Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród

Post »

Witam gorąco! :heja
A u mnie dziś leje.
Bea
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie też co chwilę pada, a czas między padaniem wykożystuję na sadzenie irysów.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

dzis od rana ładna pogoda! ;:3 Jestem mile zaskoczona, bo ogladałam nieciekawą prognoze na dzisiaj w necie.

Pstryknęłam z drzwi, poranek na podwórku pod kasztanem
https://lh4.googleusercontent.com/-zTLl ... 294298.jpg

A to ukończone dzieło, podzielone i rozsadzone funkie w donicach. Teraz to wyglada może dziwnie, ale gdy są już duże (a były), to doniczek praktycznie nie widać i jest tylko taki jakby żywopłocik funkiowy wokół stołu i ławki. W tym miejscu nie moge nic posadzić w ziemi i wymysliłam taki sposób ozdobienia tego "kółka", wszystkim gościom sie podoba, no, przynajmniej tak mowią, ale mówili nie pytani, więc chyba szczerze :;230
Obrazek
Jeśli znajdę stare zdjecia, to wkleję, będzie widać, jak to wygląda, gdy funkie są duże.

Jak mogłabym sobie odmówić...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i jak mogłabym odmówic sobie, yyy... to znaczy Wam :lol: tego...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten dopiero rozwija pąki
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Bea :wit
Syringa pisze: A to ukończone dzieło, podzielone i rozsadzone funkie w donicach. Teraz to wyglada może dziwnie, ale gdy są już duże (a były), to doniczek praktycznie nie widać i jest tylko taki jakby żywopłocik funkiowy wokół stołu i ławki.
Pomysł na swój sposób genialny! ;:333 Gratuluję!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mnie również się podoba ;:173 i wcale nie przeszkadza mi, że widać proste, ceramiczne donice :D
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Donice muszą byc jak najprostsze, bo tak ogólnie ma być styl neoprymitywistyczny ;:224 Tylko taki styl wymaga sporo pracy własnej, więc nie zawsze jest wykonalny u mnie. Np. pergole do pnączy... Gdyby miały byc prymitywne, powinny byc recznie zrobione z drągów i patyków i taki jest plan, ale stan faktyczny jest taki, że kupiłam dwa gotowce z rurek w sklepie ogrodniczym :lol: czyli żaden tam wiejski prymitywizm :;230 Przynajmniej donice mam gliniane i proste, może nie wygladaja na ręcznie robione, ale aż taka dosłowna to ja nie bedę :;230
Bea
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Syringo, nie dziwię się Twojemu forumowemu imieniu, bzy masz w istocie bajeczne :shock:.
W warunkach wiejskich neoprymitywizm to jedyna opcja, żeby uniknąć pretensjonalności i stylistycznych zgrzytów. A znaleźć fajną, odpowiednią podporę do pnączy... ;:224. Też mam z tym kłopot.

Pozdrawiam serdecznie - Jagoda
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Jak na taką powierzchnię, to ja wcale nie mam dużo tych bzów, chcę miec dużo więcej :heja Odmian swoich nie pamiętam niestety. Tez zamierzam powertować jakies sklepy internetowe i wybrac kolejne, ale nie dam rady teraz. To pewnie za rok. Ja chciałabym, żeby bzy kwitły całe lato :;230 Tego raczej nie da sie zorganizować, ale myśle o maksymalnym wydłużeniu okresu kwitnienia, więc bedę szukać odmian o możliwie różnym czasie kwitnienia. Gdzies spotkałam się z opisem nowej odmiany, która kwitnie w czerwcu! Koniecznie muszę to sprawdzić. Oczywiście mam tez lilak meyera, kwitnący w czerwcu, no ale to jednak co innego, jest mały, u mnie na tym terenie gubi sie optycznie, więc posadziłam trzy sadzonki na rabacie. Niestety troche podmarzły tej zimy, ale żyją.
Bea
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Betako śliczne zdjęcia ;:138 bez cudny :uszy
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Lilak ottawski kwitnie dość późno
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Zamysł z kręgiem hostowym bardzo trafiony. Czy masz u siebie lipę? Ja dzisiaj cały dzień wdycham zapach kwitnących przy moim domu lip, cos niepowtarzalnego tak jak niepowtarzalny jest zapach bzów :wink:
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Znalazłam żółty lilak kwitnący w czerwcu. Hm, no, akurat żółty lilak mniej mi sie podoba niz inne, ale pora kwitnienia jest kusząca, no i podobno w miare kwitnienia jaśnieje do kremowego, to juz prędzej ...
Nie, no lipy kwitna w lipcu, jak sama nazwa wskazuje. Czy to lipy czujesz teraz? Jakies egzotyczne czy jak?? Teraz to spodziewałabym sie zapachu kwitnących klonów, tez fajnie pachną.
A lipy mam, dwie ogromne i kilka mniejszych, pare jeszcze zamierzam posadzic na obrzeżach działki.
Nawet zdjecia lip chyba pokazałam wczesniej.

Wczoraj było kilka godzin słonca
Obrazek

Obrazek

Cienisty "skalniak", na zdjęciu wygląda jakos płasko, ale faktycznie to jest skalista skarpa o wysokości gdzieś 80-100 cm
Obrazek

Złota tawuła i czerwona żurawka
Obrazek
Bea
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Napatrzywszy się u Ciebie rabat podrzewnych wczoraj zaczęłam okopywać swoje drzewa i zamierzam bezwstydnie skopiować pomysł :wink: Podobnie jak pomysł na rH, na bzy... :wink:

Lipy u mnie dopiero pączki mają, więc to chyba jeszcze nie czas ;:224 A ten żółty lilak mnie osobiście bardzo się podoba, zamierzam wkrótce kupić, z tym że czytałam tu na FO opinię, że ta żółć jest bardzo delikatna i praktycznie widać, że bez jest żółty tylko jeśli posadzi się go koło białego...a masz te o dwubarwnych płatkach (nie pamiętam czy widziałam je u Cibie, czy u kogoś innego)?
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p

Post »

Ależ kopiuj, ile tylko chcesz ;:136 A skoro lilak jest kremowy, to w takim razie koniecznie go kupię. Zamierzasz zamawiac przez net? jeśli tak, to mozemy zrobić wspólne zamówienie i wysyłka bedzie tańsza (zawsze mnie troche wkurza to, że jednak koszt wysyłki jest taki, że byłaby za to jeszcze jedna albo i dwie rosliny ;:173 )
Bea
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Wczoraj jeszcze raz przyjrzałam się i faktycznie lipy maja wytworzone kwiatostany ale nie kwitna natomiast druga strona ulicy obsadzona akacjami i to one zmuliły mój umysł, że chodziłam jakaś naćpana nie odróżniając zapachów :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”