Celinko -
Żanetko -
Dorotko -
Tereniu -
Lucy -
Justynko
Emmo1966 -
Natalko -
Gosiu -
Renatko -
Żanetko -
Moniko
Cieszy fakt i to bardzo,że tak licznie odwiedziłyście mój wątek

Witam Was zatem bardzo bardzo serdecznie a w szczególności mojego nowego Gościa
Emma1966
Za Wasze bardzo sympatyczne odwiedziny i bardzo miłe w treści posty bardzo dziękuję

i ponownie zapraszam do siebie
Żanetko - Za dwukrotne odwiedziny
Moniko -Tak w jednym z postów napisała Kasia:
oxalis pisze:Ha...wreszcie Cię mam..tzn odkryłam sekret perfekcji Twoich zdjęć

.
Trzeba mieć w domu dwa kolory ścian...biały i czarny

...w zależności od kolorystyki kwiatu fotografować należy na odpowiednio wybranej ścianie

.
U mnie same kolorowe ściany

, trudno...jakoś się pogodzę, że taaaakich fotek nie zrobię

.
Arku...hibiscus na obu ścianach wygląda perfekcyjnie

...
A co do fikusa ginseng....jeśli to jest ten "żenszeń" to już rozumiem wzrokowy i leczniczy aspekt tej rośliny

tak kojarzący się z "tymi rzeczami"...
Żeby się nie powtarzać cytuję Ci Moniko moją odpowiedź do Kasi:" Do perfekcji moim zdjęciom jeszcze mila i ho ho ale ciągle pracuję nad doskonaleniem się a co się tyczy koloru moich ścian to mam prawie wszystkie białe,czarnej ściany nie mam zapewniam Cię.Jako tło do zdjęć służy mi biały blejtram-rama z płótnem do malowania obrazów,którą kupiłem za 30zł ma ona wym.90x90cm.Jest bardzo praktyczna bo bardzo lekka i można ją łatwo przenosić.Czarne tło zastępuje mi stolik okolicznościowy-ława o wym.90x55cm ale wystarczy czarny materiał niedrogi,który najlepiej nawinąć na np kij od szczotki a po robocie zwinąć i zawsze będzie jak wyprasowany-polecam.Natomiast nie wiem co Ty chcesz od swoich zdjęć,uważam,że są ok."
A propos Twego zapytania o fiołki-otóż mam trzy ale jakoś ostanimi czasy mi zmarniały i będę chyba musiał odmłodzić to towarzystwo na załączonych zdjęciach wyglądają jeszcze względnie:
Wszystkich,którzy oczekiwali mojej rewizyty w swoich wątkach pragnę bardzo przeprosić za zwłokę,która wynikła nie z mojego lenistwa a można powiedzieć,że z przepracowania i to na forum

Otóż spotkała mnie niemiła niespodzianka bo za sprawą niektórych hostingów,które wprowadziły odpłatność za korzystanie z nich z moich wszystkich wątków usunięto 90% zdjęć

!!!Do tej pory zdołałem naprawić trzy z nich-aż trzy-ufffff,do uzupełnienia usuniętych zdjęć pozostał jeszcze jeden z wątków,co prawda już zamknięty ale nie wyobrażam sobie by straszył pustkami na swych stronach ;:185Zapewniam Was,że niebawem złożę wizytę w Waszych wątkach,między jedną a drugą naprawą swoich postów
Tymczasem proponuję króciutki spacer po moim ogrodzie.
Kolorowy kwiatowy miks w misie na trawie-tyle co posadzone kwiatki.
I ten sam już na ogródkowym stoliku.
Młoda pusta pelargonia na altance zawiązuje kolejne pąki i kwiatostany.
Kilkuletnia obficie jak co roku kwitnąca jasno-różowa róża rosnąca na tle szpaleru tuji.
A tu już ta sama róża w wazonie
Pozwoliłem sobie edytować mój post i wkleić 500-tny odcinek Maja w ogrodzie-może nie wszyscy widzieli?:
http://majawogrodzie.tvn.pl/214,Oaza-zi ... cinek.html
Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze