Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowe szaleństwo Joane cz. 2
Massdevalie są piękne,marzę o takich
a szkółka fajniutka nie mam ręki do takich maleństw-muszę pożyczyć cierpliwości
a szkółka fajniutka nie mam ręki do takich maleństw-muszę pożyczyć cierpliwości
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale mam Odwiedzin.
Dziękuję wszystkim.
Piotr=) miło Cię znowu gościć i dziękuję w imieniu roślinek.
A szkoda. Nic trzeba czekać kilka lat. Ale za to jaka radocha.
kinga_232 dziękuję w imieniu maluchów jak i Masdevalli.
Dusia
Oncidium od Justynki otworzyło pierwsze kwiatki.
Powoli rozwijają się pąki na Dendrobium aphanochillum

Kolejna Masdevallia zakwitła. Ma cudowny delikatny zapach. Oto M. infracta alba

Piotr=) miło Cię znowu gościć i dziękuję w imieniu roślinek.
Leszku Takie cuda się nie zdarzają.Leszek01 pisze: Tak sobie pomyślałem, że jeżeli za kilka dni pokażesz, że wszystkie już kwitną, to wcale się nie zdziwię

Kasiu Jeszcze kilka dni i się całkiem otworzy. A może i powąchasz jego zapach.kasiunieczka_32 pisze:I ten pączuś na Masdevallia striatella x kimballiana - już nie mogę się doczekać aż się rozwiniei zobaczę ten cudownie wybarwiony kwiat.

Aga dziękuję za miłe słowa o żłobku. A co do Masdevalli to większość się zatrzymała i dopiero teraz powoli rusza z nowymi listkami. Obecnie kwitną tylko cztery a dwie dodatkowo mają po jednym pąku. Twoje też są silne i niedługo pokażą kwiatki.Agita pisze: Gratuluję kwitnień, u mnie na razie pierwsze listeczki wychodzą.
Kasiu Ta Masdevallia to wielka roślina. Jej liście są ok. 30 cm. długie a pęd kwiatowy sięga 50-60cm. Należy do zimnolubnych.kasia74 pisze:M.falcata to chyba duża roślina i kwiaty takie wysokie rosną.
Basiu dziękuję. Miło mi, staram się zapewnić im jak najlepszą opiekę i one chyba to czują. Zobaczymy dalej.akwarybka pisze:sieweczki mają u Ciebie jak w domu
Aniu to prawdziwa frajda i prawdę mówiąc nie myślałam, że aż ta mocno się zaangażują. A za miesiąc na pewno wstawię następne fotki.AnnaL pisze:Kibicuję tym maluchom i proszę o informacje za miesiącale frajda dla oczu.
Moniko, to prawda zapewnienie ok. 30 st. w zimę to wyczyn. Ale ta zima temu sprzyja. Maluchy się cieszą bo ogrzewanie mocno włączone, ale dorosłe roślinki cierpią i kilka już jest w koszu. Niestety.Zabka_Monis pisze:To nie lada wyczyn zapewnić im odpowiednią temperaturę w środku zimy

kinga_232 dziękuję w imieniu maluchów jak i Masdevalli.

Justynko dziękuję, ale to chyba za wcześnie. przede mną jeszcze dużo niespodzianek.justus27 pisze: Masz rękę do siewek, maleńkie listeczki ślicznie się na nich prezentują
Dusia

Grażynko, to dopiero żłobek, aż się boję myśleć jak podrosną.Grażyna Widera pisze:To więcej niż przedszkole.

Zachęcam do sprawienia sobie chociaż jednej.syljed pisze:Massdevalie są piękne,marzę o takich
Oncidium od Justynki otworzyło pierwsze kwiatki.

Powoli rozwijają się pąki na Dendrobium aphanochillum

Kolejna Masdevallia zakwitła. Ma cudowny delikatny zapach. Oto M. infracta alba

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

-
Kasiu niekture są pachnące. Jak ta czy Masdevallia striatella x kimballiana. Ale jest to delikatny zapach i dopiereo wyczuwalny jak przystawisz nos. 

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Kurczę, Asiu, nie wiedziałam, że masdevalie mogą pachnieć! A to ci niespodziankaJoane pisze:Kasiu Jeszcze kilka dni i się całkiem otworzy. A może i powąchasz jego zapach.kasiunieczka_32 pisze:I ten pączuś na Masdevallia striatella x kimballiana - już nie mogę się doczekać aż się rozwiniei zobaczę ten cudownie wybarwiony kwiat.
![]()
[...]
Kolejna Masdevallia zakwitła. Ma cudowny delikatny zapach.

Cuda pokazujesz, aż się oczy śmieją do nich! Dendrobium jak pęk białych frezji ;) Pachnie?
Niestety, również i Ty piszesz o zimowych stratach... Przykro

No cóż, jeszcze tylko trochę i będzie nam wszystkim łatwiej. Byle do wiosny!

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asieńko
, a sieweczki rosną jak na drożdżach
Masdevallie śliczne wszystkie
oncidium i dendrobium też 

Masdevallie śliczne wszystkie

- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Asiu, dziękuję za odwiedzinki u mnie i wyciągnięcie za uszy z dołka
I jak zwykle piękne kwitnienia a masdevalie
Nie wiem co one mają w sobie ale kocham je na zabój lecz miłością nieodwzajemnioną 

I jak zwykle piękne kwitnienia a masdevalie

Asiu, ale żłobek ;:38 sobie zafundowałaś aż dostałam
niech ci szybko i zdrowo rosną i zapełniają parapety 
Dla Dendrobium aphanochillum,Masdevallii i Oncidium duże

Dla Dendrobium aphanochillum,Masdevallii i Oncidium duże

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Piękne i ciekawe kwitnienia.
Jak ogladam takie cudowne zdjecia kwitnacych orchidei to jestem odrazu pelniejsza w nadzieje ze moze moje oncidium.dendriobium a moze i miltonia i cymbidium tez kiedys zakwitna.
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Śliczne storczyki Asiu-masz do nich dobrą rączkę , inne niż phalenopsis są na razie u mnie tylko do oglądania, oprócz jednego sabotka. 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Joane- piękne kwiatuszki Pokazujesz ;)
Masdevallia infracta alb - cudna, delikatna i ma świetne wąsy. Gratuluję kwiatuszka
Cieszę się, że oncidium Ci jednak zakwitło. Moje..hmm...na razie "zrezygnowalo" z kwitnienia, puszcza kilkanaście nowych psb
Nie mogę się nadziwić kwiatuszkom dendrobium...Ono, cale jest białe? Nie widzę nawet środeczka kwiatuszka...
Masdevallia infracta alb - cudna, delikatna i ma świetne wąsy. Gratuluję kwiatuszka

Cieszę się, że oncidium Ci jednak zakwitło. Moje..hmm...na razie "zrezygnowalo" z kwitnienia, puszcza kilkanaście nowych psb

Nie mogę się nadziwić kwiatuszkom dendrobium...Ono, cale jest białe? Nie widzę nawet środeczka kwiatuszka...

- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Jedna na pewno będzie,ale jak patrzę na twoje okazy to ażJoane pisze:Zachęcam do sprawienia sobie chociaż jednej.syljed pisze:Massdevalie są piękne,marzę o takich

- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
Asiu, doniczki w szeregu jakby hymn za chwilę miały śpiewać, piękne i zdrowe liście, kwiaty, a na koniec przedszkole ...
Ja Cię po prostu podziwiam! Moje uszanowanie
Pozdrawiam,
Ewelina
Ja Cię po prostu podziwiam! Moje uszanowanie

Pozdrawiam,
Ewelina
-
igor944
byłam u Ciebie i widziałam Twoją Cambrię.
arlet3
Dusia, u Ciebie też piękne kwitnienia i do tego ładnie obfocone.
JoasiaM
syljed będę czekała na fotki tej pierwszej Madevalli u Ciebie.

Agnieszko, wiele Masdevalli pachnie. Twoja Masdevallia peristeria x coccinea alba też delikatnie pachnie.Agita pisze:Kurczę, Asiu, nie wiedziałam, że masdevalie mogą pachnieć! A to ci niespodziankaCzęsto się to zdarza? Będę wąchać swoje jak tylko się coś pojawi...
arlet3

One mają coś nipowtarzalnego. Na pewno i Ciebie pokochają, tylko najpierw musicie się bardziej zapoznać. Czasami miłość przychodzi z drugim podejściem.Merghen pisze:Nie wiem co one mają w sobie ale kocham je na zabój lecz miłością nieodwzajemnioną

Dziękuję.Goska1307 pisze: ale żłobek ;:38 sobie zafundowałaś aż dostałamniech ci szybko i zdrowo rosną i zapełniają parapety

Dusia, u Ciebie też piękne kwitnienia i do tego ładnie obfocone.
Na pewno, tylko niekiedy trzeba dłużej poczekaćwmx pisze:jestem odrazu pelniejsza w nadzieje ze moze moje oncidium.dendriobium a moze i miltonia i cymbidium też kiedys zakwitna.
JoasiaM

Justynko ja też bardzo się cieszę. Bardzo chciałam ujrzeć jego kwiatuszki i jak ułamałam czubek to było mi bardzo przykro i myślałam, że będę musiała znowu cały rok czekać. Ale on zrobił niespodziankę i zakwitł.justus27 pisze:Cieszę się, że oncidium Ci jednak zakwitło.

Leszku, dokładnie. A zwłaszcza teraz gdy u nas ciemno i deszczowo.Leszek01 pisze:Oncidium rozweseli Ci te ponure dni
syljed będę czekała na fotki tej pierwszej Madevalli u Ciebie.
Z wzajemnością. To co u Ciebie kwitnie i to mimo twoich wyjazdów. Niesamowite.-ewelina- pisze:Ja Cię po prostu podziwiam! Moje uszanowanie![]()