Róże Annes-i love:) część 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Annes-i love:) część 2

Post »

Ale ta Twoja Blue River rozrośnięta! Moja co roku wypuszcza dwa marne pędy. Muszę zobaczyć jesienią co jej tam przeszakdza w rośnięciu. Pewnie trzeba będzie ją przesadzić.
U mnie od rana deszcz więc pewnie znowu na działkę nie pojadę. Ciekawa jestem co tam kwitnie między chwastami :?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Lemko ja tez mam kilka róż,które rosną u mnie ospale,a u innych pięknie się rozwijają.
Na przykład mogę podać Ci taką jak Pastella,która u mnie jest mizerna,pierwsze kwiatki małe,liście szybko zżółkły.Nie jestem nią jak na razie zachwycona,teraz ma znów kilka pączków,może tym razem pokaże się z lepszej strony,a jak nie to przeprowadzka na nowe miejsce.
W tym roku zamawiam róże z Niemiec.Jeśli uznam,że są zdrowsze i dobrze się chowają to na pewno będę zamawiać zagraniczne.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aniu a do kiedy zbierasz zmówienia na te Niemieckie róże?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiliam Morris przepiękna.
Aniu, długo ją masz, jak się u Ciebie sprawuje?
Mój Fisherman ma inny kolor, zaraz się załamię, czyżby znowu pomyłka ;:223
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lemko najlepiej do końca sierpnia:) Głównie Gosia-Deride zajmuje się zbieraniem zamówień:)Więc jeśli chcesz się przyłączyć to zapraszamy:)

Anetko William ciekawy ,ale troszkę pędy ma wiotkie,ale może dlatego,że kupiłam go latem i wzmocni się w następnym roku.
Ja jestem załamana moim Fishermanem.Co z tego,że kwiat ma piękny jak już go złapał mączniak okrutny.Pierwszy raz spotykam się z mączniakiem.Dziwne,bo podczas zakupu w donicy nie posiadał żadnych oznak,że jest chory...Jestem zła na siebie,że go kupiłam,jak tylko obeschną liście po deszczach zrobię oprysk....i to jak najszybciej.Boję się,żeby Fisherman nie zaraził obok rosnącej My Girl,która jest zdrowiutka:)Kolor ....hmm cieżko określić ....w środku kwiatu musi mieć takie oczko...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj padało...oj padało....patrzałam i strasznie ich żałowałam...powiedziałam dość już tej wody!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dalia Nenekazi-jest cudowna :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słoneczniki zwiastujące pogodę ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna lilia ;:167
Aniu, czy Twój Fisherman ma kwiaty osadzone w większości pojedynczo na pędach? Bo mój po kilka. A co do żółtego środka, też nie jestem pewna :roll:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko Fisherman ma na pędzie po kilka kwiatów:)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Annes, piękne kwiaty. ;:180 Dalia, lilia i ten krzew z białymi kwiatami bardzo mi się podobają.
Masz Munstead Wood co o niej powiesz. Masz już gotowe zamówienie na jesień. :uszy
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ups - zwariował internet :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju ten krzew bialy to też dalia:)
MW jest u mnie od czerwca,kupiłam ją w donicy,na razie po przycięciu wypuściła kilkanaście pędów...czekam na kwitnienie:)
Podoba mi się ten purpurowy,głęboki kolor:)Jeśli chodzi o zdrowotność nie mogę jeszcze za dużo o niej powiedzieć.
Zamówienie na jesień zamknęłam w mojej głowie dopóki nie zobaczę nowości,które szkółki wstawiają pod koniec sierpnia.
Wyszło mi tego trochę bo około 15 szt.
Wczoraj zaczęłam przygotowywać nową rabatę.Boże....ale mam slabą kondycję....ledwo kawałek przekopałam,a się zmęczyłam jak nie wiem co :lol: Jutro dalej kopanie..... ;:65
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes, jest dobra pogoda na kopanie, no oczywiście jak nie leje. Dasz radę, a jakie zadowolenie będzie po pracy :D .
Ja też już wybrałam chyba ok 20, nie czekam na nowości. Bo jak zobaczę to mam kłopot z opamiętaniem się i nie kupowaniem. :;230 . Później przychodzi wiosna i znowu nas kuszą, a kisz :;230. Tylko przemyślane zakupy.
Czytałaś w moim wątku, różyczki z OBI chore i zostały wyautowane. ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róża Blue River i pomyśleć,że w pierwszym roku uwagi na nią nie zwracałam.....ach ten kolor i zapach....no podbiła moje serce:)

Obrazek

Obrazek

Tę różę również uwielbiam...kolor bardzo żółty,kwiat pięknie pachnie ;:167

Obrazek

Obrazek

Chepek to jedna z róż,która przy drugim kwitnieniu pokazuje swoje prawdziwe oblicze....ma jeszcze więcej pąków niż poprzednio..

Obrazek

Fisherman niestety choruje,ma wszystkie liście w mączniaku....masakra....szkoda,bo kwiaty takie ładne....

Obrazek

Obrazek

Z kolei ta róża bardzo mnie rozczarowała,liliput .....wygląda jak miniaturka.Kwiat...owszem ciekawy,barwa miodowa...ale ja karzełków nie zamawiałam ;:14

Obrazek

Przedstawiam Wam moją radość....to niesamowite wsadziłam któregoś dnia ułamany pęd do ziemi,pomyślałam a niech siedzi,nie potraktowałam żadnym ukorzeniaczem,nie przykryłam butelką....samopas ....a tu wczoraj podchodzę bliżej i z niedowierzaniem patrzę a z kilku oczek wypuszcza takie małe coś :shock:
Jeszcze nigdy nie ukorzeniłam sama róży z patyczka.Jak uważacie coś z tego będzie?

Obrazek

Z kolei drugi patyczek siedział sobie od czerwca pod butelką i taki oto efekt....poradźcie proszę jak mam teraz postępować z tymi maleństwami?

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z kolei ta róża bardzo mnie rozczarowała,liliput .....wygląda jak miniaturka.Kwiat...owszem ciekawy,barwa miodowa...ale ja karzełków nie zamawiałam
Domyślam się gdzie ją kupiłaś. Róża jest piekna, ale krzew musi być zdrowy z wigorem. Tego jej chyba brakuje dlatego karzełkuje.
Blue R - piękna ;:180
Ale fajnie, że Ci te patyczki się przyjęły. Ciekawa jestem co Ci poradzą znawcy tematu. :uszy
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Fotka deszczowej Aspirin-ki, spowodowala u mnie opadniecie szczeki :wink: Pieknie Ci to wyszlo ;:180 jest tak nienaturalnie piekne, jakby roza zrobiona byla z bialego szkla z babelkami - cos niesamowitego ;:167
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”