Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Wiosna w pełni :) Tylko dlaczego szafirki są białe ;:306 ... Pogodnej wiosny ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Małgosiu u mnie też dziś pada. Leciał już i deszcz i grad a między nimi co chwila słonko wychodzi....
Ale tak jak mówisz już było bardzo sucho. Kilka razy już podlewałam róże. Podsypałam niedawno obornikiem roślinki to się cieszę, bo deszczyk pomoże im dostać się do dobrego jedzonka...
Ale już dużo roślinek kwitnie u ciebie....cudnie. ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu :wit
Dendrobium bardzo ładne ,mało spotykamy kolorek.
Ależ masz bogatą wiosnę.
Dużo kolorów krokusow, hiacyntow,pierwiosnkow i zaraz dołączą tulipany i drzewa.;)
Ech piękna pora ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu hiacynty i sasanki piękne kwitną, masz sporo innych wiosennych kwitnących. ;:215 Bergenii się powoli pozbywam, opuchlaki ja kochają, jakoś u mnie nie chce się pokazać z dobrej strony. ;:222 Myślę, że bez forum dużo mniej zmian byłoby w naszych ogrodach. ;:173 To takie przyjemne sadzić nowe nabytki i czekać, czy będą równie ładne, jak w innych ogrodach. :D Deszcz nam podlał rabaty, teraz tylko ciepła trzeba i szybko zazielenią i zakolorują się ogrody. :tan
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kocham sasanki. Śliczne im zdjęcia zrobiłaś.
Od kilku lat próbuję sasanki wprowadzić do swojego ogrodu i jakoś mi się nie udawało. W tym roku chyba przełamałam złą passę bo zapowiada się niedługo wysyp kwiecia.
Awatar użytkownika
joannamm
500p
500p
Od: 27 lut 2013, o 20:20

Post »

Małgosiu
sasanki śliczne, u mnie dopiero pierwsze listki wychodzą z ziemi, a u Ciebie już kwitną, niesamowite.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, ale masz dużo róznych kwitnących roślinek, super śliczności ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, przepiękna wiosna u Ciebie ;:138
Już nie wiem czym mam się najbardziej zachwycać więc w milczeniu sobie popatrzę :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cudne sasanki ;:oj Mam tylko jedną, i to na dodatek staruszkę, ale ostatnio dokupiłam jej koleżankę i już nawet zaczyna rosnąć :heja
Awatar użytkownika
Frael
500p
500p
Od: 25 paź 2013, o 15:50

Post »

I mnie sasanki zachwyciły, uwielbiam te roślinki. ;:167 A na widok hiacyntów poczułam wręcz ten obłędny zapach. ;:3
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,twoje krokusy były niesamowite ,a na końcu pomarańczowe,bardzo mi się spodobały,teraz pora na kolejne kwitnienia tulipanów ,sasanek ,u ciebie też fajny kolorek,no i hiacyntów ,też lubię ich zapach,u mnie też podlało ogród,ale będą następne sadzenia i może już nie padać ,wtedy trzeba podlewać,nie lubię tego,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Gosiu, jak kolorowo u Ciebie ;:oj i masz białe szafirki, ja kupiłam białe a wyrosły niebieskie :;230 Ale że lubię je w każdym wydaniu, to jest ok.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewelinko ja też bardzo czekam na tulipany, posadziłam ich (tzn. em posadził :lol: ) jeszcze więcej niż krokusów i strasznie jestem ciekawa co tam wyrośnie... Hiacynty póki co zakwitły te, które mam od dawna, nowości trochę jeszcze każą na siebie czekać...

Lidziu a czy Orange Monarch u ciebie też są takie drobniutkie? Moje są najmniejsze ze wszystkich. Oj tak, wiosna w pełni, kocham ten czas ;:167

Ewuś ewarost może to szafirki albinosy? :;230

Olu u mnie na szczęście obyło się bez gradu. Ja jeszcze nie podlewałam, teraz pewnie przez dłuższy czas nie będę musiała. Nawóz też ładnie rozpuściło. Roślinki rosną, aż miło :D

Aniu anabuko też mnie urzekło to dendrobium, gdy wypuścił pączki wydawało mi się, że kwiatuszki będzie miał ledwo widoczne, ale gdy zakwitł zakochałam się w nim. Sporo cebulowych dokupiłam jesienią z nadzieją właśnie na taką kolorową wiosnę :wink:

Soniu ja swoją bergenię spróbuję przesadzić jeszcze raz, może wreszcie jej dopasuję miejsce... Tak mi się podobają u innych całe jej kępy... Masz rację, to forum to zguba naszych portfeli :;230 Ale co tam - jakieś przyjemności też trzeba w życiu mieć ;:173

Jolu April ja się nie mogę "dochować" białej sasanki, w tym roku postanowiłam zrobić trzecie podejście ;:306 Skoro tobie udało się przełamać złą passę, to może i mnie się uda w końcu ;:224

Joasiu za to ty będziesz się cieszyć nimi wtedy, gdy u mnie już przekwitną ;:333 W ten sposób my forumowicze może o wiele dłużej podziwiać wszystkie zielone cudeńka :wink:

Karolinko dziękuję, jeszcze nie tak dużo, ale tulipany własnie zaczynają to będzie co oglądać :wink:

Aguś w milczeniu, na głos - byle miłych gości nie brakowało ;:168

Iwonko we dwoje raźniej, więc dobrze że dokupiłaś sasance koleżankę :D Ja dokupiłam sobie białą, może wreszcie zechce się zadomowić...

Elu Frael witaj w klubie miłośniczek sasanek. Hiacynty dodałam sobie do palmy, to w kuchni ich zapach czuć już od drzwi ;:173 Szkoda, że nie kwitną cały rok, odświeżaczy nie trzeba by było kupować :;230

Martuś cały czas staram się uzupełniać luki w kwitnieniach, stąd też spore jesienne zakupy cebulowych :wink: Hiacynty jeszcze nie wszystkie kwitną, a tulipany dopiero zaczynają. Już się cieszę na ten spektakl ;:65 Podlewania ogrodu też nie lubię, dlatego nie marudzę na deszcz, nawet gdy krzyżuje mi plany ogrodowe...

Marlenko ja gdy kupiłam szafirki wyrosły mi śniedki :;230 Więc ty i tak w lepszej sytuacji jesteś ;:333
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

U mnie jak zaczęło padać w środę, tak z małymi przerwami padało do piątku... Ponieważ jednak ostatnio staram się szukać pozytywów w każdej sytuacji, w tej też znalazłam - nawet dwa :;230 Roślinki porządnie podlane, a ja mam już pomyte okna, bo skoro nie można było pracować w ogrodzie, to ten czas poświęciłam na porządki :wink: A w sobotę i tak zdążyłam zmęczyć mięśnie w ogrodzie :D Udało nam się trochę podgonić niektóre prace, ale wciąż jeszcze wiele przed nami... Na wszystko potrzeba mnóstwo czasu ;:224 Pocieszam się, że do emerytury zdążymy :;230

Obrazek Obrazek

Ciemiernik Double Crown
Obrazek

Już się nie mogę doczekać ? powojnik Markham?s Pink
Obrazek

Zaczyna się?
Obrazek Obrazek

Pierwiosnki i szafirki w swoim żywiole
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Głodek mrzygłód
Obrazek