Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Gosi nie ma ...gdzies wybyła :roll:
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Super zakupy poczyniłaś już.. ;:138 ja dopiero skusiłam się na trzy begonie zwisające.. :wink: Zresztą u mnie jeszcze regularna zima..zaspy więc tak szybko się na wiosnę nie zanosi):Pozdrawiam cieplutko..
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Małgosiu :wit Już kwiatków wypatrujesz w ogródku :?: Piękny będzie pieris jak zakwitnie ...........żeby nie zmroziło ;:138 Zakupy pierwsze już poczyniłaś .............mina też mi się nie wysiała ,nic nie wyrosło ...........może nasionka do bani były :(
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

POSZUKIWANA MAŁGOSIA! Wczoraj wyszła do ogrodniczego i zaginęła! :;230
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Ewa,moze ten pieris wygląda na okazały na zdjęciu,ale może ma zaledwie pół metra.Na 4 letni czy 3 letni krzak prawie wcale nie rosnie.
Misiu,najważniejsze,że się znalazłaś.
Tadziu,trafnie to ująłeś,zagraciłam,ale ja juz taka chora zbieraczka jestem.Mam nadzieje,że nie bedzie już większych mrozów i to,co nigdy nie kwitło w końcu zakwitnie.
Dorotko,trzymaj jedna sadzonkę dla mnie psianki,moze kiedys jeszcze nasze drogi się skrzyzują?
Jolu,Ewus, u mnie tez jest snieg i przymrozek nawet.Rano było -4,ale w południe zagosciło słoneczko.
Dorotko,a moje fuksje chyba będą w tym roku porazką.Z początkiem marca tez je przeniose do domu,ale nie maja prawie wcale pędów,a na niektórych nie ma oznak zycia.Przełamałam jedną gałązkę,ale o dziwo w środku była zielona.Może za mocno je ciachnełam jesienią?
Justynko,wczoraj nie byłam,M miał wolne w drodze do miasta złapaliśmy gumę,od razu wymienił dwie opony na nowe,kasy pękło,juz nie mówiłam mu o skręceniu do ogrodniczego.
Dorotko,skromnie, tylko 3 sztuki kupiłam,ale dzisiaj przez przypadek znalazłam jedna cebulę z doniczka w ziemi.Miałam wyrzucić ziemię ,bo potrzebowałam do seduszki,co kupiłam doniczkę,ale cos mnie tchneło,zeby rozgrzebać,a tam wielka cebula begonii i to pewnie ostatnio kupiona pod koniec sezonu rózowa.

Reniu,wiosna przyjdzie szybko i niespodziewanie,a jak chce,zeby begonie zakwitły w maju to trzeba sadzić.
Roma,kupiłam z dwóch firm nasiona miny i jak bedę siała oznaczę sobie dla porównania.Jak nie wyjdzie,więcej do niej nie podejdę.
Kasiu,jestem.Pani w ogrodniczym juz sie usmiecha jak wchodze,jeszcze trochę to bedziemy kawę pic razem. ;:306

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam już serduszkę różowa,ale zastanawiam się czy nie posadzic dwóch kolorów razem,bo zamówiłam u p.Marka biała i posadziłabym je razem.Nie byłoby ładnie w jednej kępie dwa kolory?Doradzcie mi proszę.

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia ja w ubiegłym sezonie wyniosłam fuksje na strych i własnie jak je przyniosłam myslałam ,ze kitły wszystkie...a tu nie , obudziły sie i dopiero zaczeły wypuszczac listki...Ty masz tam chyba idealne miejsce na przechowywanie :uszy
Ale ale..co Ciebie tyle nie było...Gosia.... ;:302
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, pierisy niestety rosną powoli. Mój i tak za długo nie pożył, bo cały 1 sezon, a potem zamarzł ;:144
Serduszkę kupiłaś ;:oj :!: Fajnie, ja nie mam żadnej, ale bardzo mi się podobają. Jak begonki po rozsadzie i wybudzeniu?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Gosia, posadź obie serduszki razem. Będzie pięknie, a i miejsce będziesz miana na coś innego. Wiosna za 25 dni, więc wszystko budzi się do życia. Piękne masz te begonie. Ja jakoś nie mam do nich ręki. Jakieś 6 lat temu udała mi się czerwona i żółta. Cudna była. Z czasem zaprzestałam je sadzić.
A cóż to jest ta MINA????
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Jeju Małgosiu ciebie trzeba zwiążać ;:oj ,niedługo bedziesz musiała wykupic sąsiada bo nie bedzie miejsca na twojej ziemi na roślinki ;:306
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko,fuksje przeniose nie wczesniej jak po 2 marca.W sypialni nie mam juz zupełnie miejsca,stoi 71 begonii.ileś szczepek pekargonii,koleusy,kanny,nie mam czym oddychac.M ma imieniny i 50tke,więc po imprezie wszystko przyniosę do salonu.
Magda,serduszka jest piękna,chyba jutro dokupię jeszcze białą i dosadze do rózowej,która rosnie juz 2 sezony.Będę miała wtedy w dwóch miejscach dwukolorowe kepy.Begonie na razie słabo starują,wychyliło łebki chyba 7 sztuk,mam nadzieje,ze jakaś część jeszcze zdecyduje się zagościc u mnie.
Tosiu,u was cieplej,u mnie na razie nic się nie budzi.Zreszta to jeszcze czas,zaledwie połowe lutego mamy.
Ewa,masz rację,ze trzeba mnie związać.Mogliby rynek przenieść w inne miejsce albo ja muszę gdzie indziej jaja kupować,bo ogrodniczy zaraz obok rynku.Czekaja na dostawe lilii i innych roslin.

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

71 begoni ;:oj kobieto to Ty masz tak jak ja z rózami ;:306
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Szalone kobiety.....
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A Ty Effcia nie jestes wcale gorsza z tymi trawiochami :;230 Kiełkuje nam w głowach to zielone ;:306
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:306 ;:306 Wszystkim już kiełkuje!!!! ;:306 :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”