Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A teraz moje nowe nabytki.Byłam u znajomego ogrodnika i na siłę ''porwałam '' mu cudowną lilię Jest przepiękna.Nie wiem ,jak się nazywa ,ale wiem ,ze to mieszaniec.
Orócz tej lilii miał trzcinę Arundo Donax.Polska nazwa -lasecznica.Wyrasta do 5-6 m ,ale tylko w ciepłych krajach.U nas trochę nizsza.Pięknie wygląda górując nad otoczeniem.

Orócz tej lilii miał trzcinę Arundo Donax.Polska nazwa -lasecznica.Wyrasta do 5-6 m ,ale tylko w ciepłych krajach.U nas trochę nizsza.Pięknie wygląda górując nad otoczeniem.

Aniu, widzę że nie tylko masz całą masę odmian dalii, ale i floksów masz dużą kolekcję.Wszystkie są piękne, ale czerwony zrobił na mnie największe wrażenie, chyba dlatego, że go nie widziałem.
Ketmia wspaniała. Zazdroszczę bo nie mam, ale już niedługo
Nowe nabytki pierwsza klasa, niedziwię się, że musiałaś za wszelką cenę mieć tę lilię, jedyna w swoim rodzaju a trzcina ma ładne barwy. Chyba i ja muszę sparawić sobie jakieś trawy. Wszędzie je widzę, tylko u mnie jakoś skromnie z tymi roślinami
Ketmia wspaniała. Zazdroszczę bo nie mam, ale już niedługo

Nowe nabytki pierwsza klasa, niedziwię się, że musiałaś za wszelką cenę mieć tę lilię, jedyna w swoim rodzaju a trzcina ma ładne barwy. Chyba i ja muszę sparawić sobie jakieś trawy. Wszędzie je widzę, tylko u mnie jakoś skromnie z tymi roślinami

- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Aniu, nasze ogrody są "wirtuozersko" skomponowane, perfekcyjnie sfotografowane i przejmująco zgrane. Są jednak i takie, które zapadają w pamięć, mimo że nie posiadają żadnej z tych cech lub posiadają je w niewielkim stopniu.
Taki jest właśnie Twój ogród - może nie jest idealny
, ale mimo wszystko jest to ogród, za którym niejedna osoba zatęskni tak ja już to robię. 
Taki jest właśnie Twój ogród - może nie jest idealny

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
;:106 Ty diablico, wiedziałam, że najpierw przekupisz a potem wypomniśz ;:99 Ale tak poważnie, bardzo podoba mi się Twój ogród, bo ma duszę i to coś czego szuka zagoniony mieszczuch. Gratuluję!.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."