Ogród na śmietniku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na śmietniku

Post »

Wpadłam z rewizytą- jestem pod ogromnym wrażeniem- i wkładu pracy i efektów jakie powstały... cudnie wszystko rośnie, kwitnie i cieszy oko- będę zaglądać :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Dzięki Karolina ;:167 ja do Ciebie też zaglądam :D

A teraz Maja w swoim ogrodzie ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

Śliczna Maja ;:167
W tym roku wykorzystałam kwiatki firletki różowej do bukietów w restauracji były tylko same w wazoniku,jakie było zachwycające ile pytań co to za kwiaty :lol: .
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Anito :wit
A mi się w rutę sama wsiała firletka i jeszcze te białe śmierdziuszki, chyba wrotycz? W każdym razie bardzo mi się to zestawienie podoba. To zdjęcie z tamtego sezonu, w tym roku też zostawiłam samosiejki :) i już kwitną.

Obrazek[/quote]
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Piękna mała ogrodniczka ;:108 to musi bardzo cieszyć, że macie takie same hobby :wink: a tak dodatkowo, bo nie dopisałam ostatnio- muszę poszperać w internecie za rozmnażaniem lili przez cięcie cebul... jak Tobie się udało z powodzeniem i chwalisz ten sposób- to warto go wypróbować ;:196 ile się człowiek dowie przez to forum ;:224
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolina, cebulę mojej lilii cięłam z wielkim strachem, że nic z tego nie wyjdzie i jeszcze ją zmarnuję a teraz mam 4 :tan Opłacało się zaryzykować ;:138
Gdzieś mam w komputerze o dzieleniu lilii, jak znajdę mogę ci podesłać, jeśli chcesz :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewo, jestem pod ogromnym wrażeniem ;:oj pracy jaką przez te kilka lat wykonałaś żeby stworzyć piękny ogród. ;:333 Początki były na pewno bardzo trudne, ale efekt jest ;:215 Masz wiele ciekawych roślin. Też lubię lilie i liliowce ;:108 Oczywiście moje oczko dostrzegło kilka różyczek ;:167 Myślę, że jeszcze zaprosisz do siebie parę tych ślicznotek. Będę wpadać jeśli pozwolisz :wink:
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dorotko :wit
Dziękuję za te pochwały ;:196 i zapraszam oczywiście ;:3
Różyczki są u mnie z przypadku albo z litości, bo kto inny wyrzucał :wink: ale jak się naoglądam i u Ciebie i u innych fascynatów róż, to faktycznie są przepiękne odmiany. Może dojrzeję do następnej nieuleczalnej "choroby" ;:306
a ta miniaturka jest prezentem na Dzień Kobiet - przesadzona do ogródka rozrosła się w piękny krzaczek i jest taka śliczna Obrazek
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Każda roślina kryje w sobie piękno :)

czosnek niedźwiedzi Krysia mnie poprawiła, że czosnek niedźwiedzi jest biały, ten gatunek to czosnek złocisty
Obrazek

czosnek karatawski
Obrazek

szczypiorek ozdobny
Obrazek

Próbowałam wysiać czosnek karatawski i nic nie wzeszło :( czy może trzeba go stratyfikować? Ktoś może próbował z lepszym :wink: efektem?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja jesienią posadziłam 3 cebule karatawskiego i...tez nic nie wyszło
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja na jesieni dostałam nasiona czosnku Alberta czy Huberta, taki ogromny, wysiałam i kilka wzeszło :tan ale wiosną jak przyszły te upały siewki wyschły. Potem (wiosną) wysiałam czosnek karatawski, zebrany jesienią i ani jedno nie wykiełkowało mimo podlewania, dlatego pomyślałam, że skoro tamten wysiany jesienią wyszedł to może trzeba stratyfikować?
A kret i nornice w ryciu nie ustają, więc boję się, że mogą mi zjeść cebule i nic mi nie zostanie.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ewuś, nadrabiam u ciebie zaległości ;:131 Najbardziej chyba zaskoczył mnie "skubnięty" mak. Kapitalnie wygląda i na pierwszy rzut oka nie powiedziałabym, że to właśnie mak, gdybym nie zauważyła nasiennika ;:173 Czy wysiałaś go z nasion? Co do dzielenia cebul to nadal przechodzi mnie dreszcz jak czytam o przecinaniu. Z jednej strony kusi mnie żeby wypróbować, z drugiej boję się ewentualnych strat :roll:
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko, wysiałam z nasion i w zeszłym roku były trochę mniejsze a teraz wysiały się już same i takie wielkie porosły ;:oj

Rozumiem Twój strach przed cięciem cebuli ;:168 sama to przeżyłam ale się udało ;:108 Teraz jak coś takiego będę robić to obtoczę w popiele z ogniska- będzie bezpieczniej.
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że rośnie śliczna konkurentka - Maja w ogrodzie :wink:

Czosnki bardzo ładnie zakwitły ;:215 Dużo masz czosnku niedźwiedziego? Ładnie się rozrasta?

Różyczka ma niesamowicie obłędny kolor ;:167
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z Mają już całkiem konkretnie można o kwiatach porozmawiać. Razem oglądamy co nowego nam kwitnie ;:167

Czosek niedźwiedzi dostałam z całą reklamówką innych cebul. Zrobiłam małe poletko i wsadziłam wszystko razem. W tym roku wydobyłam stamtąd kilkanaście cebulek tego czosnku. Nie wiem jak się mnoży, teraz się suszą. Jesienią wsadzę je w nowe miejsce :-)

Różyczki miniaturki są 3 pięknie się rozrosły i po krótkiej przerwie zaczynają rozkwitać ale nie mogę wstawić zdjęć bo internet chodzi jak ślimak :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”