Pasja - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - cz. 2

Post »

Kasiu super ;:63 podoba mi sie, calkiem inaczej to wyglada ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Dzięki dziewczyny za pochwały ;:180 ;:196 Miód na moje serce :)
Tym bardziej, że rano podnosząc grzebień do głowy zostałam z rękami u góry.... Odezwał się mój mięsień przy szyi czy co....Ledwo ruszam głową i zawinięta w koc siedzę....A niech to :evil:

Aguniu czekam aż się zazieleni i uzupełnię braki bylinami, wsadzone mam już hosty, oby się przyjęły.
Dzięki tobie tak to wygląda, bo namówiłaś do poszerzenia rabaty ;:196

Agato zależało mi na dużym drzewie i efekt został osiągnięty, na resztę musimy poczekać :)

Comcia dziękuję to prawda, że takie zarośnięte kamienie są fajne. Będę musiała w sezonie znaleźć troszkę czasu, wziąć nożyk i poprzycinać darń, bo niektórych kamieni już nie widać. Moje cebulowe też nie zachwyciły , prawdopodobnie przez ciepły początek zimy kiedy mi zakwitły, czyli w grudniu. Część podgniła albo coś je zjadło :?

Julka dzięki. Całe moje skupienie przypadło na tę rabatę, a reszta też wymaga uwagi. Czasem z zazdrością myślę o twoim Mini.

A to mój Lucifer
Obrazek

Widok bez rabaty :)
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, nowa rabata wygląda bardzo fajnie ;:333 Jakie bylinki będziesz dosadzać? Brakowało czegoś w tej części ogrodu - fajnie, że się zdecydowałaś na takie urozmaicenie krajobrazu i powiększenie rabaty ;:215
Moja Magnolia Stellata - kwitnie teraz 3 tydzień i kończy, a Susan dopiero zaczyna, podobnie jak u Ciebie ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Było pięknie, ale teraz jest ciekawiej - super, że udało Ci się tak ładnie wykończyć tę rabatę...
Ajć - niedobrze z tym mięśniem... Wracaj do formy i jak najmniej bólu życzę ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

A co się w końcu będzie pielo po pierogi?
Bardzo ładnie sobie to zaplanowalas
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Mnie też zachwyca ścieżka z kamieni. Czy możesz zdradzić jaki to kamień i ew. jak go zdobywasz/kupujesz? Bez rabaty też było ślicznie, a z rabatą więcej miejsca do sadzenia i jak w pełni się zazieleni będzie jeszcze śliczniej. Pięknie ta czereśnia wyglada, i te pąki takie duże, a Lucifer to teraz tak wygląda :?: :!:
Dużo pracy, widać :!: ;:138
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny u mnie było baaardzo ciepło i nawet ból karku mi minął. ;:138
Kasiek, oglądałam jak dzisiaj Susan zdjąć czapkę ale nie da się :lol: Tak bym chciała zobaczyć kwiatka ;:65 Nie mogę się wprost doczekać, maja być upały w długi weekend a mnie nie będzie ;:24 i boję się, że zdąży przekwitnąć ;:223

Agu muszę się przejść i poszukać w ogrodniczych coś płaskiego między kamienie ;:24 Z szyją lepiej , wzięła napro...

Madziu z jednej strony róża Elfe, z drugiej powojniki mocno fioletowy i blado fioletowy :D

Debra dziękuję to piaskowiec czerwony, zakupiłam u kamieniarza ;:108 Są takie składy i można kupić jaki chcesz. Akurat niedaleko mnie jest jeden, więc mam blisko. Lucifer z zeszłego roku, teraz ledwo puszcza....
Czekam na różne sezonowe byliny i będę dosadzać. Na pewno szałwię omszoną, kupiłam w woreczkach ale nie udało się wyhodować w donicy. Było jej albo za sucho albo za mokro... ;:14 Zapoluję na sadzonki. Może żurawki, ale to jeszcze zobaczę...

Dobranoc wszystkim :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Moje zurawki ruszyły z kopyta, a już myślałam, ze po nich :D
Zazdroszczę tych powojniczkow, u mnie nie chcą rosnac :roll:
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziu u mnie nie jest tak źle, aczkolwiek te co posadziłam ostatnio strasznie przystopowały, mam nadzieję, że się ockną i ruszą, liczę na kwitnienie ;:108 Magiczna siła zakupiona ;:172
Głogi dziś wsadziłam ;:138 ale nie doceniałam mojego, jak przyszły kupione to się okazało, że są to młodsi bracia :lol: Ale i tak się cieszę przeokropnie.

Zapolowałam na First Lady i już wylądowała w glebie ;:138 Ma przecudne kwiaty, elfe też już puszcza piękne pędy, ale chippendale coś wolno idzie. Kupiłam magiczną siłę do róż i mam zamiar polewać, tylko z nieba leje i nie wiem kiedy zacząć ;:24
Waham się również czy nie kupić rh, ciemny fiolet/na takim mi zależy/, są koło mnie tylko po 60 zł i nie wiem czy to dużo czy nie ;:24.
Jedna smutna wiadomość, mój przepiękny bodziszek, który miałam zamiar rozsadzać na wiosnę zgnił, :cry: Był ogromny i liczyłam na dużo sadzonek z niego, nie wiem co się stało ;:145 Przyjechał ze mną jeszcze z Łodzi i nigdzie nie widziałam takiego...ech... Rósł w takiej dużej skrzyni...Czyżby zamarzł? Ale nie takie mrozy przetrwał...Strasznie mi go szkoda...
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, o jakim rh konkretnie myślisz? Ja na dniach będę odbierać z Multifiori niedaleko mnie azalie i rh... te ostatnie są po 44zl, a w dniach 25-28 kwietnia dają jeszcze 10% rabatu... to różaneczniki od J.Ciepluchy... Może coś Ci kupić?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A ja u ciebie się produkuję, a gdzie to multifiori?
x-ag-a
---

Post »

Moje okolice, blisko Grodziska Maz.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agu, zerknę jutro jaka to odmiana i dam ci znać, bo zależy mi na ciemnym fiolecie.

A to szpalery :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

solitery :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Właśnie dzisiaj oglądałam krzewuszki i nie zauważyłam żadnych oznak życia ;:222 ale skoro u wszystkich wyglądają podobnie,
to nie ma się co martwić.
Kasiu kwiatowe szpalery pierwsza klasa, ale nowa grządka prezentuje się the best ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko moja krzewuszka jedna i druga coraz wyraźniejsze ma pączki, ale to zasługa słońca na którym obie się znalazły ;:108
Z grządki chyba zaczynam być dumna :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”