Moje początki hodowli storczyków...
Re: Moje początki hodowli storczyków...
witaj Arku
przepiękne są te Twoje wszystkie storczyki tylko podziwiać
i zachwycać się ich urodą a zdjęcia no cóż moi poprzednicy
już napisali jak zwykle fantastyczne.pozdrawiam
przepiękne są te Twoje wszystkie storczyki tylko podziwiać
i zachwycać się ich urodą a zdjęcia no cóż moi poprzednicy
już napisali jak zwykle fantastyczne.pozdrawiam
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja, nie będąca storczykowym maniakiem (mam tylko 3 ;) ) znów wpadłam, żeby obejrzeć Twoje fotki
Co jakis czas tu zresztą wpadam i za każdym razem się utwierdzam, że jesteś moim absolutnie ulubionym fotografem na tym forum!

Co jakis czas tu zresztą wpadam i za każdym razem się utwierdzam, że jesteś moim absolutnie ulubionym fotografem na tym forum!

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ACTUS-KASIU----WIOLAMANKA-WIOLU----FURIOUS-TOMKU----GIANNA-JANECZKO----BLUEBERRY-NATALKO
KARNOVA----MAGDZIA-MAGDZIU----SYLCIA199-SYLWIO----BORG 50----ONECTICA-LUCY
FURIOUS-TOMKU
Pisałem już wcześniej o tym ale korona mi z głowy nie spadnie jak powtórzę.Otóż po przywiezieniu do domu "zalanego pieguska" zaraz zmieniłem mu podłoże na świeże i żeby nie zapeszyć i nie uprzedzać faktów,chyba go tym sposobem uratowałem bo widoczne są już dwa nowe korzenie w doniczce,no a kwiaty trzymają się dalej i chyba mają się dobrze?
ONECTICA-LUCY
Dzięki za komplement ale gdzie mi tam do fotografów z prawdziwego zdarzenia na naszym forum
I tym razem miło Was było gościć w moim wątku i czytać miłe słowa zwarte w Waszych postach.
I tym razem tak za odwiedzinki jak i za bardzo miłe słowa stokrotne dzięki
Ponownie zapraszam do siebie i Was,Forumowiczów i Gości oraz serdecznie pozdrawiam
Z kwitnących jeszcze storczyków pozostały trzy ale dziś chciałem pokazać jakie postępy poczyniły te,które już wcześniej przekwitły.

Storczyk miniaturowy wypuścił w międzyczasie trzy młode listki i zaczyna wyłaniać się odbicie pędu.

Storczyk cytrynowy również wypuścił dwa młode listki a na jednym ze starych pędów widoczny już jest wydłużony znacznie młody pęd.

Storczyk żyłkowany jak do tej pory wypuścił jedynie jeden młody liść.

Storczyk pomarańczowy wypuścił dwa młode liście i młody pęd z widocznymi już zawiązkami pąków kwiatowych.
Pozdrawiam Wszystkich
KARNOVA----MAGDZIA-MAGDZIU----SYLCIA199-SYLWIO----BORG 50----ONECTICA-LUCY
FURIOUS-TOMKU
Pisałem już wcześniej o tym ale korona mi z głowy nie spadnie jak powtórzę.Otóż po przywiezieniu do domu "zalanego pieguska" zaraz zmieniłem mu podłoże na świeże i żeby nie zapeszyć i nie uprzedzać faktów,chyba go tym sposobem uratowałem bo widoczne są już dwa nowe korzenie w doniczce,no a kwiaty trzymają się dalej i chyba mają się dobrze?
ONECTICA-LUCY
Dzięki za komplement ale gdzie mi tam do fotografów z prawdziwego zdarzenia na naszym forum

I tym razem miło Was było gościć w moim wątku i czytać miłe słowa zwarte w Waszych postach.
I tym razem tak za odwiedzinki jak i za bardzo miłe słowa stokrotne dzięki

Ponownie zapraszam do siebie i Was,Forumowiczów i Gości oraz serdecznie pozdrawiam

Z kwitnących jeszcze storczyków pozostały trzy ale dziś chciałem pokazać jakie postępy poczyniły te,które już wcześniej przekwitły.

Storczyk miniaturowy wypuścił w międzyczasie trzy młode listki i zaczyna wyłaniać się odbicie pędu.

Storczyk cytrynowy również wypuścił dwa młode listki a na jednym ze starych pędów widoczny już jest wydłużony znacznie młody pęd.

Storczyk żyłkowany jak do tej pory wypuścił jedynie jeden młody liść.

Storczyk pomarańczowy wypuścił dwa młode liście i młody pęd z widocznymi już zawiązkami pąków kwiatowych.
Pozdrawiam Wszystkich

- Arkadius121
Aniu,obyś miała rację a swoją drogą stosunkowo wolno rośnie co ponoć jest charakterystyczne dla keiki.
Ciekaw jestem co powiedzą inni,czekam na opinie
Dzięki,pozdrawiam
Ciekaw jestem co powiedzą inni,czekam na opinie

Dzięki,pozdrawiam

- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
w sumie to sama nie wiem ale takie grube i bulwiaste.. a ta pierwsza mini przesłodka 

Ja sie zgadzam z Dufinowa
.Widze ze poobcinales pedy wszystkim i dalo to niesamowite efekty.Pamietam ta dyskusje na temat "obcinac ,nie obcinac" ,ja zaesperymentowalam na dwoch ,jednemu obcielam ,drugiemu nie i oba stoja oprocz nowych listkow 

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Będzie kolorowo
Mam podobne mini do Twojego(zresztą z tego samego sklepu) i zawzięcie puszcza keiki, więc bardzo możliwe, że Twój też zaczyna tworzyć malucha 

- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
Też jestem zdania, że to keiki na pędzie - sama mam już dwa, także.. 

Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
Cytrynkowy najładniejszy 

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Gdyby nie te zdjęcia perfekcyjne,to nie wiem ,czy dojrzelibyśmy urodę Storczyków

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Fajnie że roślinki rosną, nawet jeśli idą w liście
Co do keiki się nie wypowiadam, mam jeszcze za małą wiedzę 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Arkadius121
ANIU---Przyglądam się temu mojemu mikro ale dalej nie mogę wywnioskować z jego bardzo powolnego wzrostu czy to odbicie pędu czy keiki?
KASIU---Ja obcinam storczykom pędy od samego początku licząc na pojawienie się na młodym pędzie większej ilości pędów kwiatowych a co wynika chyba z mojej zachłanności na obfitość kwitnienia a takie właśnie mam po jego obcięciu.U mnie jest podobnie jak u Ciebie z tym obcinaniem-jeden wypuszcza młody pęd inny poprzestaje przez jakiś czas na wypuszczeniu listka.
PAULINKO---Obyś i Ty była dobrym prorokiem i miała rację twierdząc,że to keiki.
EWELINKO---Jeżeli i Ty sądzisz,że to keiki to chyba tak będzie skoro i Paulince i Tobie Wasze mini tak żywiołowo wzięły się za "tworzenie maluchów" to może i mnie mój mini go nie poskąpi?
MARTECZKO---Miło mi,że podoba Ci się mój cytrynek
GOSIEŃKO---Dzięki za uznanie ale moim zdjęciom trochę a może więcej brakuje do perfekcyjności bo między innymi wykonuję je w dość prymitywnych warunkach
DOROTKO---Wydawało mi się,że tylko w K są takie wygórowane ceny ale jak wierzyłem w T tak już przestałem bo ostanio
właśnie tam również były mini po 24,99zł i mimo,że było w czym wybierać,to nie kupiłem,bo się ździebko zeźliłem,tym bardziej,że były w zwykłych plasitikowych doniczkach
NATALKO---Mam identyczne jak i Ty podejście-skoro wypuszcza tylko listek,tzn.,że żyje i rośnie a na odbicie pędu albo keiki kiedyś też przyjdzie czas
Dzięki Wam Wszystkim za miłe słowa i sugestie oraz za kolejne sympatyczne odwiedzinki do których i Was i Forumowiczów i Gości ponownie serdecznie zapraszam i pozdrawiam
Zniechęcony zbyt wysoką ceną mini w T ruszyłem do P w poszukiwaniu kolejnego w miarę ciekawie ukształtowanego i wybarwionego storczyka.No i znowu nie mało się nagrzebałem nim wygrzebałem tego,który mi się spodobał a czy było warto się tyle nagrzebać-ocena należy do Was.
Z pewnością rewelacyjny i jakiś ekstra to on nie jest ale uwierzcie mi było ich zatrzęsienie i nie było w czym za bardzo wybierać.
Jest dwupędowy za 24,99zł.
Wydaje się,że wszystkie jego kwiaty mają identyczny wzór ale to tylko pozory

Pozdrawiam Wszystkich
KASIU---Ja obcinam storczykom pędy od samego początku licząc na pojawienie się na młodym pędzie większej ilości pędów kwiatowych a co wynika chyba z mojej zachłanności na obfitość kwitnienia a takie właśnie mam po jego obcięciu.U mnie jest podobnie jak u Ciebie z tym obcinaniem-jeden wypuszcza młody pęd inny poprzestaje przez jakiś czas na wypuszczeniu listka.
PAULINKO---Obyś i Ty była dobrym prorokiem i miała rację twierdząc,że to keiki.
EWELINKO---Jeżeli i Ty sądzisz,że to keiki to chyba tak będzie skoro i Paulince i Tobie Wasze mini tak żywiołowo wzięły się za "tworzenie maluchów" to może i mnie mój mini go nie poskąpi?
MARTECZKO---Miło mi,że podoba Ci się mój cytrynek

GOSIEŃKO---Dzięki za uznanie ale moim zdjęciom trochę a może więcej brakuje do perfekcyjności bo między innymi wykonuję je w dość prymitywnych warunkach

DOROTKO---Wydawało mi się,że tylko w K są takie wygórowane ceny ale jak wierzyłem w T tak już przestałem bo ostanio
właśnie tam również były mini po 24,99zł i mimo,że było w czym wybierać,to nie kupiłem,bo się ździebko zeźliłem,tym bardziej,że były w zwykłych plasitikowych doniczkach

NATALKO---Mam identyczne jak i Ty podejście-skoro wypuszcza tylko listek,tzn.,że żyje i rośnie a na odbicie pędu albo keiki kiedyś też przyjdzie czas

Dzięki Wam Wszystkim za miłe słowa i sugestie oraz za kolejne sympatyczne odwiedzinki do których i Was i Forumowiczów i Gości ponownie serdecznie zapraszam i pozdrawiam

Zniechęcony zbyt wysoką ceną mini w T ruszyłem do P w poszukiwaniu kolejnego w miarę ciekawie ukształtowanego i wybarwionego storczyka.No i znowu nie mało się nagrzebałem nim wygrzebałem tego,który mi się spodobał a czy było warto się tyle nagrzebać-ocena należy do Was.
Z pewnością rewelacyjny i jakiś ekstra to on nie jest ale uwierzcie mi było ich zatrzęsienie i nie było w czym za bardzo wybierać.
Jest dwupędowy za 24,99zł.
Wydaje się,że wszystkie jego kwiaty mają identyczny wzór ale to tylko pozory

Pozdrawiam Wszystkich

Pieknis nad pieknisie
.Fotki jak zawsze na poziomie
.Z tym obcinaniem pedow nie mialam pojecia ze to pobudza do rozgaleziania sie mlodych.W kazdym razie te moje jakos nie chca