Basiu, jak na razie środa aktualna!!! Jeden to Spider , a ten duży,,,to nie wiem. Mają już niebieskie pąki . U mnie też hibiskusy ruszyły Agatko, to Jarzmianka
...Tosiu ale wiosennie i cieplutko jest w Twoim ogródeczku a tawuły śliczne ...
...a czy budlejki to juz powinny pokazywać listki nic u mnie nie widać...
TOSIA nareszcie po świetach a jutro dalej do roboty . Deszcz fajnie podlał nasze roślinki i na razie zatrzymała sie trochę wegetacja . Muszę jutro popikować sałatę i posadzić fasolkę . Orliki też niedługo pokażą swoje kwiatki . Czyje to te koperkowe listki przy prymulce
Misiu, moje budleje puszczają od korzeni, ale takie malutkie listki, że przez lupę!! Poczekajmy!!!! ANIU DS, a szkoda, że się dopuściłaś takich zaległości!!! Musisz zostać po lekcjach w tzw. "KOZIE" Iwona, zgadłaś, to noga żaby! Tej mojej dużej nie ma, ale ja na nią poczekam!!! Wpadnij na ogródek !!!
A to koperkowe przy prymulce to chyba dziki rumian tak mi się wydaje, Tosiu masz tak pięknie
i już Ci będą kwitły orliki u moich jeszcze pąków nie widać ,a hibiskusy tez ruszają
Ta żaba to chyba w poślisk wpadła na zakręcie
To był moment, jak znikła za krzaczkiem!!!
Zaraz się wybieram na ogródek, bo muszę wykopać karpę jałowca. Był cały uschnięty w środku i go zlikwidowałam. Drugi się ostał, ale ogolony od dołu i teraz wygląda jak drapak.Posadziłam koło niego powojnika i już go powolutku pochłania!!! Koło powojnika muszę posadzić coś małego, bo ma za gorąco w nóżki!!!
Tosiu na nóżki powojnika coś płytkokorzennego jakiś rozchodnik albo mógłby być żagwin,mogę ci podrzucić żagwin sadzonkę po przekwitnięciu i mam różne płożące rozchodniki jak chcesz to mów
TOSIA możliwe ,że to jakiś rumian . Myślę ,że siedzisz na ogródku a ja już w domu . Porobiłam wszystko co miałam zaplanowane ,więc jestem z siebie zadowolona . Jak z jutrzejszym wyjazdem dojdzie do skutku . Dzisiaj również wyruciłam 2 róże nic z nich nie było a jeszcze 3 czekają na swoją kolej . na razie mają powiedziane ,ze jak nie sie nie ruszą to ja je ruszę
Stasieńko, kochana jesteś, ale nie będę Cię fatygować. Tu na miejscu coś wyszabruję od dziewczyn Jutro jedziemy do Neli i Ani, więc będzie okazja na szaberek!!!!A torbę wzięłam wielką
Aniu DS bardzo dziękuję za odwiedzinki.Podreptałam do Ciebie Jadziu, jutro aktualne i o 10 będę po Was! Dziś wykopałam karpę po jałowcu. Jestem padnięta!!!!