w ten zimny i deszczowy wieczór
.....bardzo gorąco.
Gabryśko jak jest tak zimno to nawet heliotropy nie chcą rosnąć.....
Aniu dwie kobee zostawiłam w domu a reszta na dworze sczerwieniała od zimna....tym domowym się zieleni.
Baśko za hostami są skalniaczki te szarawe potem trawa potem kolkwizia a potem serduszka okazała.
Krysiu ogród rzeczywiście jest dosyć duży....a roślinki już posadzone. W sobotę korzystając z bezdeszczowej pogody posiałam większość nasionek....jeszcze tylko aksamitki zostały.
Haniu to jest Rosarium Uetersen....u mnie wszystkie róże przetrwały zimę...na szczęście nie mam żadnych strat ale za to tulipany marnie. New Dawn jest wytrzymała i jak dobrze pójdzie to będę miała swoje sadzonki....jak by co masz zaklepane.
Neluś te kobee co zostały w domu są zielone a te, które wyniosłach na podwórko całe z zimna poczerwieniały....tak jakTwoje. A heliotropy dostały papu...najpierw Astvit a teraz odżywkę do kwitnących. U nas też są sadzonki już kwitnące ale po 4zł...moje też powinny zakwitnąć.....chcę je podsadzić pod róże.
Witaj
roza333 w mojej zegrodce

.Miło, że mnie odwieziłaś. Parapety już się rozluźniły pozostały jedynie hliotropy, papryka i arbuz.....no i kwiatki okienne. Z sadzonkami pomidorów latam tam i z powrotem....bez dzień na dwór a na noc do domu...uff. Nie masz się co przejmować bo można fajne sadzonki kupić w ogrodniczym...u nas są po 2,50...bez roboty.
Grażko u nas jest bardzo zimno wszędzie woda....ścieżki mam całe zalane ani przejść....zgroza świata. Tak się cieszyliśmy na maja tu takie zimno.....
ale będzie dobrze....zawsze tak jest
Boguśko z 2 heliotropy moga Ci odstąpić i pomidory też....przyjedź. Nie mom szklarni bestóż lotom z nimi roz na zegrodka a na noc do dom. Koktailowe też dostaniesz....dej znać kiedy bydziesz.Mosz telefon to zadzwoń.
Grażkorsa..po mojej trawie też....mom takie miejsce, że nie idzie dojść z kosiarką i musza nożyczkami scinać....na jesień to przekopia i powiększa skalniak bo już mnie pieron biere.
Iwonka dzięki za pozdrowienia .....łońskiego roku cały czerwiec był deszczowy a w tym maj....oby na tym się skończyło.
Zagladom z okna na plac .....i co widza.