Tu będzie moje niebo... Cynthia cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

powojnik zdecydowanie lepiej się prezentuje :wink:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basieńko. Urocze zdjęcie Oskarka z kaczuchami.
Śliczne aksamitki. Moje też już powolutku zaczynają kwitnąć. Nie wyobrażam sobie letniego ogrodu bez tych kwiatów. Mają tyle uroku. Bardzo je lubię.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Basiu ma kawe przyszłam :D
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Basiu piękne zdjęcie synusia z kaczuszkami :D one takie oswojone, że tak blisko podchodzą :shock: :?:
Przepiękna lilia :D to nic, że nie różowa, jest śliczna :D Mój clematis też będzie przesadzany, pocieszające jest to, że Twój bez uszczerbku to zniósł, więc i ja mam nadzieję :D Aksamitki śliczne, bardzo je lubię i każdego roku sieję w dużych ilościach, w tym niestety po raz pierwszy tego nie zrobiłam , ale kupię trochę sadzonek, one tak pięknie zdobią ogródki, do samych mrozów :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Basiu! Śliczne zdjęcia - i kaczki z Oskarem, i aksamitki, a przede wszystkim lewizje :!: I ja muszę się o nie postarać, bo zostały w starym ogrodzie.
Po wczorajszej nawałnicy nie wiem, co dziś zastanę w ogrodzie ale chyba część kwiatków tylko się przygięła a nie połamała pod naporem wody.
Życzę Ci miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Basiu !
Widzę, że jednak uparłaś się i przesadziłaś powojnik ! Mam nadzieję, że będzie mu dobrze.
Zdjęcie Oskarka z kaczorami ( hehe) jest super, jak moja Marta zobaczy będzie chciała , żeby jej ciągle pokazywać.
Basiu nie przejmuj się , wszędzie były nawałnice, dobrze, że bez gradu.
Jesteś już chyba trzecią osobą, która ma ciemno - czerwono -bordową lilię i chciała różowe. A ja właśnie wolę te ciemne, można zawsze zrobić jakąś wymiankę. Ja lubię mieć wszystko dobrane kolorami, często rośliny okazują się zupełnie odmienne od oczekiwanych.
Pozdrawiam serdecznie. Pell.

:D 8) :P
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Jadziu i jak dziś się czujesz :?: :lol: ....podobno na zakwasy jest najlepsza gimnastyka :lol: ....nie masz jakiejś grządki do przekopania :?: :;230

Elu....chyba najlepsza metoda ,to kupowanie kwitnących roślin :roll: .....tylko wtedy wybór jest znacznie mniejszy :(

Moniś dzięki :D ......też mi się teraz o wiele bardziej podoba....i jak mi lżej na sercu;:55

Aduś aksamitki to chyba najbardziej lubię za ich dziwny zapach :lol: ....przyciąga mnie jak i te mszyce :;230
Ale lubię je też bo to takie radosne kwiatki.....

Lidko teraz to mogę zaserwować winko albo piffffko :wink: ......z kawą się dziś nie wyrobiłam :lol:

Aguś kaczki są oswojone bo wszyscy je karmią....czasem nawet z ręki jedzą :)
Jak potem szliśmy brzegiem to wszystkie za nami płynęły.....a trochę ich było :D
Aguś ,mam nadzieję ,że Twój clematis zniesie przesadzenie bez kłopotu :) ....ten mój to jeszcze nie zdążył się ukorzenić więc poszło jak po maśle.
Aksamitek wysiałam sporo ,kilka odmian....ale przed siewem wymieszałam część nasionek........taki mały eksperyment :wink: Jedne są wyższe, drgie niższe...powinny się fajnie uzupełniać :)
Dziękuję za miłe słowa :) :) :)

Jacku ja jutro jadę na działkę i troszkę obawiam się tego co zastanę powczorajszej wichurze :?
Nie myślę o tym bo to nic już nie zmieni.....będę się denerwować jutro, jak zobaczę jakieś połamane roślinki :(
Dziękuję za ciepłe słowa :) :) :)
Co do lewisji ,to obawiam się zimy ale rosną pod drzewem i tam jest cały czas sucho.....zimą nie powinny więc zamakać.
Chyba nie będę im robić żadnych pokrowców z butelek bo boję się ,że to przyciągnie uwagę nieproszonych gości :roll:

Pell dzięki :D
Powojnik musiałam przesadzić bo mnie to strasznie męczyło :lol:
I popatrz....parę centymetrów w bok a taki spokój mnie ogarnął :!: :;230
Jutro się zobaczy jak moja działeczka przetrwała żywioł :!:

U mnie dzisiaj było pięknie,ciepło i słonecznie, chociaż pod wieczór słonko schowało się za chmurami i zrobiło chłodno....
Ale nie padało.....zaliczam dzień do pogodowo udanych ;:333
Miłego wieczoru :D
[/b]
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
By cynthiaforum
A to lawendowe zapachy na spokojny wieczór...

Obrazek
By cynthiaforum
....i ogródkowy widoczek :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Cynthio to u Ciebie tak już kwitnie lawenda :shock: :?: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nooooooo :!: :D
Tylko ta ciemna z przodu, z tyłu jest taka jaśniutka i ona jeszcze się całkiem nie rozwinęła :)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Cyntus u Ciebie robisz lawendowe poletko, ja puściłam między róże zobaczymy jak to będzie wyglądać.
Oświec co to za roslinka ta druga?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

CZEŚĆ BASIU bardzo dorze się czuję . Dzisiaj za to miałam trochę do pomaszerowania więc sieę rozruszłam . Jestem nauczona zasuwać ,a w przyszłym tygodniu będę tapetować kuchnię ,więc gimnastyka podwójna . W górę i w dół i tak kilkadziesiąt razy . To dopiero będzie sport wyczynowy . :lol: . U mnie też zaczyna kwitnąć lawenda ,ale Twoja ma jakieś grubsze kwiatki . Miego wieczoru .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taruś ,to jakiś rozchodnik o takich purpurowych listkach....ciekawa jestem czy przezimuje bo tak kruchutko wygląda :roll: :lol:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Cynthio to rozchodnik okazały ,mamy się wymienić kolorami ,bo ja mam różowego ....Więc dobrze go podkarmiaj... :lol:
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:CZEŚĆ BASIU bardzo dorze się czuję . Dzisiaj za to miałam trochę do pomaszerowania więc sieę rozruszłam . Jestem nauczona zasuwać ,a w przyszłym tygodniu będę tapetować kuchnię ,więc gimnastyka podwójna . W górę i w dół i tak kilkadziesiąt razy . To dopiero będzie sport wyczynowy . :lol: . U mnie też zaczyna kwitnąć lawenda ,ale Twoja ma jakieś grubsze kwiatki . Miego wieczoru .
Jadziu, cieszę się ,że nic Ci nie dolega :)
Z tym tapetowaniem ,to przypominasz mi moją mamę .....ona tak co 3 , 4 lata zmienia kolory bo jej się nudzą :lol: ...i sama wszystko przycina i klei....majster klepka :wink: :lol:
Lawendy jest strasznie dużo odmian....i mają wiele odcieni fioletu i grubości kwiatków....te obie były kupione jako hidcote i tak naprawdę to nie wiem ,która z nich to faktycznie ta odmiana :roll: ....pewnie żadna :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”