Przepiękny mak wschodni i ten półpełny bodziszek - oba w takim delikatnym odcieniu różu. Twój ogród odkrywa z dnia na dzień nowe uroki. Róża pomarszczona też będzie jakoś wykorzystana? Jadłam kiedyś konfiturę z jej owoców- coś wspaniałego.
Mój ogród przy lesie cz.2
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród przy lesie cz.2
Tajeczko, nalewka musi być pyszna
Przepiękny mak wschodni i ten półpełny bodziszek - oba w takim delikatnym odcieniu różu. Twój ogród odkrywa z dnia na dzień nowe uroki. Róża pomarszczona też będzie jakoś wykorzystana? Jadłam kiedyś konfiturę z jej owoców- coś wspaniałego.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajeczko
smakowicie i pachnąco u Ciebie
Maki - POEZJA !!!
Maki - POEZJA !!!
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mireczko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, cieszę się, że podobają Ci się moje roślinki. 
Gosiu 07 u mnie poziomki samosiejki jeszcze także nie dojrzałe, Twoje na słoneczku na pewno będą wcześniej
Elu roślinki rosną jak na drożdżach, wszystko takie bujne, a najbardziej chwasty.
Tylko, że niektóre dostają choroby grzybowej, pryskałam piwonie od szarej pleśni, gdyż wczoraj było słonecznie po południu.
Dławisz jest mało wymagającym pnączem.
Nie choruje, nie ma szkodników i w ogóle nie przemarza. Tylko trzeba posadzić zapylacz, żeby były owoce. Ja mam żeńską Dianę i Herkulesa.
Pozdrawiam serdecznie.
Michale na moich dławiszach liście są zdrowiutkie, nic na nich nie żeruje, w weekend zrobię
zdjęcie.
Aniu- Zielona dziękuję, że mnie odwiedzasz.
Moja siostra suszy płatki róży i dodaje do herbaty. Ja z owoców robię nalewki- mam 3 krzewy róży
pomarszczonej.
Halinko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam serdecznie.
Gosiu 07 u mnie poziomki samosiejki jeszcze także nie dojrzałe, Twoje na słoneczku na pewno będą wcześniej
Elu roślinki rosną jak na drożdżach, wszystko takie bujne, a najbardziej chwasty.
Tylko, że niektóre dostają choroby grzybowej, pryskałam piwonie od szarej pleśni, gdyż wczoraj było słonecznie po południu.
Dławisz jest mało wymagającym pnączem.
Nie choruje, nie ma szkodników i w ogóle nie przemarza. Tylko trzeba posadzić zapylacz, żeby były owoce. Ja mam żeńską Dianę i Herkulesa.
Pozdrawiam serdecznie.
Michale na moich dławiszach liście są zdrowiutkie, nic na nich nie żeruje, w weekend zrobię
zdjęcie.
Aniu- Zielona dziękuję, że mnie odwiedzasz.
Moja siostra suszy płatki róży i dodaje do herbaty. Ja z owoców robię nalewki- mam 3 krzewy róży
pomarszczonej.
Halinko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Pozdrawiam serdecznie.
-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajeczko... ja pisałem o możliwyxh szkodnikach które atakują Dławisze... nie mówię, że muszą być ale mogą występować ...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Tajko mak przepiękny, tak żałuje, że mój z zeszłego roku nie przetrwał zimy.
Bodziszki lubię to takie bezproblemowe rośliny - rosną dobrze wszędzie(chociaż lepiej w cieniu), nie chorują, ślimaki za nimi nie przepadają.
Fakt rozsiewają się mocno, ale na tym można panować
A nalewka, u mnie pewno trudno byłoby jej przetrwać 6 miesięcy w stanie nienaruszonym
Pozdrawiam
Bodziszki lubię to takie bezproblemowe rośliny - rosną dobrze wszędzie(chociaż lepiej w cieniu), nie chorują, ślimaki za nimi nie przepadają.
Fakt rozsiewają się mocno, ale na tym można panować
A nalewka, u mnie pewno trudno byłoby jej przetrwać 6 miesięcy w stanie nienaruszonym
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Tajka

Michale żle odczytałam Twoją wypowiedź, u mnie przynajmniej dławisze szkodniki zostawiły w spokoju. 
-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
To tylko się cieszyć...
A przepraszam za brak fot. u mnie ale mały rozgardiasz na ogrodzie się wkradł i nie było czasu pstryknąć fto. postaram się jak najszybciej to nadrobić...
Ps. Poprawiałem skarpę ze schodami i dlatego ... ręce w ziemi umorusane ale jutro postaram się cyknąć ...
A przepraszam za brak fot. u mnie ale mały rozgardiasz na ogrodzie się wkradł i nie było czasu pstryknąć fto. postaram się jak najszybciej to nadrobić...
Ps. Poprawiałem skarpę ze schodami i dlatego ... ręce w ziemi umorusane ale jutro postaram się cyknąć ...
A oto mój azyl (link poniżej)
Tajko,
Ten okropny przypadek to mój mąż
już mu się dostało za wykarczowanie truskawnika ,jesienią nowe sadzonki z synami posadzimy czerwcowych radości 
Ten okropny przypadek to mój mąż
Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
- Tajka

Orliki

Dzwonek Dalmatyński

Inkerwilla

Parzydło Leśne

Czosnek Krwisty

Dyptam Jesionolistny
I parzydło już kwitnie
Nasze,oczywiście nie
Dyptamu bardzo zazdroszczę,nasz padł,trzeba będzie kolejną próbę podjąć:)
Nasze,oczywiście nie
Dyptamu bardzo zazdroszczę,nasz padł,trzeba będzie kolejną próbę podjąć:)
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Na piwoniach zauważyłam brązowe plamy, ale jakoś nie skojarzyłam z szarą plamistością.
Przed tą strzegłam profilaktycznie lilie, bo miałam w jednym miejscu w ubiegłym roku ognisko zapalne.
Widać, że w tym roku trzeba wszystko chronić, słyszę - znowu pada
A wiesz, mój młody dyptam miał pączki i one zaschły, może to również ta sama przyczyna?
Przed tą strzegłam profilaktycznie lilie, bo miałam w jednym miejscu w ubiegłym roku ognisko zapalne.
Widać, że w tym roku trzeba wszystko chronić, słyszę - znowu pada
A wiesz, mój młody dyptam miał pączki i one zaschły, może to również ta sama przyczyna?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Tajka

Asiu mak jak mi się wysieje, to będę pamiętała o Tobie.
Akurat tego różowego mam 1 szt. Ale czerwonych mam dużo ponasiewanych, w różnych miejscach w ogrodzie. Nalewkę robię z różnych owoców i pomimo, że obdarowuję rodzinę i znajomych, mam nawet 2 letnią.
Michale, dlaczego poprawialeś skarpę i schody, były tak ladnie wkomponowane w otoczenie, coś się wydarzyło?
Lucillo, ale się nabrałam z tymi truskawkami, już myślałam, że złodzieje u Ciebie grasują.

Akurat tego różowego mam 1 szt. Ale czerwonych mam dużo ponasiewanych, w różnych miejscach w ogrodzie. Nalewkę robię z różnych owoców i pomimo, że obdarowuję rodzinę i znajomych, mam nawet 2 letnią.
Michale, dlaczego poprawialeś skarpę i schody, były tak ladnie wkomponowane w otoczenie, coś się wydarzyło?
Lucillo, ale się nabrałam z tymi truskawkami, już myślałam, że złodzieje u Ciebie grasują.
Złodzieje na szczęście nas omijają
Za to męża karczownika trzeba nieustannie śledzić
Za to męża karczownika trzeba nieustannie śledzić
- Tajka

Lucillo parzydło ma dopiero pąki, będzie kwitło za jakiś tydzień.
Mój dyptam dobrze rośnie, tylko, że posadziłam go przy samym świerku, który się rozrasta, a dyptamu podobno się nie przesadza.
Elu ja swoje piwonie opryskałam wczesną wiosną profilaktycznie miedzianem, ale wraz dostała szarej pleśni, gdyż w ubiegłym roku bardzo chorowała, zamierały całe pędy. Późnij pryskałam topsinem, a wczoraj amistarem, szkoda mi , gdyż mają dużo pąków kwiatowych.
Twój dyptam, jeśli tylko zaschły pąki, to chyba nie jest szara pleśń, a może dopiero początki, spróbuj opryskać, żeby nie zaatakowało pędów.
Dyptam lubi pełne słońce, szczególnie przy takiej mokrej wiośnie.
U nas także niedawno zaczęło padać.
Mój dyptam dobrze rośnie, tylko, że posadziłam go przy samym świerku, który się rozrasta, a dyptamu podobno się nie przesadza.
Elu ja swoje piwonie opryskałam wczesną wiosną profilaktycznie miedzianem, ale wraz dostała szarej pleśni, gdyż w ubiegłym roku bardzo chorowała, zamierały całe pędy. Późnij pryskałam topsinem, a wczoraj amistarem, szkoda mi , gdyż mają dużo pąków kwiatowych.
Twój dyptam, jeśli tylko zaschły pąki, to chyba nie jest szara pleśń, a może dopiero początki, spróbuj opryskać, żeby nie zaatakowało pędów.
Dyptam lubi pełne słońce, szczególnie przy takiej mokrej wiośnie.
U nas także niedawno zaczęło padać.
- Tajka

Lucillo mój mąż, to za bardzo sam się nie rozporządza, karczuje tylko na moje polecenie.