Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Monisiu,Petunie bardzo ładniutkie ;:224 w tym roku też siałam własnoręcznie na próbę.
Siałam w połowie lutego,teraz kwitnąć zaczęły ;:167 To był tylko eksperyment,taki,że musiałam
połowe oddać bo nie możliwością byłoby to pomieścić ;:306 ;:306 ;:306 ale w przyszłym sezonie zabieram
się za ich sianie. Posieję,tez Surfinie i pelargonie ;:168
Trzymam kciuki za kwiatuszka Hibka ;:333
Wymiziaj WLOCHATEGO REYZDENTA odemnie ;:168 :wit
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Monia, Anna jest piękna ;:oj A włochaty rezydent :;230 ;:306 cóż balkon ma jak z bajki :D
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Wcale się nie dziwię że Graham Thomas jest tak chętnie uwieczniany na fotkach, jest piękny ;:138 ;:138 Morden sunrise też cudna ;:138
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Moni wszystkie kwiatuszki masz piękne, zdrowe i dorodne. Masz zielone rączki, które potrafią bardzo dobrze dbać o swoje podopieczne. Tylko podziwiam i gratulować ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
haczer
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 22 lis 2011, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne różyczki, lilie- wszystko.Sympatyczny pyszczek Kropki.Pozdrawiam.H
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam wieczorową porą :wit

Znowu dzisiaj przesadzałam kwiatki, miałam 5 nowych doniczek i już są zapełnione balkonowymi :;230
Pogoda nie sprzyjała przemeblowaniu i sesji zdjęciowej, jutro postaram się dokończyć :uszy

Madziu - ale chodzi ci o upychanie kwiatków domowych, balkonowych czy działkowych :;230 dzisiaj znowu dopchałam kilka doniczek na balkonie, ale spoko - piesek się jeszcze mieści ;:224
Majeczko - petunie są bardzo fajne bo są zwarte i nie łamią się na wietrze tak jak milion bells - bynajmniej u mnie ;:108 Kropka wymiziana po brzuszku ;:168
Paulinko - zgadzam się - Anna jest cudna tylko liście ma wielkie jak macki kosmity :;230
Tesiu - zgadzam się absolutnie - Graham jest boski i cieszę się że trafiła mi się taka pomyłka :tan
Aniu anym - dziękuję, jakoś mi wychodzi :tan
Haniu - może wpadniesz na kawusię w weekend to obejrzysz lilie osobiście ;:304 ciasto przyniosę ;:224

Na dobranoc - ale fotki już nieaktualne bo przybyło doniczek ;:170

Kącik nr 1 - na ziemi stoją Cymon, Lambada, Cherry, Celia Smedley i Die Schonne Wilhelmina, a na kwietniku Pinto de Blue, Tamara Balyasnikowa, Roesse Plato i Izabela Cieszyńska (posadzone po dwie odmiany do donicy - oszczędność miejsca ;:306 )

Obrazek

Kącik nr 2 - fuksje Annabel, Claudia, Marcus Graham, Leon Pauwels, klonik Gold Dust (po ostrym wiosennym cięciu) i pelargonia różana Australian Pink

Obrazek

Kącik nr 3 - passiflora coriacea, pelargonia anielska, ozdobna Oliver Welfari i angielka Orange Parfait

Obrazek

Kolorowych snów ;:19
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59

Post »

Łaaaa, ja też taką chcę ;:oj tą passiflorę w sensie! Ma świetne liście, wyguglałam sobie więcej zdjęć - skąd masz taką? Genialna, wygląda trochę jak sztuczne liście.
Niunia1981 pisze: Obrazek
Ten stojak z drugiego zdjęcia strasznie klimatyczny i rośliny świetnie na nim wyglądają... a co za sadzonki chowasz pod ławką? :wink:
Swoją drogą widzę, że nie tylko ja się nastawiam na siew petunii na przyszły rok - zbierasz nasionka ze swoich?
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Niunia1981 Moniczko ;:180 To ja dziękuję że jesteś tu w tym miejscu ;:167
i dziękuję Wszystkim że wspólne takie wspaniałe miejsce tworzycie i że miałam szczęście tu trafić. ;:167
Pokazujesz Moniczko zachwycające cudne kolejne zdjęcia ;:138
Pączusie przy róży Jan Paweł II wystawiają dzióbki jak rybki z wody ;:168
Graham Thomas wdzięcznie ustawiła się do fotografii rodzinnej a każda w rodzinie inna.
Zielony pączuś Elfe wygląda, jakby wcale nie miala zamiaru zmienić koloru.
Ascot, piekny róż , uwielbiam ten kolor .
Piękne ;:167
Moniczko czy robisz konfiturę z płatków różanych, taką ucieraną z cukrem?
Zanim poczytałam , pooglądałam, dałaś już kolejne porcje fotografii ;:oj
Zasiedziałam się dziś w Twoim ogrodzie na Twoim balkonie. ;:187
Ale warto u Ciebie posiedzieć dłużej, żeby wszystko podziwiać i pozachwycać się. ;:187
Piekna fuksja w objeciach dumnego Żabola ;:167
Czy pilnuje jednej sadzonki, czy więcej ich jest w donicy?

Aaależ masz cudne skrętniki ;:197 Jessica ma bardzo delikatny rysunek na płatkach a Anna płatki wykończone misterną koroneczką i fiołeczki też takie wymuskane, dopieszczone, masz i inne kolory ?
Pink Mint to chyba taki z ciemniejszym środeczkiem.

Zahibiskusowana też jesteś ;:oj ? Niech hibek rośnie i kwitnie najpiekniej :)
Klonik ma kwiatuszki podobne nieco do makowych, czy są bardziej trwałe ? A jak je zimujesz ??
Lantana zdąży jeszcze raz zakwitnąć tego lata? Mam ją na liście na rok nastepny :)
Masz bardzo ukwiecony balkon ;:167 a kiedy zakwitną wszystkie inne kwiaty i pelargonie i fuksje, to będzie prawdziwie rajski ogród.
Zadowolona i uśmiechnięta psia minka powiada, że łaskawie pozwala robić fotki. ;:306
Ale to zerkanie na balkon, wygląda mi też na frasunek, gdzie znajdzie ten kawalątek swojego miejsca ... ;:196
Pięknego dnia ;:3 ;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

Niunia1981 pisze: Madziu B2701 - oj ja nic nie wiem na temat namawiania do założenia wątku, do niczego się nie przyznaję ;:224 ja od czasu zalogowania się na forum przeszłam już hojozę, skrętnikozę, fiołkozę, pelargoniozę i fuksjozę a jak zabrakło mi miejsca - to kupiłam sobie działkę ;:306 więc uważaj kochana, choroby się szerzą.
na skrętnikozę pomału zapadam :wink: mam jednego,który kwitnie,ale na razie nie ma czym się chwalić,4sztuki ukorzenione i dwie odmiany "pokrojone"siedzą w ziemi 2sztuki puszczają "cosik"zielonego :) fiołki jakoś "nie przemawiają" do mnie,gdzie ja bym wtedy zimowała sadzoneczki np.pelargonii,nie mogę mieć wszystkiego :wink: kupiłaś działkę powiadasz,no cóż ogród jako taki mam,i 30h ziemi ale według mojego męża nie było miejsca na 4 rządki ziemniaków :? A na moje kwiatki mówi,że to głupoty,tak samo na foliak,także jak coś nowego dokupuję to dla jego zdrowia psychicznego lepiej jak nie widzi,a jak już posadzone to i tak się nie dopatrzy :wink:
Monia pięknie wygląda ten Twój balkon,każdy kącik idealnie zgrany z resztą.
I widzę że Oliwer puścił "zwiadowcę" :)
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, pokazuj, pokazuj te cudowności ;:108 Tylko mam nadzieję, że jesteś świadoma konsekwencji :wink: Jak mnie kiedyś zobaczysz pod drzwiami to jak wejdę na balkon nie wyciągniesz mnie nawet siłą ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Siemanko :wit

Melduję że wyszło u mnie słonko ;:3 i od razu mam lepszy humorek :tan
Tylko założę się że jak wybije 15-ta i będzie czas wyjść z biura to schowa się za grubą warstwą chmur :;230

Dorotko Malachitku - passi dostałam z forum dwa lata temu jako ukorzeniony odrościk ;:108 a liście z bliska wyglądają jak plastikowe ;:108 bardzo ja lubię. Pod ławeczką siedzą roślinki działkowe - mam tam taki mini przechowalnik - jak podrosną wędrują do ziemi ;:172 co do wysiewu petunii to napaliłam się na odmianę pełną i żółtą więc pewno część nasionek kupię w sklepie. A jak się zbiera nasionka to jeszcze nie iwem :;230
Ewuniu maadro - kochana ja ci gratuluję doskonałej pamięci bo jak ja przeglądam czyiś wątek i jest więcej niż 5 zdjęć to już połowy nie pamiętam co oglądałam ;:306 specjalnie dla ciebie - zaraz kolejna sesja ;:196
Madziu - oooooo, skrętniki masz ;:oj to widzę że nie nie tylko pelaśkami będziemy się wymieniać ;:224 mój M. się już przyzwyczaił i nie zwraca uwagi ani na kwiatki domowe ani balkonowe, a działkowych to nie odróżnia wcale ;:306 - ważne żeby miał swoje malinki i truskawki i już jest ok ;:215 przekupiłam go agrestem i porzeczką :;230 pelargonie puszczają zwiadowców - oby pogoda była ładna bo zastygną jako pączki i się nie rozwiną ;:223
Paulinko - a proszę bardzo - jak się zmieścisz na balkon to możesz siedzieć ile duża zapragnie tylko pamiętaj, że jeszcze Kropeczka musi gdzieś wepchnąć swoją kudłatą dupkę :;230
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja dużo miejsca nie zajmuję, a z Kropeczką na pewno bym się dogadała- toż to dwa futrzaki, mały(chyba mniejszy od Kropki) i duży(duuuużo większy od Twojej Panny :lol: ) w domu jest ;:306 :;230 Aaaa zapomniałam jeszcze o kocie, ale z nim kontakt jest utrudniony, bo charakterny się trafił :;230 ;:306
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to kolejna porcja foteczek balkonowych ;:138

Silver Delight

Obrazek

Holly's beauty

Obrazek

Blue angel

Obrazek

Ukochane stellary - od lewej - Peppermint Star, Pamela Vaugham i Emma Game

Obrazek

Od lewej - Starflair, Betty Caws i Jacky Totlis

Obrazek

Zapączkowana Roesse Plato

Obrazek

Die Schonne Wilhelmina - musicie mi uwierzyć na słowo, że ma pączka :;230

Obrazek

Lambada

Obrazek

Cherry

Obrazek

Cymon

Obrazek

Brookside Betty

Obrazek

Ursula Key

Obrazek

Vancouver Cennential - stellar

Obrazek

Stella Vernante - stellar

Obrazek

Fleur d'amour - angielka

Obrazek

Vectis Embers

Obrazek

Koleusek

Obrazek

Australian Pink - różana

Obrazek

Brightstone - różana

Obrazek

Paulinko - no to jeszcze musisz przekupić Albercika - ponad dwukilogramowy królik miniaturka - i wstęp masz zapewniony ;:306
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

Lepiej za królika niech się nikt nie bierze, bo może wyjść z tego niezły pasztet ;:306
Moniu normalnie mnie zatkało :shock:
Więc zapytam raz jeszcze, gdzie i jak Ty to zimujesz?????
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzia ja ci zaraz dam pasztet :;230 to króliczek do miziania, a nie do paszowania :;230
Gdzie zimuję - gdzie się da ;:306 a tak na serio to te duże (cytrynka, passi) na klatce, a reszta wędruje do pracy do nieużywanego biura ;:108 tylko będę miesiąc wozić tyle tego jest :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”