkoda wydatku, bo planton będzie im wystarczał. Zresztą nawóz do podlewania możesz wprowadzać mniejszymi dawkami a tu domieszać nie wiadomo ile i czy później mają dość czy jeszcze dolewać. Można przegiąć.
Kadrowy. Chcemy zobaczyć i pomacać. Pokaż fotki.
- ewelkacha88
No i wniosłam prawie wszystko, tylko zostawiłam te rośliny które stoją w osłoniętych miejscach . Mam nadzieję, że nic im nie będzie.
Mnie ogarnęło zwątpienie i petunie posadzone do skrzynek od tygodnia stoją na dworze .Właściwie to oprócz heliotropów wszystkie rośliny zostawiam na noc na balkonie.
Moje też niektóre zostały ale nie petunie.
Ja teraz najbardziej boję się deszczu. Jeszcze świeże i żeby w bagnie nie stały później tydzień. Za małe, żeby tyle wypić.
Ja teraz najbardziej boję się deszczu. Jeszcze świeże i żeby w bagnie nie stały później tydzień. Za małe, żeby tyle wypić.
- ewelkacha88
Kropka ja wolę jednak dmuchać na zimne bo w końcu poświęciłam niektórym roślinom pół zimy - szkoda byłoby je stracić a w moim regionie zapowiadają burze i wiatr więc wolę pochować . Mam nadzieję, że za jakiś czas pogoda się poprawi i nie trzeba będzie się tak gimnastykować.
- cuxia
- 200p
U mnie juz jutro ma byc sloneczko, pozniej w piatek ma padac, natomiast sobota i niedziela ladnie.. Problemem jest temperatura. Wyjezdzam w czwartek, szkoda mi ich zostawic w domu nal ma byc slonce, ale z soboty na niedziele zapowiadaja mi 2* wiec to jakas masakra bedzie. Moze jeszcze do tego czasu cos sie zmieni - szczerze powiem mam taka nadzieje
Jolu, w takim razie zrezygnuje z osmocoty
planton musi im wystarczyc ;)

Jolu, w takim razie zrezygnuje z osmocoty

Pozdrawiam, Kamila 

- paprotka882
- 500p
No u nas (wielkopolska) jest dziś bardzo brzydko, strasznie leje, wieje, zimno, na noc u mnie na plusie 5 stopni, ale ogólnie jest obrzydliwie.
- cuxia
- 200p
Dokladnie - wedlug mojej prognozy ma padac do ok 24, pozniej przejasnienia
takze spokojnie jutro ladny dzien w WLKP sie zapowiada
zobaczymy jedynie jak z wiatrem..

Pozdrawiam, Kamila 

Jest tak ładnie, że wszystkie siedzimy na forum.
Kamilo. Przyszły rok przed Tobą od nowa. Ale będzie pięknie w wątku petuniowym.
Kamilo. Przyszły rok przed Tobą od nowa. Ale będzie pięknie w wątku petuniowym.