Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród przed sezonem cz. 34

Post »

Masz bardzo miłych gości Marysiu :) I kotka-tricolorka z budyniowym różowym noskiem i jej przychówek przypadły mi do ;:167
Mnie też odwiedzały takie kolorowe kociaki, mamusia była też trzykolorką i to była kotka sąsiadów, a kociaki były albo takie łaciate, albo całkiem rude. Śliczne, puchate, i bardzo żarłoczne ;:306 Odchowały się karmione po różnych domach, i to wcale nie dlatego, że sąsiad ich nie karmił :wink: Ot, takie towarzyskie maluchy były.
Aż ich poszukałam w zdjęciach, widzę że przez cztery lata nie usunęłam ich z telefonu.

Obrazek
Proszę ode mnie posmyrać kociaki za uszkami :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ;:65 ;:65 spieszę się pochwalić, że ja też dzisiaj miałam cudny dzień pełen jasnego słoneczka, ;:3 z delikatnym jednostopniowym mrozem, bez wiatru. ;:63 Było naprawdę niesamowicie przyjemnie, ;:333 toteż pospacerowałam sobie trochę dla samej frajdy zażycia świeżego powietrza. :tan Jednak teraz odczuwam jakiś wewnętrzny niepokój. :oops: Zdaje się, że tego słońca jutro już może nie być. ;:174
Dokonałaś zakupów? Pochwal się. ;:180
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu dalej chorujesz na krzewuszki? Pamiętam, że w 2013 też bardzo Ci się podobały te ze szkółki w Rybniku. Myślałam, że zachcianka spełniona. Ja natomiast jak pójdzie wszystko dobrze kupię dzielżan lub wysieję/ czy on się wysiewa?/
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko małe kociaki są dzikie, bo nie są w domu tylko w takiej altanie ogrodowej pełnej różnych rzeczy. Małe nie przychodzą do miski tylko matka. Kotka matka już u nas bywała nie raz i jest oswojona więc pogłaskam, ale dzisiaj mnie nie odwiedziła. Pewnie dlatego, bo trochę w innych godzinach się pojawiałam w ogrodzie ze względu na wyjazd do Krakowa. Twoje trochę inną mają sierść, śliczne są ...kiedyś marzyłam o szylkretce, ale lubię czarne koty tylko że mają u mnie pecha ;:oj

Lucynko i co zmieniła się pogoda, bo u mnie niestety tak. Słońca nie było, padał śnieg grysik, ale to nic w porównaniu z odczuwalnym zimnem. Byliśmy w Krakowie, bo miałam termin wizyty u LPK i uciekaliśmy do domu bo nie szło wytrzymać :shock: a wczoraj był taki piękny dzień i dobrze bo zaplanowałam odwiedzenie cmentarzy ;:333
Nic nie kupiłam ...nie ugięłam się a w dwóch szkółkach wypełniłam koszyki ;:306 Nie! najpierw będzie wiklina, a to niemały wydatek, potem pergole i coś do podparcia wybujałych róż, ale to wszystko za 2 miesiące.
Miłego wieczoru ;:196

Ewuniu pewne preferencje nie przechodzą, zawsze będę patrzyć na krzewuszki, liliowce i niepozorne byliny ;:215 Parę krzewuszek przybyło, ale tyle jest nowych odmian ;:224 Ewciu jak dobrze pójdzie to masz dzielżan u mnie na 200 %. Pewnie że się wysiewa, mam z AWN nasiona paru odmian i będę siała, jak wyjdą to Ci wyślę z radością ;:196 i będziesz miała parę odcieni kolorów.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś już wiem byłaś :) ,jednym słowem dzielna jak nie zapełniłaś koszyka roślinkami.
Wiklina :?: co będziesz sadziła :?: czy coś robiła :?: przeoczyłam chyba plany jakieś :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..podobne mamy plany, pergole, podpory..ale to jeszcze czas. ;:oj . W Krakowie byłaś dzielna, w szkółkach już nie. ;:306 . Ja także dziś zapełniłam koszyk, ale nie do pełna. :;230
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Niestety, Marysiu, moja pogoda też spłatała mi prawdziwego figla. ;:145
Przez cały dzień ciemno, nieprzyjemnie, choć niezbyt zimno. A ja dzisiaj właśnie zaplanowałam sobie dużo ruchu na powietrzu w rozmaitych urzędowych celach. ;:7 Szczęśliwie nie było mi dane zmarznąć. ;:333
Podziwiam Twoją silną wolę. ;:63 Moja ciągle szwankuje. ;:306
Tylko nam nie choruj, ;:185 ;:185 bo szkoda na to czasu i atłasu! ;:oj
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś a czy wiecznik Ci powschodził?,wspominałaś, że na próbę wysiałaś.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu nie wiem czy dzielna, bo jeden koszyk u Starkla i tak zamówiłam, a powinnam całość oszczędności wydać żeby było ładnie...no ale trudno, odłożę jeszcze co miesiąc do kubeczka i wykupię :D Resztę będę siała :wink: Wiklina to mata wiklinowa, którą kupię w większej ilości i przytwierdzę do siatki ogrodzeniowej. Tym sposobem będzie ładnie tzn zasłonię różnie takie sąsiadowe i zastąpię drogę pokrzywom od sąsiada, bo przez lato wyrastają krzaki i jak zostaną po ich stronie to może zauważą ;:oj

Zuziu z Krakowa tym razem nic nie przywiozłam, bo zimno było jak fiks i wracaliśmy szybko do domu, raz tylko wyszliśmy z auta na placu i zrezygnowałam z dalszych zakupów. W szkółkach postanowiłam nic nie zamawiać jak mi kasy wystarczy to mam zamiar podjechać do takiej jednej w Krakowie, bo chcę miłka i piwonię koperkową :D Ty masz mniej do zagospodarowania i wydania to szalej kochana :tan

Lucynko właściwie to już wczoraj wieczorem czułaś, że dzisiaj się pogoda spipcy :;230
Ja niestety czułam zimno, no nie w aucie ale jak się wyszło to brr! mam nadzieję że nie choruję, ale trzeba się kontrolować ;:306
Miłego wieczoru i jeszcze fajniejszej nocy ;:196

Bożenko nie wiem co to wiecznik napisz coś więcej?
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś, Gomfrena - wiecznik kulisty.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko nie jeszcze nie siałam, bo tak naprawdę zaczynam w lutym. Ty siałaś?

trochę lilii przed snem!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 , wiesz co no taki śnieg jeszcze u Ciebie ;:oj , u nas śladu już właściwie nie ma, myślę jutro na działeczkę podjechać, zobaczyć jak się ma bo dawno nie byłam, od kiedy mogę jeździć już autem, to znaczy jak śniegi zeszły, to prawie co dzień gdzieś mnie gna, a wczoraj to w ogóle miałam dzień w rozjazdach, no i spotkanie z ach szkoda gadać, pani stwierdziła, że sztywna strasznie jestem, nie pytałam co ma na myśli ;:306 znowu dwa tygodnie czekania na werdykt szanownej komisji ;:219 lelijki cudne, swoje w tym roku muszę przesadzić, zresztą w tym roku planuję wielką rewolucję, spać nie mogę to sobie planuję, dobrej nocki Marysiu :wit
jagusia111

Post »

Marysiu zaszalałaś przed snem z tymi liliami. Piękne są.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu piękne lilie ;:333 ;:333 ;:333 Kotki tez śliczne ;:167
Ja znajdziesz tanią wiklinę to podaj namiary proszę ;:180
U Ciebie słoneczko było a u mnie od kilku dni szaro i ciemno - strasznie :( kiedy ta wiosna przyjdzie ???
Michał znowu wpadł w zaspę - ale my go obudzimy ze snu :D
Zdrówka życzę i silnej woli ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu cudowne lilijki szczególnie ta biała piegowata, wczoraj wpadłam do castoramy i wyobraż sobie nie było stoiska z nasionami :shock:
Miłego dnia ;:167
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”