Ogród Marty-cz.aktualna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Marto,mam białe w kropki niebieskie ,białe i zwyczajne fioletowe ale takich jak ty nie mam.Pozbieraj nasionka z tych twoich i tez z tych różowatych i mi prześlesz na jesień? a ja tobie moje!ok?
TU SOBIE ZNAJDŹ JE: http://www.fotosik.pl/u/Boniena/album/2316133
TU SOBIE ZNAJDŹ JE: http://www.fotosik.pl/u/Boniena/album/2316133
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O kurcze jak ty masz czyściutko na rabatach,WAW!!
I fajnie widzieć takie kwiatuchy, kolory . co nie posiadam
,Jest na co popatrzeć, a zresztą u ciebie zawsze jest pięknie i dużo kwiecia
I fajnie widzieć takie kwiatuchy, kolory . co nie posiadam

,Jest na co popatrzeć, a zresztą u ciebie zawsze jest pięknie i dużo kwiecia

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu
, właśnie przyszły roślinki i fiołki cudne 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam ,dzień był pod chmurą ,no i pierwsza burza z ulewnym deszczem ,po której nawet się ociepliło,w nocy na razie spoko bez przymrozków,więc jest dobrze,żeby tak już zostało.
Aniu wszystko się pięknie zadomowi ,są tam rośliny lata i one u mnie też ledwo widoczne ,mają czas pokazać co potrafią ,byłoby super gdyby była u mnie ,bo mam już uczulenie na pakowanie
,pozdrawiam
Marysiu,ciągle coś mamy do załatwienia ,samo życie ,dzisiaj pewnie cały dzień w ogrodzie ,pozdrawiam
Aniu zara,u mnie też było ponuro ,aż lunęło z burzą ,a ja robię paczki i taplam się w tej przemoczonej ziemi ,myślę ,że pigwowiec się znajdzie ,pozdrawiam
Bożenko,białych i fioletowych też mam dużo ,kiedyś wcześniej pokazywałam ,ja nie muszę zbierać nasion,bo one same sie pięknie rozrastają ,nie jakoś agresywnie ,spokojnie ,jak odsapnę od paczek to Ci wyślę ,ale się przypomnij,ja nie mam tych w kropki,pozdrawiam
Aniu anabuko 1,no nie tak czyściutko jak sie wydaje,bo zawieruchy też mam dość ,z niczym nie nadążam ,zaczynam się łamać ,kwiatuszki zaczynają swoje popisy i to jest fajne,pozdrawiam
Iwonko,nieprawdopodobnie szybko ,fajnie ,że się podobają
Aniu wszystko się pięknie zadomowi ,są tam rośliny lata i one u mnie też ledwo widoczne ,mają czas pokazać co potrafią ,byłoby super gdyby była u mnie ,bo mam już uczulenie na pakowanie

Marysiu,ciągle coś mamy do załatwienia ,samo życie ,dzisiaj pewnie cały dzień w ogrodzie ,pozdrawiam

Aniu zara,u mnie też było ponuro ,aż lunęło z burzą ,a ja robię paczki i taplam się w tej przemoczonej ziemi ,myślę ,że pigwowiec się znajdzie ,pozdrawiam

Bożenko,białych i fioletowych też mam dużo ,kiedyś wcześniej pokazywałam ,ja nie muszę zbierać nasion,bo one same sie pięknie rozrastają ,nie jakoś agresywnie ,spokojnie ,jak odsapnę od paczek to Ci wyślę ,ale się przypomnij,ja nie mam tych w kropki,pozdrawiam

Aniu anabuko 1,no nie tak czyściutko jak sie wydaje,bo zawieruchy też mam dość ,z niczym nie nadążam ,zaczynam się łamać ,kwiatuszki zaczynają swoje popisy i to jest fajne,pozdrawiam

Iwonko,nieprawdopodobnie szybko ,fajnie ,że się podobają

-
Dzisiaj zrobiłam troszkę zdjęć ,nie bardzo jest co fotografować ,bo nic nowego nie kwitnie,ale zapraszam
moja różanka i nie tylko przed domem ,róże tutaj pięknie przezimowały,pomogły te koce i swetry

następne narcyzy zakwitły

Wilczomlecz mirtowaty

różaneczniki przygotowane do kwitnienia

na kaskadowej roślinki już zadomowione ,jakby zawsze tam były

prymulki tak długo kwitną

nieśmiało wychyla się ułudka

piwonia Fan Tan ma coraz większe pączki

moja różanka i nie tylko przed domem ,róże tutaj pięknie przezimowały,pomogły te koce i swetry

następne narcyzy zakwitły

Wilczomlecz mirtowaty

różaneczniki przygotowane do kwitnienia

na kaskadowej roślinki już zadomowione ,jakby zawsze tam były

prymulki tak długo kwitną

nieśmiało wychyla się ułudka

piwonia Fan Tan ma coraz większe pączki

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu dzisiaj już jestem w lepszej formie, bo wczoraj miałam spotkanie z młodym dentystą sadystą
Skalniaczek się ładnie wypełnia, zaraz będzie spektakl różanecznikowy
Ta piwonia jest skłonna zakwitną jeszcze w kwietniu wcześniej niż majowa
Miłego wieczoru i pozdrawiam 

Skalniaczek się ładnie wypełnia, zaraz będzie spektakl różanecznikowy

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto, a cóż to za marcheweczka rośnie między różami?
Oj, czekam ja na te twoje rododendrony, obok takich okazów ciężko przejść obojętnie. Ostatnio szwagierka pozbywała się kilku sztuk. Nie wiadomo dlaczego zaczęły żółknąć. Myślałyśmy, że to wina suszy (zaczęły tracić kolor już w trakcie ubiegłego lata). Niestety teraz po obejrzeniu wygląda na to, że wszystkie mają oznaki jakiejś choroby, chyba grzybowej. Nie wiem co to może być, bo rodków nie mam i nie znam się na ich pielęgnacji. Szwagierka też nie szukała odpowiedzi, dwa przesadziła w inne miejsce (bardziej cieniste) a jednego całkiem wyrzuciła. Wątpię czy samo przesadzenie cokolwiek zmieni

Oj, czekam ja na te twoje rododendrony, obok takich okazów ciężko przejść obojętnie. Ostatnio szwagierka pozbywała się kilku sztuk. Nie wiadomo dlaczego zaczęły żółknąć. Myślałyśmy, że to wina suszy (zaczęły tracić kolor już w trakcie ubiegłego lata). Niestety teraz po obejrzeniu wygląda na to, że wszystkie mają oznaki jakiejś choroby, chyba grzybowej. Nie wiem co to może być, bo rodków nie mam i nie znam się na ich pielęgnacji. Szwagierka też nie szukała odpowiedzi, dwa przesadziła w inne miejsce (bardziej cieniste) a jednego całkiem wyrzuciła. Wątpię czy samo przesadzenie cokolwiek zmieni

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu ale ma piwonia Fan Tan pąki
Skalniaczek coraz piękniejszy i pierwiosnki cudne - bardzo je lubię
Narcyzy
Na kwitnienie Twoich różaneczników ja tez czekam
Ściskam i posyłam

Skalniaczek coraz piękniejszy i pierwiosnki cudne - bardzo je lubię

Na kwitnienie Twoich różaneczników ja tez czekam

Ściskam i posyłam

-
Witam ,dzień jak co dzień bardzo dla mnie pracowity ,teraz przerwa i w weekend do pracy w ogrodzie idę nareszcie ,
chociaż po drodze też dużo innych spraw do załatwienia .
Marysiu,na kaskadowej już zaczyna brakować miejsca ,jeszcze tylko troszkę jest ,dzisiaj znowu coś dosadziłam ,ale cieszę się bo wszystko tam pięknie rośnie i super się zazielenia ,no i kwitnie cudownie ,taka wesoła ta rabata ,różaneczniki olbrzymy nie wiadomo kiedy się zrobiły ,moja majowa też ma pączki ,ale chyba mniejsze od Fan Tan ,pozdrawiam i buziaczki
Sabina ,ta marcheweczka to złocień różowy ,piękne kępy w całym rządku przed różami ,żeby jeszcze chciał zakwitnąć razem z różami to byłabym zadowolona ,rododendrony też powinny dać pokaz swoich umiejętności,moje na razie zdrowe wyglądają ,trzeba poczytać w internecie o ich chorobach ,pozdrawiam
Tereniu,ta piwonia lada dzień otworzy pąki ,narcyzy też uwielbiam ,za moment zakwitną te stare babcine pachnące odmiany,pozdrawiam ,zdrówka życzę i buziaczki

Marysiu,na kaskadowej już zaczyna brakować miejsca ,jeszcze tylko troszkę jest ,dzisiaj znowu coś dosadziłam ,ale cieszę się bo wszystko tam pięknie rośnie i super się zazielenia ,no i kwitnie cudownie ,taka wesoła ta rabata ,różaneczniki olbrzymy nie wiadomo kiedy się zrobiły ,moja majowa też ma pączki ,ale chyba mniejsze od Fan Tan ,pozdrawiam i buziaczki

Sabina ,ta marcheweczka to złocień różowy ,piękne kępy w całym rządku przed różami ,żeby jeszcze chciał zakwitnąć razem z różami to byłabym zadowolona ,rododendrony też powinny dać pokaz swoich umiejętności,moje na razie zdrowe wyglądają ,trzeba poczytać w internecie o ich chorobach ,pozdrawiam

Tereniu,ta piwonia lada dzień otworzy pąki ,narcyzy też uwielbiam ,za moment zakwitną te stare babcine pachnące odmiany,pozdrawiam ,zdrówka życzę i buziaczki

- andzia458
- 500p
- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Martusiu, a czy Ty masz jakąś konkretną odmianę różaneczników, czy po prostu różanecznik to różanecznik? U mnie w tesco na wyprzedaży były takie zdechlaki i stałam ładnych parę minut z dylematem czy kupić ale jednak się powstrzymałam...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie

-
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś pospacerowałam po wiosennym ogrodzie. W pracy ci krecik towarzyszył.
Piwonia się wyjątkowo śpieszy.
Różanecznik obsypany pakami, będzie niedługo festiwal kwiatów.
Kaskadowa zarośnie chyba w jeden sezon. 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś wiosenny ogród wygląda zachwycająco
Przecudne kolory się pokazują i te barwi widoczne z daleka na zieleni.
Magnolie

Przecudne kolory się pokazują i te barwi widoczne z daleka na zieleni.

Magnolie

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Martuniu teraz dla odmiany kusisz grujecznikiem
miej litość kobieto
Co to za magnolia o takich ciemnych pąkach

Co to za magnolia o takich ciemnych pąkach

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Martusiu, oj odpocznij trochę
, masz pięknie, ale widzę właśnie krecika, że rządzi
piwonia ma cudny kolorek