Mój ogródek - chatte, cz.7
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie Izuś.
I to Cię usprawiedliwia dlaczego tak mało fotek w tym roku jest w twoim wątku.

I to Cię usprawiedliwia dlaczego tak mało fotek w tym roku jest w twoim wątku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ewulku, moja barbula właśnie od Babopielki pochodzi
Nie martw się, barbula tak łatwo się ukorzenia, ze mogę Ci już obiecać sadzonkę przyszłego roku, latem
Ewo Janko, jeżeli chcesz mieć od razu dużą rutę, to kup, ale jeżeli wystarczy Ci w przyszłym roku średniej wielkości, to zaczekaj do wiosny, przyslę Ci następną. Teraz siewki są juz większe i silniejsze
Przemku, Grażynko, czasu mi brak z innych powodów ... Brakuje mi go tez na moderowanie
Całe szczęście, że nasz Admin taki wyrozumiały!
Ale nie martwcie się, zimą będzie więcej czasu i na moderowanie i na zdjęcia
Jadzieńko, mój zebrinus jest rok starszy od Twojego! W poprzednim roku tez był malutki.
Miskanty często tak mają, po przesadzeniu cały sezon odreagowują. Jedynie cukrowy jakoś się nie przejął przesadzaniem
cokolwiek sadzę, zawsze daję obornik. Na czystym piachu nic nie urośnie
Na glinie pewnie nie trzeba tyle obornika dawać ... Jezli jednak masz na mysli ściółkowanie obornikiem, to sciółkuje się właśnie jesienią
Teraz "sprzątam" po Wielkiej Rewolucji i przesadzam do bólu ... pleców i rąk
Dziś przesadziłam ok 30 roslin, w tym pięciornika, jukkę i różę oraz 10 duzych ostróżek i jestem wykończona! No, ale zaczyna wyłaniać się z chaosu mój ogródek
A żeby nie było, ze nie wstawiam zdjęć, to pokażę Wam dziś moje tegoroczne aksamitki
To moje od zawsze ulubione

ale ostatnio spodobały mi się takie drobne

Te są szczególnie piękne

i reszta

Nie martw się, barbula tak łatwo się ukorzenia, ze mogę Ci już obiecać sadzonkę przyszłego roku, latem

Ewo Janko, jeżeli chcesz mieć od razu dużą rutę, to kup, ale jeżeli wystarczy Ci w przyszłym roku średniej wielkości, to zaczekaj do wiosny, przyslę Ci następną. Teraz siewki są juz większe i silniejsze

Przemku, Grażynko, czasu mi brak z innych powodów ... Brakuje mi go tez na moderowanie

Całe szczęście, że nasz Admin taki wyrozumiały!

Ale nie martwcie się, zimą będzie więcej czasu i na moderowanie i na zdjęcia

Jadzieńko, mój zebrinus jest rok starszy od Twojego! W poprzednim roku tez był malutki.
Miskanty często tak mają, po przesadzeniu cały sezon odreagowują. Jedynie cukrowy jakoś się nie przejął przesadzaniem

cokolwiek sadzę, zawsze daję obornik. Na czystym piachu nic nie urośnie

Na glinie pewnie nie trzeba tyle obornika dawać ... Jezli jednak masz na mysli ściółkowanie obornikiem, to sciółkuje się właśnie jesienią

Teraz "sprzątam" po Wielkiej Rewolucji i przesadzam do bólu ... pleców i rąk

Dziś przesadziłam ok 30 roslin, w tym pięciornika, jukkę i różę oraz 10 duzych ostróżek i jestem wykończona! No, ale zaczyna wyłaniać się z chaosu mój ogródek

A żeby nie było, ze nie wstawiam zdjęć, to pokażę Wam dziś moje tegoroczne aksamitki

To moje od zawsze ulubione

ale ostatnio spodobały mi się takie drobne

Te są szczególnie piękne

i reszta

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękne Izuś piękne.
Ja je też uwielbiam, ale nie mogę sadzić ze względu na ślimaki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
Ewuś, te ostatnie, to są takie żarówki
To są aksamitki wysokie. Pięknie "świecą"
Ale mimo wszystko bardziej podobają mi sie te czerwone.
Grażynko, to zafunduj sobie kępkę ulubionych w słonkogrodzie ;)
Ewo, no to załatwione! Wiosna Ci wyslę
Lubię takie złociste akcenty, kiedy wokoło jest niezbyt kolorowo ... czyli wczesną wiosną i jesienią

Ale mimo wszystko bardziej podobają mi sie te czerwone.
Grażynko, to zafunduj sobie kępkę ulubionych w słonkogrodzie ;)

Ewo, no to załatwione! Wiosna Ci wyslę

Lubię takie złociste akcenty, kiedy wokoło jest niezbyt kolorowo ... czyli wczesną wiosną i jesienią

- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aksamitki wąskolistne są jakby mniej oblegane przez ślimaki,u mnie w zasadzie w ogóle,za to nie oszczędzają tych większychkogra pisze:Piękne Izuś piękne.
Izuś nieprawdaż ,że są one bezproblemowe , kwitnące przez całe lato aż do późnej jesieni,a przede wszystkim masa kwiatów rekompensuje ich wielkość?

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- chatte
- Przyjaciel Forum
Neluś, są urocze i istotnie bezproblemowe, chociaż ... w szklarence cos je zeżarło. Usychały jedna po drugiej, a na listkach miały takie odbarwienia, wiesz, jak po konsumpcji jakichś ssących szkodników. Wciornastki czy jakies inne swiństwo 
Bogusiu, ukorzenię
A czyżbyś myslała o róży Weichenblaum?... Ukorzeniam włąśnie patyczki ... A od Ciebie dostałabym gotową?
Halinko, wiem, wiem
Cieszę się, że Ci się podobają 

Bogusiu, ukorzenię

A czyżbyś myslała o róży Weichenblaum?... Ukorzeniam włąśnie patyczki ... A od Ciebie dostałabym gotową?

Halinko, wiem, wiem