Ogród na śmietniku
Re: Ogród na śmietniku
Wpadłam z rewizytą- jestem pod ogromnym wrażeniem- i wkładu pracy i efektów jakie powstały... cudnie wszystko rośnie, kwitnie i cieszy oko- będę zaglądać 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anitaaa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2008, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Śliczna Maja 
W tym roku wykorzystałam kwiatki firletki różowej do bukietów w restauracji były tylko same w wazoniku,jakie było zachwycające ile pytań co to za kwiaty
.

W tym roku wykorzystałam kwiatki firletki różowej do bukietów w restauracji były tylko same w wazoniku,jakie było zachwycające ile pytań co to za kwiaty

- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Piękna mała ogrodniczka
to musi bardzo cieszyć, że macie takie same hobby
a tak dodatkowo, bo nie dopisałam ostatnio- muszę poszperać w internecie za rozmnażaniem lili przez cięcie cebul... jak Tobie się udało z powodzeniem i chwalisz ten sposób- to warto go wypróbować
ile się człowiek dowie przez to forum 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
- jolifleur
Karolina, cebulę mojej lilii cięłam z wielkim strachem, że nic z tego nie wyjdzie i jeszcze ją zmarnuję a teraz mam 4
Opłacało się zaryzykować
Gdzieś mam w komputerze o dzieleniu lilii, jak znajdę mogę ci podesłać, jeśli chcesz

Gdzieś mam w komputerze o dzieleniu lilii, jak znajdę mogę ci podesłać, jeśli chcesz

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Ewo, jestem pod ogromnym wrażeniem
pracy jaką przez te kilka lat wykonałaś żeby stworzyć piękny ogród.
Początki były na pewno bardzo trudne, ale efekt jest
Masz wiele ciekawych roślin. Też lubię lilie i liliowce
Oczywiście moje oczko dostrzegło kilka różyczek
Myślę, że jeszcze zaprosisz do siebie parę tych ślicznotek. Będę wpadać jeśli pozwolisz 

- jolifleur
Witaj Dorotko
Dziękuję za te pochwały
i zapraszam oczywiście
Różyczki są u mnie z przypadku albo z litości, bo kto inny wyrzucał
ale jak się naoglądam i u Ciebie i u innych fascynatów róż, to faktycznie są przepiękne odmiany. Może dojrzeję do następnej nieuleczalnej "choroby"
a ta miniaturka jest prezentem na Dzień Kobiet - przesadzona do ogródka rozrosła się w piękny krzaczek i jest taka śliczna

Dziękuję za te pochwały

Różyczki są u mnie z przypadku albo z litości, bo kto inny wyrzucał

a ta miniaturka jest prezentem na Dzień Kobiet - przesadzona do ogródka rozrosła się w piękny krzaczek i jest taka śliczna

- jolifleur
Każda roślina kryje w sobie piękno 
czosnek niedźwiedzi Krysia mnie poprawiła, że czosnek niedźwiedzi jest biały, ten gatunek to czosnek złocisty

czosnek karatawski

szczypiorek ozdobny

Próbowałam wysiać czosnek karatawski i nic nie wzeszło
czy może trzeba go stratyfikować? Ktoś może próbował z lepszym
efektem?

czosnek niedźwiedzi Krysia mnie poprawiła, że czosnek niedźwiedzi jest biały, ten gatunek to czosnek złocisty

czosnek karatawski

szczypiorek ozdobny

Próbowałam wysiać czosnek karatawski i nic nie wzeszło

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ja jesienią posadziłam 3 cebule karatawskiego i...tez nic nie wyszło
- jolifleur
Ja na jesieni dostałam nasiona czosnku Alberta czy Huberta, taki ogromny, wysiałam i kilka wzeszło
ale wiosną jak przyszły te upały siewki wyschły. Potem (wiosną) wysiałam czosnek karatawski, zebrany jesienią i ani jedno nie wykiełkowało mimo podlewania, dlatego pomyślałam, że skoro tamten wysiany jesienią wyszedł to może trzeba stratyfikować?
A kret i nornice w ryciu nie ustają, więc boję się, że mogą mi zjeść cebule i nic mi nie zostanie.

A kret i nornice w ryciu nie ustają, więc boję się, że mogą mi zjeść cebule i nic mi nie zostanie.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Ewuś, nadrabiam u ciebie zaległości
Najbardziej chyba zaskoczył mnie "skubnięty" mak. Kapitalnie wygląda i na pierwszy rzut oka nie powiedziałabym, że to właśnie mak, gdybym nie zauważyła nasiennika
Czy wysiałaś go z nasion? Co do dzielenia cebul to nadal przechodzi mnie dreszcz jak czytam o przecinaniu. Z jednej strony kusi mnie żeby wypróbować, z drugiej boję się ewentualnych strat 

- jolifleur
Sabinko, wysiałam z nasion i w zeszłym roku były trochę mniejsze a teraz wysiały się już same i takie wielkie porosły
Rozumiem Twój strach przed cięciem cebuli
sama to przeżyłam ale się udało
Teraz jak coś takiego będę robić to obtoczę w popiele z ogniska- będzie bezpieczniej.

Rozumiem Twój strach przed cięciem cebuli

Widzę, że rośnie śliczna konkurentka - Maja w ogrodzie
Czosnki bardzo ładnie zakwitły
Dużo masz czosnku niedźwiedziego? Ładnie się rozrasta?
Różyczka ma niesamowicie obłędny kolor

Czosnki bardzo ładnie zakwitły

Różyczka ma niesamowicie obłędny kolor

- jolifleur
Z Mają już całkiem konkretnie można o kwiatach porozmawiać. Razem oglądamy co nowego nam kwitnie
Czosek niedźwiedzi dostałam z całą reklamówką innych cebul. Zrobiłam małe poletko i wsadziłam wszystko razem. W tym roku wydobyłam stamtąd kilkanaście cebulek tego czosnku. Nie wiem jak się mnoży, teraz się suszą. Jesienią wsadzę je w nowe miejsce
Różyczki miniaturki są 3 pięknie się rozrosły i po krótkiej przerwie zaczynają rozkwitać ale nie mogę wstawić zdjęć bo internet chodzi jak ślimak

Czosek niedźwiedzi dostałam z całą reklamówką innych cebul. Zrobiłam małe poletko i wsadziłam wszystko razem. W tym roku wydobyłam stamtąd kilkanaście cebulek tego czosnku. Nie wiem jak się mnoży, teraz się suszą. Jesienią wsadzę je w nowe miejsce

Różyczki miniaturki są 3 pięknie się rozrosły i po krótkiej przerwie zaczynają rozkwitać ale nie mogę wstawić zdjęć bo internet chodzi jak ślimak