Witajcie ,dzisiaj w ogrodzie przygotowałam rabatę pod truskawki owocujące cały rok i zaczęłam ryć w warzywniku,bo w jesieni nie zdążyłam ,chciałabym jeszcze dorobić trochę nowej rabaty ,może zdążę przed zimą ,na razie dobrze mi idzie,obornik cały rozrzucony

nawet lepiej się czuję ,że mogłam pogrzebać w ziemi ,jak ja lubię ziemię i jej zapach
Iwonko,fajnie jak się podobają ,są takie czarujące
Dorotko,dla Ciebie wszystko;:167
Maryniu,panowie bardzo nie lubią uwag

nie tylko Twój pan taki,ale starają się bardzo ,tylko im nie wychodzi czasem

ja też byłam dzisiaj w ogrodzie,pogoda rewelacyjna,i nadrabiam pomału zaległości,pozdrawiam i miłego wieczorku życzę ,myślę moje serduszko,że masz lepszy nastrój po działeczce
Moniczko,nie robiłam gnojówki z żywokostu,bo nie mam na wszystko czasu ,zresztą rośnie u mnie 1 żywokost ,na rabacie ,którego notorycznie wyrzucam ,a on jest z powrotem ,to może dam mu swobodę i będę robić gnojówkę

,do tej pory robiłam gnojówkę z pokrzyw i ze skrzypu a jeżeli żywokost ma tak dużo potasu i fosforu ,to można ją stosować nawet przed zimą wszystkie nawozy potasowo fosforowe,można stosować cały sezon do zimy,rośliny rewelacyjnie po nich przetrzymują zimę ,nie przemarzają ,ja oprócz tego stosuję w ogrodzie popiół drzewny,bo mam go pod dostatkiem ,ponieważ piec centralnego ogrzewania mam na ekologiczne spalanie drzewa,w piecu w kuchni też palę tylko drzewem i w kominku .Popiół drzewny to potas,fosfor ,wapń i mikroelementy,nic nie ma azotu,nie trzeba stosować wapna ,bo popiół świetnie odkwasza glebę ,nie można go tylko sypać pod rośliny kwasolubne,dużo potasu mają banany ,więc wszystkie skórki pod kwiatuszki,,ale się rozpisałam pozdrawiam i pięknych snów
Kasiu,większe grupy zawsze inaczej się prezentują,są bardziej widoczne i bardziej podkreślają walory rośliny,pozdrawiam

Kasiu ,muszę Ci powiedzieć ,że ten ogród to moje życie,uwielbiam w nim przebywać ,buziaczki dla Ciebie
Krysiu,dziękuję,za uznanie i tyle ukłonów,aż się speszyłam

buziaczki dla Ciebie