Ogród bez furtki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród bez furtki

Post »

Maryno przyznaje ci racje w tym co piszesz odnosnie aksamitek, ale.....
W tamtym roku powyasianiu w kwietniu, kiedy już sobie rosly , przyszedl majowy przymrozek i wiele " maluchów" zlikwidował. Poza tym za czym one zaczną kwitnąć to też trochę czasu upłynie, A teraz mam wiecej czasu i sprawia mi to przyjemność ich wysiewanie.
Maszkowa dziękuję ci za odwiedziny , a co do zdjęć to chuba pochwały na wyrost. Jak ty masz na imię?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj Aniu, nie zachęcasz do siania koleusów? słabo rosły? W ubiegłym roku dostałam kilka sadzonek, ale zapomniałam ze są takie wrażliwe na mróz i niestety przepadły, wysiałam i czekam :) jakie ładne te Twoje palety z siewkami, aksamitki sieję do gruntu ale kremowe mi nie wzeszły
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula ja bardzo chętnie podzielę się swoimi koleuskami. Mam je cztery rodzaje.Dzisiaj będę szczepila następne.Szybciej uzuskasz roslinki z wierzchołkow matecznej niż z siewek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu z jednorocznymi nie rozpędzam się , ale aksamitki także wysieję . Mam ładną odmianę od Krystin. Też uważam , że siane do gruntu za póżno kwitną. Moim hortensjom na tę zimę zrobiłem kopczyki z ziemi. Przemarzały mi pod każdym okryciem do samej ziemi .Teraz pączki są dość wysoko, ale miejscami kora odchodzi od pędu. Też nie do końca dobre okrycie. Na następny sezon obsypię wysoko korą , może to będzie lepsze. Lubię hortensje i szkoda mi , że tak słabo zimują. Czym Aniu Twoje były okryte?
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu mam trzy hortensje ogrodowe. Tego roku tak pózno przyszla zima,ze w pośpiechu i po ciemku okrywałam je czy miałam ;:223 W ruch poiszły prześcieradla i ręczniki. Natomiast znacznie wcześniej obsypalam im korzenie kopcami z kompostu.Mam nadzieję, ze dobrze przezimowały
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To takie same okrycie było , ziemno -poszewkowe ;:108 ;:7 ;:7 Przeglądałem w necie sposoby okrywania. Wszystko dobrze , tylko za wcześnie. Kopczykowanie po pierwszych niewielkich mrozach , jak tylko zamarznie ziemia. :uszy
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Aniu chętnie wezmę koleusy jeśli masz nadwyżki :) ale czy to oznacza że na te z nasion nie mam co liczyć?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Gdzie zaginęłaś moja sąsiadko? Co tam w ogrodzie? Czy wszystkie roślinki przetrwały zimę, mam nadzieję że tak.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Aniu zabiegana jesteś ogromnie ale pewnie ogród już obudzony ze snu zimowego i w pełni przygotowany na przyjście lata :uszy
Napisz jak Twoje hortensje.
U mnie w ogrodzie kolejne rewolucje :oops: i czas tak szybko biegnie jak grzebię w ziemi :roll: jakaś mozolna jestem ;:7
Pamiętaj Aniu żeby następnym razem skręcić w prawo!
Pozdrawiam Cię bardzo cieplutko ;:196
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, zupelnie jest inaczej niż piszesz. U sąsiadów dookoła kwitną zonkile i tulipany, a u mnie jeszcze szaro i buro. To mnie bardzo zniechęca i nawet denerwuje. Dzsiaj z tego powodu posadzilam do gruntu kilka aksamitek z pąkami kwiatów. Nie wiem czy przeżyją, ale bylam zdesperowana.
Hortensje odkopałam i ta najładniejsza "Masja"/ogrodowa/ chyba nie przeżyła. Trudno, zasadzę następną taką samą.
Jestem w nienajlepszym nastroju, bo nie mogę popracować w ogrodzie tylko tyram w firmie.Podobno już w sobotę będzie bardzo ciepło, to wystawie swoje wybujałe "parapety" na taras.Oleandry kwitną też, ale w domu.
Mamy w tym roku robić oczko, a ja nie mam kiedy nad tym pomyśleć.
Kasiu, muszę kupić agrowłókninę, aby zrobić rabaty żwirowe jak u ciebie. Gdzie w Elizówce je znajdę?
Siostrzyczko, przyjedz do mnie. Tak bym chciala, abyś mi doradzila w kilku rzeczach. Do mnie nie trzeba skręcać w prawo :wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam Aniu
Jak u Ciebie pusto i szaro , zapraszam do mnie ;:180 Już co nieco zakwitło. Hortensje mają już pączki , wszystkie przeżyły.
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu, ty to masz szczęście.Prawdziwy chłop jak w przysłowiu, śpi i mu rośnie. :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aniu nie zniechęcaj się niedługo u ciebie będzie kolorowo :D
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Malgosiu, dziękuję za dobre słowo, ale chyba z wiekiem zaczynam tracić cierpliwość. Oby to tylko chwilowe.Zaglądam pocichu do ciebie i podziwiam twój zapał i ogród.
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

magdalen pisze::wit Bardzo ładne masz hortensje :uszy Interesuje mnie to drzewko po lewej :?:
Obrazek
wpadłam do twojego ogrodu przecudne twoje hortensje i tyle gatunków :wit ;:cm
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”