Buszując po parapetach...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Buszując po parapetach...

Post »

Dziękuję za odwiedziny i wszystkich pozdrawiam ;:196
Nie mam czasu chodzić po sklepach dlatego żadnych nowych obiektów brak ale może się coś pojawi... Za to coś tam się dzieje u moich kwiatków chociaż w większości można zauważyć że okres wegetacyjny mają za sobą... Storczyk nadal się rozwija, na drugim pędzie będą kwiatki (chyba) a na tym sprawa wygląda tak :roll: No i chorągiewka czy keiki? Można już rozpoznać, bo ja się nie znam... Pojawiło się też coś kolorowego zaznaczyłam na zdjęciu strzałką, co to może być nie mam pojęcia....
Obrazek Obrazek
Grudnik za to ładnie się wyprostował bo był pomarszczony i zaczął ponownie wzrost - ciekawe czy kwiaty też wyprodukuje...
Obrazek
Paprotki już bardzo słabo rosną, trochę zmarniały (adiantum i karbowana) - tylko ciemnotka wykazuje nowe przyrosty...
Obrazek Obrazek
Grubosz poczerwieniał, to normalne? No i niedośpian po przycięciu ładnie się rozkrzewił - także na niższych węzłach..
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Awatar użytkownika
Netzach
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 17:30

Post »

Jeśli te paprocie, które na fotkach widzę są "zmarniałe", to ja nie wiem jak mam nazwać swoje... półżywe? :p
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p

Post »

Maćku no nie przesadzaj nie może być aż tak źle z Twoimi paprotkami... Moje zaczęły podsychać chyba dlatego że je postawiłam na podwyższeniu z tyłu by miały więcej światła... Teraz wszystkie stoją bezpośrednio na kamykach zobaczymy czy przestaną usychać listki...
Awatar użytkownika
Netzach
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 17:30

Post »

Usychać jakoś bardzo nie zaczęły, ale też nie są tak pięknie rozrośnięte i zielone jak Twoje. No ale mam je dość krótko, więc może jeszcze pokażą na co je stać ;) Szczególnie flebodium mi ruszyło ostatnio. Jeśli się ładnie rozrośnie, to mogę Ci wysłać kiedyś szczepkę, gdybyś Ty nie znalazła takowej, bo wiem, że to jedno z Twoich chciejstw ;)
Awatar użytkownika
Gaheri
50p
50p
Od: 22 mar 2010, o 17:33

Post »

Twój niedośpian mnie zaskoczył. Nie spodziewałam się, że o tej porze przycięcie może zmobilizować roślinę do rozkrzewiania. Zastanawiałam się nad przycięciem swojego niedośpianu, ale myślałam, ze już za późno.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko śliczne fotki ze storczykiem Ci nie pomogę, bo nigdy nie miałam na moich keiki :( grudniczek faktycznie pięknie odbił a paprotki wyglądają uroczo ;:108 ;:138 dla niedośpiana ;:224 ;:138
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

No faktycznie troszeczkę zmarnowane te paprotki. ;:224 :;230 Oj Reniu chyba za często je oglądasz i wydaje ci się, że zmarniały. Dla mnie dalej są piękne zieloniutkie aż miło popatrzeć. Jest co pozazdrościć. ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

I znowu fantastyczne zdjęcia
Obrazek
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Też jestem ciekawa co to na storczyku rośnie. ;:138 ;:138 dla pozostałych, że tak pięknie rosną.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

:wit Renato paprociowy gaj mnie powalił, ;:111 bardzo gęsty i bujny,niedośpian ładnie odbił mimo że to już jesień,ciekawi mnie co ten storczyk wypuści :heja ;:108
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Renatko ciudne te fotunie ;:138
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

A ja pochwalę gruboszka. Pięknie teraz wygląda, a listki pewnie mu się tak ładnie wybarwiły od słoneczka. :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p

Post »

NetzachOj to bardzo chętnie przyjmę flebodium jeżeli dożyje do wiosny... Oczywiście jak będziesz chciał to odwdzięcze się jakąś zaszczepką :wink:
GaheriJa niedośpiana przyciełam jakieś 2 tygodnie temu bo zaczął brzydko wyglądać i w zasadzie nie przejmowałam się że to już jesień - nie bardzo dbam o tego kwiatka... Kuwety kupiłam w sklepie ogrodniczym i tylko po 3,50 zł - muszę sie wybrać po jeszcze jedną na parapet...
Arleto Poczekamy może jakiś ekspert sie wypowie w sprawie storczyka i będzie widomo co to :roll: ... Mam nadzieję że grudnik się zdecyduje na kwiatki niedługo :wink:
AniuNo może masz rację bo prawie codziennie oglądam paprotki i jak znajdę kilka zaschniętych liści to już mi się wydaje że marnieją bo w lecie nic im nie schło...No ale o tej porze roku chyba to nie uniknione...
Celino ;:196
Renatko Damianie Dzięki ;:196 , ja tym bardziej jestem ciekawa co to mój storczyk tworzy... Nie mogę się doczekać aż ten "wytwór" będzie już duży
Dorotko ;:196
Elu Masz rację co do tego słońca bo popołudniu grubosz ma go dość sporo... Naprawdę teraz bardzo ładnie wygląda taki poczerwieniony... Nie wiedziałam że tak się robi na jesień :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Tak oczywiście Renatko, zmarnowane te paprotki, że hej :;230
Eh, Ty masz chyba najbardziej zadbane paprotki na forum ;:108
A w Twojej Kici to ja się chyba zakochałam. Przesłodka jest :tan
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

takich dorodnych paprotek to ja dawno nie widziałam ;:108
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”