Pasja - cz. 2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pasja - cz. 2
Kasiu super
podoba mi sie, calkiem inaczej to wyglada 
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dzięki dziewczyny za pochwały
Miód na moje serce
Tym bardziej, że rano podnosząc grzebień do głowy zostałam z rękami u góry.... Odezwał się mój mięsień przy szyi czy co....Ledwo ruszam głową i zawinięta w koc siedzę....A niech to
Aguniu czekam aż się zazieleni i uzupełnię braki bylinami, wsadzone mam już hosty, oby się przyjęły.
Dzięki tobie tak to wygląda, bo namówiłaś do poszerzenia rabaty
Agato zależało mi na dużym drzewie i efekt został osiągnięty, na resztę musimy poczekać
Comcia dziękuję to prawda, że takie zarośnięte kamienie są fajne. Będę musiała w sezonie znaleźć troszkę czasu, wziąć nożyk i poprzycinać darń, bo niektórych kamieni już nie widać. Moje cebulowe też nie zachwyciły , prawdopodobnie przez ciepły początek zimy kiedy mi zakwitły, czyli w grudniu. Część podgniła albo coś je zjadło
Julka dzięki. Całe moje skupienie przypadło na tę rabatę, a reszta też wymaga uwagi. Czasem z zazdrością myślę o twoim Mini.
A to mój Lucifer

Widok bez rabaty

Tym bardziej, że rano podnosząc grzebień do głowy zostałam z rękami u góry.... Odezwał się mój mięsień przy szyi czy co....Ledwo ruszam głową i zawinięta w koc siedzę....A niech to
Aguniu czekam aż się zazieleni i uzupełnię braki bylinami, wsadzone mam już hosty, oby się przyjęły.
Dzięki tobie tak to wygląda, bo namówiłaś do poszerzenia rabaty
Agato zależało mi na dużym drzewie i efekt został osiągnięty, na resztę musimy poczekać
Comcia dziękuję to prawda, że takie zarośnięte kamienie są fajne. Będę musiała w sezonie znaleźć troszkę czasu, wziąć nożyk i poprzycinać darń, bo niektórych kamieni już nie widać. Moje cebulowe też nie zachwyciły , prawdopodobnie przez ciepły początek zimy kiedy mi zakwitły, czyli w grudniu. Część podgniła albo coś je zjadło
Julka dzięki. Całe moje skupienie przypadło na tę rabatę, a reszta też wymaga uwagi. Czasem z zazdrością myślę o twoim Mini.
A to mój Lucifer

Widok bez rabaty

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, nowa rabata wygląda bardzo fajnie
Jakie bylinki będziesz dosadzać? Brakowało czegoś w tej części ogrodu - fajnie, że się zdecydowałaś na takie urozmaicenie krajobrazu i powiększenie rabaty
Moja Magnolia Stellata - kwitnie teraz 3 tydzień i kończy, a Susan dopiero zaczyna, podobnie jak u Ciebie
Moja Magnolia Stellata - kwitnie teraz 3 tydzień i kończy, a Susan dopiero zaczyna, podobnie jak u Ciebie
Było pięknie, ale teraz jest ciekawiej - super, że udało Ci się tak ładnie wykończyć tę rabatę...
Ajć - niedobrze z tym mięśniem... Wracaj do formy i jak najmniej bólu życzę
Ajć - niedobrze z tym mięśniem... Wracaj do formy i jak najmniej bólu życzę
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
A co się w końcu będzie pielo po pierogi?
Bardzo ładnie sobie to zaplanowalas
Bardzo ładnie sobie to zaplanowalas
Mnie też zachwyca ścieżka z kamieni. Czy możesz zdradzić jaki to kamień i ew. jak go zdobywasz/kupujesz? Bez rabaty też było ślicznie, a z rabatą więcej miejsca do sadzenia i jak w pełni się zazieleni będzie jeszcze śliczniej. Pięknie ta czereśnia wyglada, i te pąki takie duże, a Lucifer to teraz tak wygląda
Dużo pracy, widać

Dużo pracy, widać
- magenta

- Kontakt:
Dziewczyny u mnie było baaardzo ciepło i nawet ból karku mi minął.
Kasiek, oglądałam jak dzisiaj Susan zdjąć czapkę ale nie da się
Tak bym chciała zobaczyć kwiatka
Nie mogę się wprost doczekać, maja być upały w długi weekend a mnie nie będzie
i boję się, że zdąży przekwitnąć
Agu muszę się przejść i poszukać w ogrodniczych coś płaskiego między kamienie
Z szyją lepiej , wzięła napro...
Madziu z jednej strony róża Elfe, z drugiej powojniki mocno fioletowy i blado fioletowy
Debra dziękuję to piaskowiec czerwony, zakupiłam u kamieniarza
Są takie składy i można kupić jaki chcesz. Akurat niedaleko mnie jest jeden, więc mam blisko. Lucifer z zeszłego roku, teraz ledwo puszcza....
Czekam na różne sezonowe byliny i będę dosadzać. Na pewno szałwię omszoną, kupiłam w woreczkach ale nie udało się wyhodować w donicy. Było jej albo za sucho albo za mokro...
Zapoluję na sadzonki. Może żurawki, ale to jeszcze zobaczę...
Dobranoc wszystkim
Kasiek, oglądałam jak dzisiaj Susan zdjąć czapkę ale nie da się
Agu muszę się przejść i poszukać w ogrodniczych coś płaskiego między kamienie
Madziu z jednej strony róża Elfe, z drugiej powojniki mocno fioletowy i blado fioletowy
Debra dziękuję to piaskowiec czerwony, zakupiłam u kamieniarza
Czekam na różne sezonowe byliny i będę dosadzać. Na pewno szałwię omszoną, kupiłam w woreczkach ale nie udało się wyhodować w donicy. Było jej albo za sucho albo za mokro...
Dobranoc wszystkim
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Moje zurawki ruszyły z kopyta, a już myślałam, ze po nich
Zazdroszczę tych powojniczkow, u mnie nie chcą rosnac
Zazdroszczę tych powojniczkow, u mnie nie chcą rosnac
- magenta

- Kontakt:
Madziu u mnie nie jest tak źle, aczkolwiek te co posadziłam ostatnio strasznie przystopowały, mam nadzieję, że się ockną i ruszą, liczę na kwitnienie
Magiczna siła zakupiona
Głogi dziś wsadziłam
ale nie doceniałam mojego, jak przyszły kupione to się okazało, że są to młodsi bracia
Ale i tak się cieszę przeokropnie.
Zapolowałam na First Lady i już wylądowała w glebie
Ma przecudne kwiaty, elfe też już puszcza piękne pędy, ale chippendale coś wolno idzie. Kupiłam magiczną siłę do róż i mam zamiar polewać, tylko z nieba leje i nie wiem kiedy zacząć 
Waham się również czy nie kupić rh, ciemny fiolet/na takim mi zależy/, są koło mnie tylko po 60 zł i nie wiem czy to dużo czy nie
.
Jedna smutna wiadomość, mój przepiękny bodziszek, który miałam zamiar rozsadzać na wiosnę zgnił,
Był ogromny i liczyłam na dużo sadzonek z niego, nie wiem co się stało
Przyjechał ze mną jeszcze z Łodzi i nigdzie nie widziałam takiego...ech... Rósł w takiej dużej skrzyni...Czyżby zamarzł? Ale nie takie mrozy przetrwał...Strasznie mi go szkoda...
Głogi dziś wsadziłam
Zapolowałam na First Lady i już wylądowała w glebie
Waham się również czy nie kupić rh, ciemny fiolet/na takim mi zależy/, są koło mnie tylko po 60 zł i nie wiem czy to dużo czy nie
Jedna smutna wiadomość, mój przepiękny bodziszek, który miałam zamiar rozsadzać na wiosnę zgnił,
Kasiu, o jakim rh konkretnie myślisz? Ja na dniach będę odbierać z Multifiori niedaleko mnie azalie i rh... te ostatnie są po 44zl, a w dniach 25-28 kwietnia dają jeszcze 10% rabatu... to różaneczniki od J.Ciepluchy... Może coś Ci kupić?
- magenta

- Kontakt:
A ja u ciebie się produkuję, a gdzie to multifiori?
Moje okolice, blisko Grodziska Maz.
- magenta

- Kontakt:
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie dzisiaj oglądałam krzewuszki i nie zauważyłam żadnych oznak życia
ale skoro u wszystkich wyglądają podobnie,
to nie ma się co martwić.
Kasiu kwiatowe szpalery pierwsza klasa, ale nowa grządka prezentuje się the best
to nie ma się co martwić.
Kasiu kwiatowe szpalery pierwsza klasa, ale nowa grządka prezentuje się the best
- magenta

- Kontakt:
Iwonko moja krzewuszka jedna i druga coraz wyraźniejsze ma pączki, ale to zasługa słońca na którym obie się znalazły
Z grządki chyba zaczynam być dumna
Z grządki chyba zaczynam być dumna