Moje spełnione marzenie Małgocha1960
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Gosi nie ma ...gdzies wybyła 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Super zakupy poczyniłaś już..
ja dopiero skusiłam się na trzy begonie zwisające..
Zresztą u mnie jeszcze regularna zima..zaspy więc tak szybko się na wiosnę nie zanosi):Pozdrawiam cieplutko..

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Małgosiu
Już kwiatków wypatrujesz w ogródku
Piękny będzie pieris jak zakwitnie ...........żeby nie zmroziło
Zakupy pierwsze już poczyniłaś .............mina też mi się nie wysiała ,nic nie wyrosło ...........może nasionka do bani były 

-
- 200p
- Od: 1 cze 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
POSZUKIWANA MAŁGOSIA! Wczoraj wyszła do ogrodniczego i zaginęła! 

Pozdrawiam Kasia
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewa,moze ten pieris wygląda na okazały na zdjęciu,ale może ma zaledwie pół metra.Na 4 letni czy 3 letni krzak prawie wcale nie rosnie.
Misiu,najważniejsze,że się znalazłaś.
Tadziu,trafnie to ująłeś,zagraciłam,ale ja juz taka chora zbieraczka jestem.Mam nadzieje,że nie bedzie już większych mrozów i to,co nigdy nie kwitło w końcu zakwitnie.
Dorotko,trzymaj jedna sadzonkę dla mnie psianki,moze kiedys jeszcze nasze drogi się skrzyzują?
Jolu,Ewus, u mnie tez jest snieg i przymrozek nawet.Rano było -4,ale w południe zagosciło słoneczko.
Dorotko,a moje fuksje chyba będą w tym roku porazką.Z początkiem marca tez je przeniose do domu,ale nie maja prawie wcale pędów,a na niektórych nie ma oznak zycia.Przełamałam jedną gałązkę,ale o dziwo w środku była zielona.Może za mocno je ciachnełam jesienią?
Justynko,wczoraj nie byłam,M miał wolne w drodze do miasta złapaliśmy gumę,od razu wymienił dwie opony na nowe,kasy pękło,juz nie mówiłam mu o skręceniu do ogrodniczego.
Dorotko,skromnie, tylko 3 sztuki kupiłam,ale dzisiaj przez przypadek znalazłam jedna cebulę z doniczka w ziemi.Miałam wyrzucić ziemię ,bo potrzebowałam do seduszki,co kupiłam doniczkę,ale cos mnie tchneło,zeby rozgrzebać,a tam wielka cebula begonii i to pewnie ostatnio kupiona pod koniec sezonu rózowa.
Reniu,wiosna przyjdzie szybko i niespodziewanie,a jak chce,zeby begonie zakwitły w maju to trzeba sadzić.
Roma,kupiłam z dwóch firm nasiona miny i jak bedę siała oznaczę sobie dla porównania.Jak nie wyjdzie,więcej do niej nie podejdę.
Kasiu,jestem.Pani w ogrodniczym juz sie usmiecha jak wchodze,jeszcze trochę to bedziemy kawę pic razem.

Uploaded with ImageShack.us
Misiu,najważniejsze,że się znalazłaś.
Tadziu,trafnie to ująłeś,zagraciłam,ale ja juz taka chora zbieraczka jestem.Mam nadzieje,że nie bedzie już większych mrozów i to,co nigdy nie kwitło w końcu zakwitnie.
Dorotko,trzymaj jedna sadzonkę dla mnie psianki,moze kiedys jeszcze nasze drogi się skrzyzują?
Jolu,Ewus, u mnie tez jest snieg i przymrozek nawet.Rano było -4,ale w południe zagosciło słoneczko.
Dorotko,a moje fuksje chyba będą w tym roku porazką.Z początkiem marca tez je przeniose do domu,ale nie maja prawie wcale pędów,a na niektórych nie ma oznak zycia.Przełamałam jedną gałązkę,ale o dziwo w środku była zielona.Może za mocno je ciachnełam jesienią?
Justynko,wczoraj nie byłam,M miał wolne w drodze do miasta złapaliśmy gumę,od razu wymienił dwie opony na nowe,kasy pękło,juz nie mówiłam mu o skręceniu do ogrodniczego.
Dorotko,skromnie, tylko 3 sztuki kupiłam,ale dzisiaj przez przypadek znalazłam jedna cebulę z doniczka w ziemi.Miałam wyrzucić ziemię ,bo potrzebowałam do seduszki,co kupiłam doniczkę,ale cos mnie tchneło,zeby rozgrzebać,a tam wielka cebula begonii i to pewnie ostatnio kupiona pod koniec sezonu rózowa.
Reniu,wiosna przyjdzie szybko i niespodziewanie,a jak chce,zeby begonie zakwitły w maju to trzeba sadzić.
Roma,kupiłam z dwóch firm nasiona miny i jak bedę siała oznaczę sobie dla porównania.Jak nie wyjdzie,więcej do niej nie podejdę.
Kasiu,jestem.Pani w ogrodniczym juz sie usmiecha jak wchodze,jeszcze trochę to bedziemy kawę pic razem.

Uploaded with ImageShack.us
- malgocha1960
-
Gosia ja w ubiegłym sezonie wyniosłam fuksje na strych i własnie jak je przyniosłam myslałam ,ze kitły wszystkie...a tu nie , obudziły sie i dopiero zaczeły wypuszczac listki...Ty masz tam chyba idealne miejsce na przechowywanie 
Ale ale..co Ciebie tyle nie było...Gosia....

Ale ale..co Ciebie tyle nie było...Gosia....

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, pierisy niestety rosną powoli. Mój i tak za długo nie pożył, bo cały 1 sezon, a potem zamarzł
Serduszkę kupiłaś
Fajnie, ja nie mam żadnej, ale bardzo mi się podobają. Jak begonki po rozsadzie i wybudzeniu?

Serduszkę kupiłaś

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

A cóż to jest ta MINA????
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Jeju Małgosiu ciebie trzeba zwiążać
,niedługo bedziesz musiała wykupic sąsiada bo nie bedzie miejsca na twojej ziemi na roślinki 

- malgocha1960
Dorotko,fuksje przeniose nie wczesniej jak po 2 marca.W sypialni nie mam juz zupełnie miejsca,stoi 71 begonii.ileś szczepek pekargonii,koleusy,kanny,nie mam czym oddychac.M ma imieniny i 50tke,więc po imprezie wszystko przyniosę do salonu.
Magda,serduszka jest piękna,chyba jutro dokupię jeszcze białą i dosadze do rózowej,która rosnie juz 2 sezony.Będę miała wtedy w dwóch miejscach dwukolorowe kepy.Begonie na razie słabo starują,wychyliło łebki chyba 7 sztuk,mam nadzieje,ze jakaś część jeszcze zdecyduje się zagościc u mnie.
Tosiu,u was cieplej,u mnie na razie nic się nie budzi.Zreszta to jeszcze czas,zaledwie połowe lutego mamy.
Ewa,masz rację,ze trzeba mnie związać.Mogliby rynek przenieść w inne miejsce albo ja muszę gdzie indziej jaja kupować,bo ogrodniczy zaraz obok rynku.Czekaja na dostawe lilii i innych roslin.

Magda,serduszka jest piękna,chyba jutro dokupię jeszcze białą i dosadze do rózowej,która rosnie juz 2 sezony.Będę miała wtedy w dwóch miejscach dwukolorowe kepy.Begonie na razie słabo starują,wychyliło łebki chyba 7 sztuk,mam nadzieje,ze jakaś część jeszcze zdecyduje się zagościc u mnie.
Tosiu,u was cieplej,u mnie na razie nic się nie budzi.Zreszta to jeszcze czas,zaledwie połowe lutego mamy.
Ewa,masz rację,ze trzeba mnie związać.Mogliby rynek przenieść w inne miejsce albo ja muszę gdzie indziej jaja kupować,bo ogrodniczy zaraz obok rynku.Czekaja na dostawe lilii i innych roslin.

-
71 begoni
kobieto to Ty masz tak jak ja z rózami 

-
A Ty Effcia nie jestes wcale gorsza z tymi trawiochami
Kiełkuje nam w głowach to zielone 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.