Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To jutro zapraszam Cię na kawkę i pyszne ciasto!! Tylko pomalutku spaceruj bo mi się jeszcze rozchorujesz :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A teraz moje nowe nabytki.Byłam u znajomego ogrodnika i na siłę ''porwałam '' mu cudowną lilię Jest przepiękna.Nie wiem ,jak się nazywa ,ale wiem ,ze to mieszaniec.
Orócz tej lilii miał trzcinę Arundo Donax.Polska nazwa -lasecznica.Wyrasta do 5-6 m ,ale tylko w ciepłych krajach.U nas trochę nizsza.Pięknie wygląda górując nad otoczeniem.

Obrazek Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Aniu, widzę że nie tylko masz całą masę odmian dalii, ale i floksów masz dużą kolekcję.Wszystkie są piękne, ale czerwony zrobił na mnie największe wrażenie, chyba dlatego, że go nie widziałem.

Ketmia wspaniała. Zazdroszczę bo nie mam, ale już niedługo :wink:

Nowe nabytki pierwsza klasa, niedziwię się, że musiałaś za wszelką cenę mieć tę lilię, jedyna w swoim rodzaju a trzcina ma ładne barwy. Chyba i ja muszę sparawić sobie jakieś trawy. Wszędzie je widzę, tylko u mnie jakoś skromnie z tymi roślinami :(
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Aniu, nasze ogrody są "wirtuozersko" skomponowane, perfekcyjnie sfotografowane i przejmująco zgrane. Są jednak i takie, które zapadają w pamięć, mimo że nie posiadają żadnej z tych cech lub posiadają je w niewielkim stopniu.
Taki jest właśnie Twój ogród - może nie jest idealny :wink: , ale mimo wszystko jest to ogród, za którym niejedna osoba zatęskni tak ja już to robię. :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu przy Twoim oczku wysokie trawy aż się proszą.Dodają uroku i tajemniczości.Mogę Ci zaofiarować 5 gatunków. :D
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Widzę Diago ,ze Ci się spodobało u mnie. :D Tylko nie wiem czy roslinki czy to co było na stole :wink: Myślę ,że jedno i drugie.Wpadaj kiedy tylko zechcesz ;:80
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ta lilia to najprawdopodobniej "Triumphator" (nie jestem pewna czy poprawnie napisałam nazwę). Dokładnie Ci będę mogła podać, gdy mój znajomy hodowca wreszcie nazwie moje lilie. :roll:

Na razie czekam, być może jest na urlopie?

Aniu przedstaw swoje trawy. :D
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

;:106 Ty diablico, wiedziałam, że najpierw przekupisz a potem wypomniśz ;:99 Ale tak poważnie, bardzo podoba mi się Twój ogród, bo ma duszę i to coś czego szuka zagoniony mieszczuch. Gratuluję!.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Grzegorz B

Post »

anulka pisze:Grzesiu przy Twoim oczku wysokie trawy aż się proszą.Dodają uroku i tajemniczości.Mogę Ci zaofiarować 5 gatunków. :D
Naprawdę :shock: Wspaniale ;:1
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu czekam aż zakwitną.Porobię zdjęcia ,jak pojadę na działkę bo tam mam wszystkie nad tym nieszczęsnym oczkiem
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzesiu ,jak przyjedziesz na Targi to dostaniesz sadzonki-szkoda forsy na paczki
Grzegorz B

Post »

anulka pisze:Grzesiu ,jak przyjedziesz na Targi to dostaniesz sadzonki-szkoda forsy na paczki
Zgadza się. Postaram się przyjechać :wink:
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Za oknem ciemno ,ponuro ,pada deszcz więc ogladam sobie oferty kupna.Polecam ciekawe stronki -moze juz je znacie,ale pooglądać zawsze warto.

/.................../
Polecam mnóstwo nowych i ciekawych roslin

Regulamin forum
moderator 4
Grzegorz B

Post »

anulka pisze:Polecam ciekawe stronki -moze juz je znacie,ale pooglądać zawsze warto.
Aniu podasz mi je na PW. Będę bardzo wdzięczny :wink:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Śliczna lilia, a floksy... Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Zablokowany