Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

katharos pisze:Ta część ogrodu podoba mi się najbardziej ;:215
A ten W w tle to twój musz ;:224 bo nie zatrybiam.

A do aparatu wracając...lampa ;:306 ;:306
Taaak. W. to mój musz vel małż vel małżowina vel Fzkm jak mawia Marysia- Maska czyli Facet, z którym mieszkam :)
Lampa była kluczową sprawą... ;:306 ;:306
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Tak przejżałam nasze pw...nie pisałam o lampie bo wydawała mi się oczywista ;:oj :;230

A mój eM też jest W :D
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

katharos pisze:Tak przejżałam nasze pw...nie pisałam o lampie bo wydawała mi się oczywista ;:oj :;230
A mój eM też jest W :D
A widzisz, blondynka zdolna jest ! :;230 Pozdrowienia od W. dla W. :) :wit
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

No to pomijając odkrywcze spostrzeżenie, że aparat ma lampę błyskową widać , ze przesłuchanie na okoliczność funkcji wypadło bardzo pozytywnie, bo foty są piękne.
Zuzka-no gdzież Ty chcesz naukowców i studenciorów w botaniku na gracy zobaczyć...toż to dopiero byłyby sceny, kto by tam wtedy rośliny oglądał :shock:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Heja Zuzka ;:196 ależ pokazałaś cudne zdjęcia z Powsina ;:oj Najbardziej podoba mi się rodgersja i świerk płaczący, w pół mroku wyglądałby strasznie :lol:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Judytka sugerujesz, że zainteresowanie skupiałoby się na "ciachach" studenckich obnażonych do pasa w upalne dni ? :D
Aniu anym to samo pomyślałam :) w horrorach może występować :) Drugi kandydat do straszenia to cyprysik nutkajski albo taka odmiana z lekko wzniesionymi gałęziami, wygląda jak zmora :)

Zapomniałam o liliach :) Też były.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ojeju, ojeju aż mam motylki w brzuchu, cudny widok dla moich oczu ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu ja trochę w obronie tych naukowców. To są dziwne czasy, kiedyś na moim wydziale organizowano praktyki i do dzisiaj się to robi, tylko kiedyś trwały prawie całe wakacje od czerwca do końca sierpnia. Uczelnia płaciła za wikt i mieszkanie, a studenci uczyli się praktycznej nauki zawodu i pracowali w różny sposób w lasach. Teraz uczelnia nie ma pieniędzy na praktyki i to co wygospodarują to kilka dni i student za wszystko płaci sam. Oczywiście na studiach stacjonarnych nie zarabia :? a na niestacjonarnych musi wziąć urlop z pracy. Wolontariusz musi gdzieś mieszkać i coś jeść, a wiadomo najtaniej jest u mamy! Na pewno w Ogrodzie Botanicznym obcięto etaty do minimum przede wszystkim pracowników nie będących nauczycielami, a ci są do roboty. Tych się nie zatrudnia, bo na nich nie ma subwencji a pensje trzeba płacić. Nawet nie wiesz jak się takich pracowników traktuje! Ja to słyszę na co dzień od moich rozżalonych koleżanek :wink:
Twój M wygląda z daleka jak typowy leśnik :lol:
Jak nie przepadam za iglakami to spodobał mi się Świerk pospolity inversa wygląda jak dinozaur ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiem, o kim mówisz-ten iglak, który ma wzniesione do góry "ręce" to może być Horstman. Budzi moje przerażenie :shock: Pewnie za dużo horrorów oglądam ;:306 W "Lśnieniu" świetnie by się sprawdził.
Ty się śmiej, ale pytając o nazwę róży pomyślałam, że może to Excelsa ;:306 Pewnie los nakazuje mi posadzić :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aniu anym super to poletko liliowe było, kolory jak nie wiem co. I niektóre pachniały bosko!
Marysiu tak, pewnie jestem zbyt pochopna w ocenie i wiem, że placówki naukowe borykają się z trudnościami. Po prostu wkurzyłam się, że marnuje się taki potencjał i para idzie w gwizdek. Wiem też ile dostępnych środków finansowych pozostaje niewykorzystanych, bo ktoś gdzieś w porę jakiegoś papierka nie złożył, nie podpisał albo po prostu zlekceważył. Może kiedyś to się zmieni...
A świerk inversa ma rzeczywiście fajne kształty, pobudza wyobraźnię :)
ewamaj66 tak, przypomniałaś mi nazwę, to jałowiec pospolity Horstmann :) Nawet w świetle dziennym budzi grozę a co dopiero po zmroku... :) No, na los nie poradzisz, musisz posadzić :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W życiu nie posadzę Horstmanna ;:306 Żebym umierała ze strachu za każdym razem, kiedy wyjdę do ogrodu? Inversa też może wystraszyć, ale tego chętnie bym nabyła :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Zuziu, ;:224 ;:224 ;:224 ;:224 to z ciebie fachowiec, skoro potrafisz takie cuda wyplatać. Niestety nie mam materialu, muszę rozejrzeć sie za wikliną na wiosne i wtedy popróbuje. Lilie piiięękne.

...................................
U Grażyny w ogrodzie
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Ewomaj66 oto dedykacja dla Ciebie :D

Obrazek

Grażynko to naprawdę żadna sztuka, zakumałam za pierwszym podejściem i poszło. Robota ma też tę zaletę, ze jeśli masz gdzie zostawić witki w wodzie to możesz ją przerwać w dowolnym momencie. No i możesz dowolnie kombinować: zostawiać luki, przez które wyjdą jakieś kwiatki, etc.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Teraz kilka zdjęć ogródkowych, zrobionych sprytnie, żeby nie pokazać, że mam rozgrzebane trawniki z powodu powiększania rabat przez W. Dojechały kolejne liliowce i floksy i postanowiliśmy poświęcić trawę na rzecz tego kolorowego towarzystwa...

Na początek eksperyment ze zdjęciem panoramicznym. Oczywiście ta funkcja sprawdza się, jak widać horyzont, ale tak jak mówię - to w ramach eksperymentu. Robi się trzy zdjęcia i aparat sam je łączy w całość :)

Obrazek

Lilie na cienistej zaczęły kwiatowe szaleństwo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowy nabytek-bodziszek o pełnych kwiatach

Obrazek

Ascot w pąku

Obrazek

Ten marmurkowy floksik mnie oczarował

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ty jeszcze nie wiesz, ale jestem floksomaniaczką ;:131 Mów co to za floksowe cudo i skąd ho masz?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”