Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
Pięknie pokazany proces tworzenia się kwitów
to prawda, przekwitniętych roślin nie należy od razu wyrzucać, większość z nich to nie "jednorazówki" 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gerbera bajeczna.Gratuluję.

- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Mam zaległości więc mam co podziwiać,kalia cudo
pozdrawiam
pozdrawiam
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ja się niezmiennie zachwycam sposobem przekazywania wiadomości o roślinkach. Pięknie to robisz, Arku - każdy kwiat, który pokazujesz w takich szczegółach, wydaje się kolejnym cudem świata. Fantastycznie się czyta Twoje opowieści.
PS. A ja się wreszcie doczekałam stefanka
jak się ma Twój?
PS. A ja się wreszcie doczekałam stefanka
-
ruletka
- 100p

- Od: 31 sty 2014, o 19:17
Arku a w tytule są fiołki, masz?
Jak robisz czarne tło dla zdjęć? Obiecywałam sobie kupić jakieś sukno, ale się jeszcze nie przyłożyłam do tego.
Jak robisz czarne tło dla zdjęć? Obiecywałam sobie kupić jakieś sukno, ale się jeszcze nie przyłożyłam do tego.
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Celinko - Żanetko - Dorotko - Tereniu - Lucy - Justynko
Emmo1966 - Natalko - Gosiu - Renatko - Żanetko - Moniko
Cieszy fakt i to bardzo,że tak licznie odwiedziłyście mój wątek
Witam Was zatem bardzo bardzo serdecznie a w szczególności mojego nowego Gościa Emma1966
Za Wasze bardzo sympatyczne odwiedziny i bardzo miłe w treści posty bardzo dziękuję
i ponownie zapraszam do siebie
Żanetko - Za dwukrotne odwiedziny
Moniko -Tak w jednym z postów napisała Kasia:
A propos Twego zapytania o fiołki-otóż mam trzy ale jakoś ostanimi czasy mi zmarniały i będę chyba musiał odmłodzić to towarzystwo na załączonych zdjęciach wyglądają jeszcze względnie:

Wszystkich,którzy oczekiwali mojej rewizyty w swoich wątkach pragnę bardzo przeprosić za zwłokę,która wynikła nie z mojego lenistwa a można powiedzieć,że z przepracowania i to na forum
Otóż spotkała mnie niemiła niespodzianka bo za sprawą niektórych hostingów,które wprowadziły odpłatność za korzystanie z nich z moich wszystkich wątków usunięto 90% zdjęć
!!!Do tej pory zdołałem naprawić trzy z nich-aż trzy-ufffff,do uzupełnienia usuniętych zdjęć pozostał jeszcze jeden z wątków,co prawda już zamknięty ale nie wyobrażam sobie by straszył pustkami na swych stronach ;:185Zapewniam Was,że niebawem złożę wizytę w Waszych wątkach,między jedną a drugą naprawą swoich postów
Tymczasem proponuję króciutki spacer po moim ogrodzie.

Kolorowy kwiatowy miks w misie na trawie-tyle co posadzone kwiatki.

I ten sam już na ogródkowym stoliku.

Młoda pusta pelargonia na altance zawiązuje kolejne pąki i kwiatostany.

Kilkuletnia obficie jak co roku kwitnąca jasno-różowa róża rosnąca na tle szpaleru tuji.

A tu już ta sama róża w wazonie
Pozwoliłem sobie edytować mój post i wkleić 500-tny odcinek Maja w ogrodzie-może nie wszyscy widzieli?:
http://majawogrodzie.tvn.pl/214,Oaza-zi ... cinek.html
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
Emmo1966 - Natalko - Gosiu - Renatko - Żanetko - Moniko
Cieszy fakt i to bardzo,że tak licznie odwiedziłyście mój wątek
Za Wasze bardzo sympatyczne odwiedziny i bardzo miłe w treści posty bardzo dziękuję
Żanetko - Za dwukrotne odwiedziny
Moniko -Tak w jednym z postów napisała Kasia:
Żeby się nie powtarzać cytuję Ci Moniko moją odpowiedź do Kasi:" Do perfekcji moim zdjęciom jeszcze mila i ho ho ale ciągle pracuję nad doskonaleniem się a co się tyczy koloru moich ścian to mam prawie wszystkie białe,czarnej ściany nie mam zapewniam Cię.Jako tło do zdjęć służy mi biały blejtram-rama z płótnem do malowania obrazów,którą kupiłem za 30zł ma ona wym.90x90cm.Jest bardzo praktyczna bo bardzo lekka i można ją łatwo przenosić.Czarne tło zastępuje mi stolik okolicznościowy-ława o wym.90x55cm ale wystarczy czarny materiał niedrogi,który najlepiej nawinąć na np kij od szczotki a po robocie zwinąć i zawsze będzie jak wyprasowany-polecam.Natomiast nie wiem co Ty chcesz od swoich zdjęć,uważam,że są ok."oxalis pisze:Ha...wreszcie Cię mam..tzn odkryłam sekret perfekcji Twoich zdjęć.
Trzeba mieć w domu dwa kolory ścian...biały i czarny...w zależności od kolorystyki kwiatu fotografować należy na odpowiednio wybranej ścianie
.
U mnie same kolorowe ściany, trudno...jakoś się pogodzę, że taaaakich fotek nie zrobię
.
Arku...hibiscus na obu ścianach wygląda perfekcyjnie...
A co do fikusa ginseng....jeśli to jest ten "żenszeń" to już rozumiem wzrokowy i leczniczy aspekt tej roślinytak kojarzący się z "tymi rzeczami"...
A propos Twego zapytania o fiołki-otóż mam trzy ale jakoś ostanimi czasy mi zmarniały i będę chyba musiał odmłodzić to towarzystwo na załączonych zdjęciach wyglądają jeszcze względnie:

Wszystkich,którzy oczekiwali mojej rewizyty w swoich wątkach pragnę bardzo przeprosić za zwłokę,która wynikła nie z mojego lenistwa a można powiedzieć,że z przepracowania i to na forum
Tymczasem proponuję króciutki spacer po moim ogrodzie.

Kolorowy kwiatowy miks w misie na trawie-tyle co posadzone kwiatki.

I ten sam już na ogródkowym stoliku.

Młoda pusta pelargonia na altance zawiązuje kolejne pąki i kwiatostany.

Kilkuletnia obficie jak co roku kwitnąca jasno-różowa róża rosnąca na tle szpaleru tuji.

A tu już ta sama róża w wazonie
Pozwoliłem sobie edytować mój post i wkleić 500-tny odcinek Maja w ogrodzie-może nie wszyscy widzieli?:
http://majawogrodzie.tvn.pl/214,Oaza-zi ... cinek.html
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
No...mój Drogi...
Teraz to przesadziłeś jak dla mnie
. Pokazałeś tak ładne fotki tej róży, że gdyby nie fakt, że właśnie przechodzę różyczkozę, niechybnie bym na nią dzisiaj zachorowała. Na szczęście jestem już w fazie zaawansowanego leczenia i nie wymagam podjęcia radykalnych działań celem zatrzymania choroby
.
Wrodzone lenistwo nie pozwala mi latać z każdym kwiatkiem do zrobienia fotki na profesjonalnym tle, ale jestem co raz bliżej podjęcia takiej decyzji choćby tytułem jednorazowego poświęcenia, aby choć w podstawowym stopniu opanować technikę fotografowania...a potem móc porównać efekty ze zwykłymi fotami.
Nie jestem pewna, czy niecierpkowi będzie dobrze w takim towarzystwie
. Kompozycja gustowna, ale ten osobnik nie lubi opalania na słoneczku
.
Teraz to przesadziłeś jak dla mnie
Wrodzone lenistwo nie pozwala mi latać z każdym kwiatkiem do zrobienia fotki na profesjonalnym tle, ale jestem co raz bliżej podjęcia takiej decyzji choćby tytułem jednorazowego poświęcenia, aby choć w podstawowym stopniu opanować technikę fotografowania...a potem móc porównać efekty ze zwykłymi fotami.
Nie jestem pewna, czy niecierpkowi będzie dobrze w takim towarzystwie
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Arku! Teraz znów mnie zaskoczyłeś raz kolejny! Przepiękne ogrodowe zdjęcia.
Co do niecierpka - zgodzę się jak najbardziej, więc będę ciekawa, czy już sobie radził w takiej ekspozycji i towarzystwie. Wizualnie całość wygląda bombowo
Co do niecierpka - zgodzę się jak najbardziej, więc będę ciekawa, czy już sobie radził w takiej ekspozycji i towarzystwie. Wizualnie całość wygląda bombowo
Arku, tu mnie jeszcze nie było. Więc wpadam z hukiem, bezczelnie się rozsiadam i nawet siłą nie dam się stąd wyrzucić.
Wiesz, że jestem tu z powodu niemożności podglądania Twoich storczyków? Również z powodu efektownie eksponowanych roślin
I dla samych roślin także 
Wiesz, że jestem tu z powodu niemożności podglądania Twoich storczyków? Również z powodu efektownie eksponowanych roślin
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Super, lubię tak ukwiecone ogrody:)

Dziękuję za miłe powitanie
. Cudna jasno różowa róża 
-
ruletka
- 100p

- Od: 31 sty 2014, o 19:17
Bardzo dziękuję za informacje na życzenie i rewizytę - ale z tym nie czuj się jakoś szczególnie zobowiązany! Wszyscy mamy milion obowiązków i ja sobie zdaję sprawę, że nawet przy dobrej woli można jedynie działać i tak w miarę ograniczonych możliwości.
Róża w wazonie przepiękna!
Róża w wazonie przepiękna!
- kasiuta74
- 500p

- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Arku pospacerowałam po Twoim ogrodzie i to była uczta dla oczu
,różyczka przepiękna a jakość zdjęć ?.powalająca
.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Arku,
u Ciebie na zdjęciach, każdy szczegół się liczy.
I to lubię najbardziej w Twoich sesjach.
Pokazane rośliny są piękne, więc należy im stworzyć piękne tło, "ramę" - do focenia.
Śliczna róża i pelargonia
u Ciebie na zdjęciach, każdy szczegół się liczy.
I to lubię najbardziej w Twoich sesjach.
Pokazane rośliny są piękne, więc należy im stworzyć piękne tło, "ramę" - do focenia.
Śliczna róża i pelargonia
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Witaj po spacerku
w Twoim ogrodzie jestem zrelaksowana
róża w wazonie cudowna.