Storczyki Venus

Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Venus

Post »

Ja tez czekam :wink:
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciesze się bardzo, że mnie odwiedzacie zrobiłam kilka nowych fotek więc jak obiecałam to wstawiam.
Trochę to trwało bo M wrócił i mnie do mycia garów zagonił :;230 :;230 jakby nie było ciekawszych zajęć ;:118

Czas na zdjęcia pierwsza to mój ulubieniec woskowy zdjęcie jest trochę ciemne ale ten czwarty kwiat jest dużo ciemniejszy od poprzednich kolorem jest zbliżony do poprzedniego kwitnienia ;:224 ;:224
Obrazek

Teraz zdjęcie mojej Latającej "Białej Łabędzicy" - dokładnie tak jak piszę jest to drugi raz jak mi zanurkowała na biurko na szczęście moje i jej nic się nie stało, ale czeka mnie przesadzenie jej i chyba poproszę M żeby zrobił jej ładne zdjęcie pączki ma malutkie a ja nie potrafię ich uchwycić :oops:
Obrazek

Teraz czas na phal. c-c i jego kwiatki od marca kwitnie -jeden kwiatek przekwita drugi się rozwija ale teraz mam, aż 3 :heja :heja
Obrazek

Teraz z profilu ma cudny nosek no i ta kotwica
Obrazek

Cambriia i jej pączki
Obrazek

No i na koniec Hit sezonu ;:224 ;:224 - nie trzeba przedstawiać, do tego w kadr wpadł jego zasuszający się pęd ;:223 na szczęście reszta ma się dobrze :D
Obrazek

Zapomniałam was poinformować, że moje kwiaty w poniedziałek z okazji długiego weekendu otrzymały trochę piwa w wodzie ;:224 ;:224, ale nie martwcie się nie rozpuszczę ich ;:78
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Julitko, warto było czekać ;:180 . Pokazałaś perełki ;:138 .
Jakiego koloru będą kwiatki cambri ?
Uważaj z tym alkoholem, bo odwyk takiej gromadki, może być problemem ;:224 .
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Lucynko dziękuje ;:196 kwiatki cambrii będą żółto-kremowe
Jeśli chodzi o napój wyskokowy to bardzo uważam ;:224 ;:224
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Julitko, same piękności pokazałaś :) Fikuśny tetraspis z jedną kreseczką super wygląda, a z Twojego c-c widzę ambitny zawodnik ;:333

Czekamy na cambrię (super niespodziankę Ci zrobiła) i na "łabędzicę" ;:65 [Swoją drogą, jutro mam wizytę u okulisty- mogę Ci odstąpić termin, Twój stan jest chyba poważny... :;230 ]
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Agito dziękuje w imieniu storczyków tetraspis z jedną kreseczka jest cudny stoi u mnie w sypialni więc mam na niego oko :;230 :;230
Cambria widocznie dobrze się czuje u mnie ale z okulisty chętnie skorzystam :;230 :;230 bo mam kurza ślepotę ;:224
odnośnie moje "Łabędzicy" to mam nadzieję, że skończyła z lataniem :P
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
tomkoc

Post »

Ładna porcja pięknych zdjęć na tak ponure i zimne popołudnie ;) Niech cieszą oko jak najdłużej.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale śliczne kwitnienia, sporo botanicznych ci kwitnie... Nawet tetraspisika masz, jest przecudny :).
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Śliczny ten woskowy, uwielbiam takie mroczne kolorki 8-)
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Tomku dziękuje mnie też cieszą te kwitnienia tym bardziej, że dopiero teraz wyszło u mnie ;:3
Dusiu tatraspis przyjechał do mnie z z dwoma kwiatkami i pączkiem a, że tamte były całe białe a ten ma jedną kreseczkę :tan
Iwonko ja też lubię te mroczne kolorki a on jest bardzo ciemny :heja :heja
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Ja mam ;:63 dla cornu-cervi, słodki ,tez mam te odmianę i podobno zdolny do kwitnienia...a nie kwitnie :( ,więc będę podglądać u Ciebie.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Venus9 pisze:Tomku dziękuje mnie też cieszą te kwitnienia tym bardziej, że dopiero teraz wyszło u mnie ;:3
Dusiu tatraspis przyjechał do mnie z z dwoma kwiatkami i pączkiem a, że tamte były całe białe a ten ma jedną kreseczkę :tan
Iwonko ja też lubię te mroczne kolorki a on jest bardzo ciemny :heja :heja
To może nastepne będą mieć jeszcze więcej kreseczek? Z tetraspisami jest bardzo róznie, jedna roślina może mieć zarówno kwiaty calkiem białe, jak i z dużą ilością kreseczek. Mój teraz, na wiosnę miał bardzo dużo, nigdy tyle nie miał, a późną jesienią miał może po jednej, dwie lub wcale, wczesną jesienią była ich średnia ilość. Już kilka razy kwitł u mnie, za każdym razem ilość kreseczek na kwiatach była inna.
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p

Post »

Reniu c-c jak dla mnie jest bardzo łatwy w uprawie ale ja go kupiłam już kwitnącego, ale chyba mu dobrze u mnie bo nawet uszkodzony pączek podczas podróży rozwija się do tego najstarszy pęd, który był nie aktywny u mnie ruszył :tan :tan .
Mam jeszcze phal. c-c flava zakupiłam go w listopadzie najpierw wyszedł mu listek, w marcu ruszył z pędem na dniach zobaczyła drugi pęd a dziś pierwszy korzonek więc Twój pewnie też ruszy ;:196 .
Marzy mi się jeszcze Phalaenopsis cornu-cervi fma. chattaladae mam nadzieję, że kupie sobie go jeszcze w tym roku ;:224 ;:224

Dusiu i to w tetraspisie chyba najbardziej mi się podoba bo nigdy do końca nie wiadomo jak zakwitnie, a Twój ma bardziej wyraziste kreseczki zobaczymy przy następnym kwitnieniu jak będzie.
Przy okazji jak długo utrzymuje się jeden kwiatek :?:
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Julitko piękne kwitnienia u Ciebie ;:138 ;:138 ;:138
Mój c-c też kwitnie tak jak Twój jeden kwiatek musi przekwitnąć by wypuścił kolejnego. Rzadko ma na jednym pędzie więcej niż jeden kwiatek, choć w zeszłym roku miał dwa jednocześnie, za to jego atutem jest to, że kwitnie praktycznie cały czas.
Ja mam u siebie jeszcze c-c red i c-c chattaladea ale to są siewki więc jeszcze sobie poczekam nim zakwitną. ;:224
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

;:224 ale dobrze nacieszyć oko takimi kwitnieniami i zapowiedzią następnych ;:138 ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”