SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd

Post »

No właśnie prognozy niezbyt optymistyczne :roll: ale może im się nie sprawdzą ? :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ale tym Topsinem to rozumiem oprysk na iglaki?
A pranie...zostaw kiedyś wyschnie ;:306
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Kusi mnie ,bo przewieszać mi się nie chce. Po ilu dniach trzeba się spodziewać utraty zapachowej świeżości prania i zastąpieniu jej smrodkiem gnilnym ? :roll:

Aga tak ! guuuuupia nie napisałam :oops:

Zapisałyśmy się do wiejskiej biblioteki. Nowości u nich są w księgarniach od kilku lat, Magda przeczyta chyba wszystkie książki dla niej do końca wakacji. Szał wyboru jednym słowem :lol: ale wybrałam sobie 3 książki. W tym Poczwarkę ,na którą polowałam już trochę.
Czytałyście ? Ciekawa.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

czar_na pisze:Kusi mnie ,bo przewieszać mi się nie chce. Po ilu dniach trzeba się spodziewać utraty zapachowej świeżości prania i zastąpieniu jej smrodkiem gnilnym ? :roll:

Aga tak ! guuuuupia nie napisałam :oops:

Zapisałyśmy się do wiejskiej biblioteki. Nowości u nich są w księgarniach od kilku lat, Magda przeczyta chyba wszystkie książki dla niej do końca wakacji. Szał wyboru jednym słowem :lol: ale wybrałam sobie 3 książki. W tym Poczwarkę ,na którą polowałam już trochę.
Czytałyście ? Ciekawa.
Czytałam, warto, ale bardzo smutna i ciężka książka. U nas w wiejskiej bibliotece też szału z nowościami nie ma, za to są takie książki, których we Wrocławiu szukałam, a tam już dawno na makulaturze były, np. dzieła wszystkie Balzaka :wink: No i dowożą co jakiś czas nowości z Lwówka, a ja mam chody to je zwykle zdążę chwycić, zanim inni dorwą:)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

dziewczyny, WY macie jeszcze czas na czytanie książek :?: :lol: , kiedy to robicie?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenki4 pisze:dziewczyny, WY macie jeszcze czas na czytanie książek :?: :lol: , kiedy to robicie?
nie wyobrażam sobie nie czytać, choć ostatnio rzeczywiście czasu mniej...czytam przed spaniem, w ciągu dnia czasem się uda, stojąc na światłach, w kolejce do kasy, czy nad dziećmi jedzącymi kolację...no zawsze się jakoś da :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

survivor26 pisze:
Sosenki4 pisze:dziewczyny, WY macie jeszcze czas na czytanie książek :?: :lol: , kiedy to robicie?
nie wyobrażam sobie nie czytać, choć ostatnio rzeczywiście czasu mniej...czytam przed spaniem, w ciągu dnia czasem się uda, stojąc na światłach, w kolejce do kasy, czy nad dziećmi jedzącymi kolację...no zawsze się jakoś da :)
Pati, ale Ty pomysłowa. Na światłach zdarza mi się rzęsy malować, ale czytać nigdy nie próbowałam ;:223 .
A przed spaniem, czytam synkowi i często sama szybciej od niego zasypiam ;:306
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Pat to czytanie na światłach to chyba jeszcze nawyk Wrocławski , bo teraz to raczej za wiele stron nie ubędzie co ? :lol:
Namiętnie czytałam jak przez chwilę dojeżdżałam do Krakowa.
Książka porusza trudny temat ale czyta mi się ją dobrze.
Balzak ? Ambitnie ! Ja to takimi mniej wyszukanymi jadę wzięłam sobie Poczwarkę, Grocholę i o córce mafioza na faktach ;:224 .
Chmielewską mają całą 1 sztukę (oczywiście tą mam) , Musierowicz połowę serii :roll: i te nowsze ,których nie mam mają co 2.

Marzenko czytam jak pogody nie ma a dziecko w placówce choć teraz wakacje więc będzie trudniej , bo co chwilę będą wysuwane roszczenia i wnioski. No ale wieczór będzie można zarwać , bo pościmy ciut dłużej.

Mamy dzieci przedszkolnych jak dowiadujecie się do jakiej grupy dziecko przyprowadzić we wrześniu i wszystkich innych potrzebnych informacji ? U nas przedszkole w sierpniu zamknięte a żadnych ogłoszeń nie zdecydowali się wywiesić.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas przedszkole też w sierpniu zamknięte, ale myślę, ze jakieś kartki powieszą choć na drzwiach. Zawsze zostaje 1.września przybyć minutę szybciej i znaleźć swoją grupę ;:306
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Chciałabym wiedzieć szybciej na czym stoję by nastawić Magdę na ew zmianę pań i dzieci.
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też obłożona książkami na czas wakacji jestem..zresztą ja bez książki to jak bez prawej ręki musi być i koniec.. :wink:
teraz czytam Ulatowskiej..na all zaznaczone kolejne książki Ulatowskiej.. :) a i czeka Stec..2 knigi... :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Dario nie znam ale już wyszukałam ją i Sosnowe dziedzictwo mnie baaaardzo zainteresowało ;:oj
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit , za oknami pada więc zamiast ogródkowo, to się naukowo zrobiło.
Właśnie od wczoraj drążę temat moich dwóch synków bo jeden 4 latek idzie po raz pierwszy do przedszkola, a drugi 7 latek do I klasy - i dopiero pod koniec sierpnia i w szkole i wprzedszkolu będa listy z klasami/grupami. Całe wakacje będę o tym myśleć, bo jednak wbrew pozorom dużo od tego zależy jak się później dzieci zaaklimatyzują.

Co do czytania to też czytam na potęgę (chociaż ostatnio więcej FO niż książki :oops: )
Aniu - ta Stec - to Ewa - kryminalistka? Czytałam Polowanie na Perpetue, i Klub Matek Swatek

Teraz czytam pierwszą książkę Szwaji - Gosposia Prwie do Wszystkiego czy jakoś tak.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, u nas w przedszkolu żadnego info nie ma, ale jeszcze w lipcu pracują, więc może potem będzie? Zresztą w zeszłym roku była tylko lista, kto do której grupy, a reszta dopiero w połowie września na zebraniu. U nas wisi teraz tylko wykaz książek, bo pięciolatki co to nie wiadomo czy pójdą za rok do szkoły czy nie, na wszelki wypadek chyba robią program zerówki...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Olu no właśnie ja też bym chciała wiedzieć. Magda chodzi do przedszkola od marca i z grupą starszą od siebie. Chciałabym wiedzieć czy ją nastawiać na zmianę kolegów i koleżanek , czy pani czy może niczego.
Dziś miała podły humor i jakaś smutna wróciła. Z tego co udało mi się z niej wydobyć to byli oglądać salę starszaków i "dzieci mnie przecież nie zostawią" wypowiedziała lekko przez łzy.
Zła jestem!

Stec? To Daria czyta :wink:

Ja wypożyczyłam
Terakowskiej "Poczwarkę" -historia kobiety ,która rodzi dziecko z zespołem Downa co nie pasuje do wygórowanych oczekiwań męża.

Grocholi "Zielone drzwi"

Marisa Mercio "Księżniczka mafii" autobiografia o tym jak angielska dziewczynka stała się członkinią Cosa Nostry
zobaczymy, podsunęła mi to pani z biblioteki.

Pat a ,bo ta reforma to jest o dupę rozbić! Po co ją wprowadzają ? :evil:
Ja coś czuję ,że od końca lipca aż do sierpnia psa z kulawą nogą nie spotkam a ogrodzenie przedszkolne będzie zamknięte na głucho także nic też nie przeczytam.
No nic będę ich nękać pod koniec lipca - sami chcą :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”