Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II

Post »

:wit Ewuś! Zapewne już cieszysz się obecnością ukochanego wnusia, :tan :tan o którego zaczynam być zazdrosna, ;:131 bo całą Ciebie nam odebrał. Oczywiście żartuję, przecież nie ma nic wspanialszego niż zabawa z dzieckiem, za którym przez większość czasu się tęskni. ;:167 ;:167
Baw się dobrze, naciesz się na zapas, a do nas wrócisz z naładowanymi bateriami. ;:138
Zdrówka dla Was wszystkich. ;:97 ;:97 ;:97
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Twój wnuczek jest zabójczej urody ;:oj . Włosy ma takie że och i ach ;:333 . Oj będzie opędzał się od dziewczyn :lol: . W Twoim ogrodzie pięknie kwitną piwonie i róże ;:108 . U mnie niestety ostatnio też nie spadł żaden deszcz i jest sucho ;:222 . Ja już nawet nie wierzę w te zapowiedzi pogodowe :(. Może jednak w końcu popada ,zobaczymy. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Witam kochane dziewczynki
Właśnie byłam na trzydniowym "wypoczynku" na reumatologii we Włoszczowskim szpitalu ;:131 . Podreperowali mnie nieco i teraz mogę już spokojnie czekać na kochanego wnusia ... Mając takiego urwisa trzeba mieć kondycję ;:306 Zakwitł mi pierwszy Kosmos rurkowy... ciekawe czy się rozsieją :wink:

Obrazek Obrazek

Dziś kilka migawek z mojego różanego ogrodu ... nieco zarośnięty, ale jak na moje możliwości to i tak jest nieźle ;:333

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam ;:4
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś przecudna ta piwonia. ;:oj

Obrazek

Róże masz piękne, jakie zdrowe liście. Na pewno będą obsypane kwiatami, ciepła pogoda im sprzyja.
Miłych chwil z Leosiem. ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Wywczasów w takim "kurorcie" nie zazdroszczę, ale skoro podreperowali to dobrze :D Różyce tak ci zakwitły, że ach ach ;:173
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Najważniejsze, że trawnik skoszony coby wnusio miał się gdzie wyszaleć. A nie ma jak u Babci. ;:168
Ewko cudownie u Ciebie...róże szaleją, piwonia cudna i tak ładnie zakwitła tyloma kwiatami.
Ja też wysiewałam kosmos rurkowy kiedyś i nic nie wzeszło...chyba jakieś trefne te sklepowe. Najlepsze z wymiany.
Zdrówka życzę i ciesz się rodzinką. ;:167
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

RÓżane panienki juz pięknie kwitną. Juka też już niedługo pokaże swoje kwiaty. Ja w pewnym momencie chciałam swoją wykopać , ale na szczęscie się uchowała i dobrze. :D
Lato prawie w pełni. Nie do wiary jak w tym roku grzeje o tej porze. Przedwczoraj była burza i spadło trochę deszczu, wieć chyba chwilowa przerwa w podlewaniu.
Miłych chwil z wnuczkiem ;:3
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu to dobrze że ogród trochę zarośnięty, bo Leoś będzie tuptał między krzaczki róż i je wąchał, a tak to wyplewione do cna zaraz byś czymś obsadziła i koniec z chodzeniem ;:65 Miłych chwil z rodzinką ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,w ogrodzie rewia róż ,piwonii i innych kwiatów ,a wnusiu z lodem narobił mi takiego smaku ,że poleciałam po wafelek i nałożyłam do wafelkowego rożka tak dużo lodów jak miał on i też sobie lizałam leżąc na kanapce ;:306 ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo jak serce babci się cieszy z odwiedzin wnuczka. Śliczny Leoś. Takiego loda i ja bym chętnie liznęła.
Masz różany ogród, piękne kwitnienia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Dobrze Ewuś, że jesteś już w domu. Fajnie też, że pokazujesz swój ogródek, który jest taki " normalny". Ja zaczęłam mieć już obiekcje, czy mogę pokazywać swoje zielska, z którymi wiecznie przegrywam nierówną walkę, a które rosną wszędzie, gdzie tylko mogą. Mnie się u Ciebie podoba, bo jest kolorowo i naturalnie. I to jest super!
Leoś do schrupania! Jak przyjedzie, wycałuj go od cioci z forum!
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Dziękuję za odwiedziny
Czuje, że muszę się wytłumaczyć ;:131 ... z mojej zarośniętej różanki. Wiem wasze są pięknie odchwaszczone i widać, że wypielęgnowane ;:333 Ja jestem osobą ... fizycznie sprawną inaczej :wink: Dlatego moja koncepcja to w części ogród bylinowo - różano - liliowcowy i ten powstał na naturalnym trawniku ( wykopuję dołek odpowiednio go zaprawiam i sadzę wybraną roślinę, zostawiam odchwaszczoną ziemię taki okrąg ok 50 cm średnicy nieco obniżony - woda nie ucieka na trawę) ten trawnik systematycznie kosze mała podkaszarką.
Na drugiej części królują hortensje i ta część jest wyplewiona i wyściółkowana szyszkami...(kiedyś rósł tu sam podagrycznik) no i cieniolubne roślinki rosnące pod tujami (hosty, żurawki... cały czas uzupełniam). Jest też jagodnik i warzywnik, kilka drzewek i mini lasek brzozowy, mała kolekcja różnych wierzb no i oczywiście mnóstwo trawnika, ale takiego naturalnego z mniszkiem koniczyną i stokrotkami, Ostatniej wiosną znowu wykroiłam dwie rabatki jedną na róże jadalne Kawkaskaja, Hansa i Madam Knorr , a drugą na pospolite Rosy rugosy różowe i Alba które rosły słabo w zbyt wilgotnym miejscu...
Chce by kiedyś ogród nie wymagał ode mnie niekończącego się plewienia, bo mój M na tym nie bardzo się zna, a ja nie wiem jak długo będę z tym sobie jeszcze radzić ;:131 dlatego rozmnażam kwitnące krzewy i wieloletnie rośliny, nie mam dali ( teraz mam 3 od sąsiadki), cebulowe raczej nie do wykopywania co roku żeby było pięknie (w moim pojęciu) i niezbyt kłopotliwie w obsłudze ...
Kilka fotek z mojego rozczochranego ogródka :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam wszystkich ze ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewuniu...w ogródku u ciebie bardzo ładnie, kolorków sporo a krzewy i drzewka uzupełniają całość ;:180 . Co do koncepcji tak samo myślimy, kiedyś sadziłam co w ręce wpadło ;:306 . Dziś patrzę przyszłościowo, sadzę takie aby było jak najmniej przy tym pracy. Pięknie rozkwieciły się twoje różyczki ;:215 . Życzę zdrówka ;:128
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuniu przepięknie te róże tu wyglądają. Różowa aż świeci. ;:oj

Obrazek

Nieważne, jak wyeksponowane, Twoje na trawniku, inne dziewczyny mają na wypielonych rabatach, ważne że zadbane i piękne. ;:108
Też mam świadomość, że mogę w każdej chwili nie mieć siły na ogród, dlatego sadzę po 50 sztuk jeżówki zwykłej, która będzie 10 lat rosła bez wkładania wysiłku w jej uprawę. Podobnie z innymi roślinami. Ogród ma być przyjemnością, a nie udręką.
Hortensje może przyciąć każdy, krzywdy im wielkiej nie zrobi, a nieprzycięte też będą kwitły.
Miłych dni z Leosiem i dużo zdrowia. ;:168
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewa, ależ szybko przybyło Ci roślin. Róże mocno obsypane kwiatami, aż miło oglądać. Ciekawa jestem, czy udało Ci się wyhodować pysznogłówkę i zawilca.? Te sadzonki były takie niewielki, dopiero co wyszły z ziemi.

Pozdrawiam i miłej niedzieli Ci życzę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”