elissa witaj w moich powojnikowych progach.
Co do płotu musiałabyś zapytać jego jakie ma zdanie na ten temat. Pamiętaj jednak, że jemu w każdej chwili może się "odkocić" i będziesz wtedy miała problem. Jeśli clematisy byłyby na dodatkowej kratce to mogłabyś spokojnie posadzić wszystkie które wiosną tnie się mocno.
Ja w sklepie o który pytasz nigdy nie robiłam zakupów ale wiem, że wiele osób tu na forum tak kupuje i są zadowoleni. Ja kupuję tylko w E-clem. Porównaj ceny obu sklepów i powiem tyle, że cena jest adekwatna do wielkości sadzonek. Poza tym wszystko jest OK.
Bietko o pełnych, acz malutkich kwiatkach jest Purpurea Plena Elegans. Jest to powojnik włoski, czyli łapać uwiądu nie powinien.
Mam też Multi Blue. Kupiony wiosną ładnie rósł i jako nieliczny (z powojników nie włoskich) nie złapał uwiądu.
Rozana zdrówka życzę.
Una u mnie pogoda była piękna, więc do południa a pracy a po południu działka i sadzenie.
Też jestem bardzo ciekawa Mrs Cholmondeley. Znalazłam dla mniej reprezentacyjną miejscówkę i doborowe towarzystwo. Liczę w przyszłości na "szał ciał".
maur swoje powojniki, jeśli chodzi o interentowe zakupy, kupuję tylko w E-clem... I jestem bardzo zadowolona. Mam tez kilka z LM ale oni mają z tego samego źródła.
Ewo dziękuję. Jestem bardzo zadowolona!
U mnie obudził się kolejny powojnik (wyłazi z ziemi), bo gałązki suche.
Czekam więc jeszcze na dwa.

Little Mermaid i białego z rodziny Bulevard Fleuri (czyli takich co to do donic są stworzone).