Moje początki hodowli storczyków...

Zablokowany
borg50
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 paź 2012, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje początki hodowli storczyków...

Post »

witaj Arku
przepiękne są te Twoje wszystkie storczyki tylko podziwiać
i zachwycać się ich urodą a zdjęcia no cóż moi poprzednicy
już napisali jak zwykle fantastyczne.pozdrawiam
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja, nie będąca storczykowym maniakiem (mam tylko 3 ;) ) znów wpadłam, żeby obejrzeć Twoje fotki ;:130
Co jakis czas tu zresztą wpadam i za każdym razem się utwierdzam, że jesteś moim absolutnie ulubionym fotografem na tym forum! ;:215 ;:215
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

ACTUS-KASIU----WIOLAMANKA-WIOLU----FURIOUS-TOMKU----GIANNA-JANECZKO----BLUEBERRY-NATALKO

KARNOVA----MAGDZIA-MAGDZIU----SYLCIA199-SYLWIO----BORG 50----ONECTICA-LUCY

FURIOUS-TOMKU
Pisałem już wcześniej o tym ale korona mi z głowy nie spadnie jak powtórzę.Otóż po przywiezieniu do domu "zalanego pieguska" zaraz zmieniłem mu podłoże na świeże i żeby nie zapeszyć i nie uprzedzać faktów,chyba go tym sposobem uratowałem bo widoczne są już dwa nowe korzenie w doniczce,no a kwiaty trzymają się dalej i chyba mają się dobrze?

ONECTICA-LUCY
Dzięki za komplement ale gdzie mi tam do fotografów z prawdziwego zdarzenia na naszym forum ;:224

I tym razem miło Was było gościć w moim wątku i czytać miłe słowa zwarte w Waszych postach.
I tym razem tak za odwiedzinki jak i za bardzo miłe słowa stokrotne dzięki ;:180 ;:180 ;:180
Ponownie zapraszam do siebie i Was,Forumowiczów i Gości oraz serdecznie pozdrawiam :wit

Z kwitnących jeszcze storczyków pozostały trzy ale dziś chciałem pokazać jakie postępy poczyniły te,które już wcześniej przekwitły.

Obrazek

Storczyk miniaturowy wypuścił w międzyczasie trzy młode listki i zaczyna wyłaniać się odbicie pędu.

Obrazek

Storczyk cytrynowy również wypuścił dwa młode listki a na jednym ze starych pędów widoczny już jest wydłużony znacznie młody pęd.

Obrazek

Storczyk żyłkowany jak do tej pory wypuścił jedynie jeden młody liść.

Obrazek

Storczyk pomarańczowy wypuścił dwa młode liście i młody pęd z widocznymi już zawiązkami pąków kwiatowych.

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

drugie zdjęcie wygląda trochę jak keiki a nie odbicie pędu :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,obyś miała rację a swoją drogą stosunkowo wolno rośnie co ponoć jest charakterystyczne dla keiki.
Ciekaw jestem co powiedzą inni,czekam na opinie ;:65
Dzięki,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

w sumie to sama nie wiem ale takie grube i bulwiaste.. a ta pierwsza mini przesłodka ;:170

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Ja sie zgadzam z Dufinowa :D .Widze ze poobcinales pedy wszystkim i dalo to niesamowite efekty.Pamietam ta dyskusje na temat "obcinac ,nie obcinac" ,ja zaesperymentowalam na dwoch ,jednemu obcielam ,drugiemu nie i oba stoja oprocz nowych listkow :D
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Będzie kolorowo ;:138 Mam podobne mini do Twojego(zresztą z tego samego sklepu) i zawzięcie puszcza keiki, więc bardzo możliwe, że Twój też zaczyna tworzyć malucha :D
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31

Post »

Też jestem zdania, że to keiki na pędzie - sama mam już dwa, także.. :D
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
martucham1
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 14:06

Post »

Cytrynkowy najładniejszy ;:167
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Gdyby nie te zdjęcia perfekcyjne,to nie wiem ,czy dojrzelibyśmy urodę Storczyków ;:138 ;:63
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Fajnie że roślinki rosną, nawet jeśli idą w liście ;:108 Co do keiki się nie wypowiadam, mam jeszcze za małą wiedzę :oops:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANIU---Przyglądam się temu mojemu mikro ale dalej nie mogę wywnioskować z jego bardzo powolnego wzrostu czy to odbicie pędu czy keiki?

KASIU---Ja obcinam storczykom pędy od samego początku licząc na pojawienie się na młodym pędzie większej ilości pędów kwiatowych a co wynika chyba z mojej zachłanności na obfitość kwitnienia a takie właśnie mam po jego obcięciu.U mnie jest podobnie jak u Ciebie z tym obcinaniem-jeden wypuszcza młody pęd inny poprzestaje przez jakiś czas na wypuszczeniu listka.

PAULINKO---Obyś i Ty była dobrym prorokiem i miała rację twierdząc,że to keiki.

EWELINKO---Jeżeli i Ty sądzisz,że to keiki to chyba tak będzie skoro i Paulince i Tobie Wasze mini tak żywiołowo wzięły się za "tworzenie maluchów" to może i mnie mój mini go nie poskąpi?

MARTECZKO---Miło mi,że podoba Ci się mój cytrynek ;:180

GOSIEŃKO---Dzięki za uznanie ale moim zdjęciom trochę a może więcej brakuje do perfekcyjności bo między innymi wykonuję je w dość prymitywnych warunkach ;:196

DOROTKO---Wydawało mi się,że tylko w K są takie wygórowane ceny ale jak wierzyłem w T tak już przestałem bo ostanio
właśnie tam również były mini po 24,99zł i mimo,że było w czym wybierać,to nie kupiłem,bo się ździebko zeźliłem,tym bardziej,że były w zwykłych plasitikowych doniczkach ;:134

NATALKO---Mam identyczne jak i Ty podejście-skoro wypuszcza tylko listek,tzn.,że żyje i rośnie a na odbicie pędu albo keiki kiedyś też przyjdzie czas ;:108

Dzięki Wam Wszystkim za miłe słowa i sugestie oraz za kolejne sympatyczne odwiedzinki do których i Was i Forumowiczów i Gości ponownie serdecznie zapraszam i pozdrawiam ;:180 :wit

Zniechęcony zbyt wysoką ceną mini w T ruszyłem do P w poszukiwaniu kolejnego w miarę ciekawie ukształtowanego i wybarwionego storczyka.No i znowu nie mało się nagrzebałem nim wygrzebałem tego,który mi się spodobał a czy było warto się tyle nagrzebać-ocena należy do Was.
Z pewnością rewelacyjny i jakiś ekstra to on nie jest ale uwierzcie mi było ich zatrzęsienie i nie było w czym za bardzo wybierać.
Jest dwupędowy za 24,99zł.
Wydaje się,że wszystkie jego kwiaty mają identyczny wzór ale to tylko pozory ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny! ;:oj ja mało kiedy mogę znaleźć coś godnego uwagi za tą cenę ;:185

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Pieknis nad pieknisie ;:138 .Fotki jak zawsze na poziomie :D .Z tym obcinaniem pedow nie mialam pojecia ze to pobudza do rozgaleziania sie mlodych.W kazdym razie te moje jakos nie chca ;:131
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”