Storczyki Venus
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Venus
Ja tez czekam 

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Ciesze się bardzo, że mnie odwiedzacie zrobiłam kilka nowych fotek więc jak obiecałam to wstawiam.
Trochę to trwało bo M wrócił i mnie do mycia garów zagonił
jakby nie było ciekawszych zajęć
Czas na zdjęcia pierwsza to mój ulubieniec woskowy zdjęcie jest trochę ciemne ale ten czwarty kwiat jest dużo ciemniejszy od poprzednich kolorem jest zbliżony do poprzedniego kwitnienia

Teraz zdjęcie mojej Latającej "Białej Łabędzicy" - dokładnie tak jak piszę jest to drugi raz jak mi zanurkowała na biurko na szczęście moje i jej nic się nie stało, ale czeka mnie przesadzenie jej i chyba poproszę M żeby zrobił jej ładne zdjęcie pączki ma malutkie a ja nie potrafię ich uchwycić

Teraz czas na phal. c-c i jego kwiatki od marca kwitnie -jeden kwiatek przekwita drugi się rozwija ale teraz mam, aż 3

Teraz z profilu ma cudny nosek no i ta kotwica

Cambriia i jej pączki

No i na koniec Hit sezonu
- nie trzeba przedstawiać, do tego w kadr wpadł jego zasuszający się pęd
na szczęście reszta ma się dobrze

Zapomniałam was poinformować, że moje kwiaty w poniedziałek z okazji długiego weekendu otrzymały trochę piwa w wodzie
, ale nie martwcie się nie rozpuszczę ich ;:78
Trochę to trwało bo M wrócił i mnie do mycia garów zagonił

Czas na zdjęcia pierwsza to mój ulubieniec woskowy zdjęcie jest trochę ciemne ale ten czwarty kwiat jest dużo ciemniejszy od poprzednich kolorem jest zbliżony do poprzedniego kwitnienia

Teraz zdjęcie mojej Latającej "Białej Łabędzicy" - dokładnie tak jak piszę jest to drugi raz jak mi zanurkowała na biurko na szczęście moje i jej nic się nie stało, ale czeka mnie przesadzenie jej i chyba poproszę M żeby zrobił jej ładne zdjęcie pączki ma malutkie a ja nie potrafię ich uchwycić

Teraz czas na phal. c-c i jego kwiatki od marca kwitnie -jeden kwiatek przekwita drugi się rozwija ale teraz mam, aż 3

Teraz z profilu ma cudny nosek no i ta kotwica

Cambriia i jej pączki

No i na koniec Hit sezonu

Zapomniałam was poinformować, że moje kwiaty w poniedziałek z okazji długiego weekendu otrzymały trochę piwa w wodzie

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko, warto było czekać
. Pokazałaś perełki
.
Jakiego koloru będą kwiatki cambri ?
Uważaj z tym alkoholem, bo odwyk takiej gromadki, może być problemem
.

Jakiego koloru będą kwiatki cambri ?
Uważaj z tym alkoholem, bo odwyk takiej gromadki, może być problemem

Lucynko dziękuje
kwiatki cambrii będą żółto-kremowe
Jeśli chodzi o napój wyskokowy to bardzo uważam

Jeśli chodzi o napój wyskokowy to bardzo uważam

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Julitko, same piękności pokazałaś
Fikuśny tetraspis z jedną kreseczką super wygląda, a z Twojego c-c widzę ambitny zawodnik
Czekamy na cambrię (super niespodziankę Ci zrobiła) i na "łabędzicę"
[Swoją drogą, jutro mam wizytę u okulisty- mogę Ci odstąpić termin, Twój stan jest chyba poważny...
]

Czekamy na cambrię (super niespodziankę Ci zrobiła) i na "łabędzicę"

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Agito dziękuje w imieniu storczyków tetraspis z jedną kreseczka jest cudny stoi u mnie w sypialni więc mam na niego oko
Cambria widocznie dobrze się czuje u mnie ale z okulisty chętnie skorzystam
bo mam kurza ślepotę
odnośnie moje "Łabędzicy" to mam nadzieję, że skończyła z lataniem :P

Cambria widocznie dobrze się czuje u mnie ale z okulisty chętnie skorzystam

odnośnie moje "Łabędzicy" to mam nadzieję, że skończyła z lataniem :P
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Ładna porcja pięknych zdjęć na tak ponure i zimne popołudnie ;) Niech cieszą oko jak najdłużej.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale śliczne kwitnienia, sporo botanicznych ci kwitnie... Nawet tetraspisika masz, jest przecudny
.

Śliczny ten woskowy, uwielbiam takie mroczne kolorki 

Tomku dziękuje mnie też cieszą te kwitnienia tym bardziej, że dopiero teraz wyszło u mnie
Dusiu tatraspis przyjechał do mnie z z dwoma kwiatkami i pączkiem a, że tamte były całe białe a ten ma jedną kreseczkę
Iwonko ja też lubię te mroczne kolorki a on jest bardzo ciemny

Dusiu tatraspis przyjechał do mnie z z dwoma kwiatkami i pączkiem a, że tamte były całe białe a ten ma jedną kreseczkę

Iwonko ja też lubię te mroczne kolorki a on jest bardzo ciemny

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Ja mam
dla cornu-cervi, słodki ,tez mam te odmianę i podobno zdolny do kwitnienia...a nie kwitnie
,więc będę podglądać u Ciebie.

Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
To może nastepne będą mieć jeszcze więcej kreseczek? Z tetraspisami jest bardzo róznie, jedna roślina może mieć zarówno kwiaty calkiem białe, jak i z dużą ilością kreseczek. Mój teraz, na wiosnę miał bardzo dużo, nigdy tyle nie miał, a późną jesienią miał może po jednej, dwie lub wcale, wczesną jesienią była ich średnia ilość. Już kilka razy kwitł u mnie, za każdym razem ilość kreseczek na kwiatach była inna.Venus9 pisze:Tomku dziękuje mnie też cieszą te kwitnienia tym bardziej, że dopiero teraz wyszło u mnie![]()
Dusiu tatraspis przyjechał do mnie z z dwoma kwiatkami i pączkiem a, że tamte były całe białe a ten ma jedną kreseczkę![]()
Iwonko ja też lubię te mroczne kolorki a on jest bardzo ciemny![]()
Reniu c-c jak dla mnie jest bardzo łatwy w uprawie ale ja go kupiłam już kwitnącego, ale chyba mu dobrze u mnie bo nawet uszkodzony pączek podczas podróży rozwija się do tego najstarszy pęd, który był nie aktywny u mnie ruszył
.
Mam jeszcze phal. c-c flava zakupiłam go w listopadzie najpierw wyszedł mu listek, w marcu ruszył z pędem na dniach zobaczyła drugi pęd a dziś pierwszy korzonek więc Twój pewnie też ruszy
.
Marzy mi się jeszcze Phalaenopsis cornu-cervi fma. chattaladae mam nadzieję, że kupie sobie go jeszcze w tym roku

Dusiu i to w tetraspisie chyba najbardziej mi się podoba bo nigdy do końca nie wiadomo jak zakwitnie, a Twój ma bardziej wyraziste kreseczki zobaczymy przy następnym kwitnieniu jak będzie.
Przy okazji jak długo utrzymuje się jeden kwiatek

Mam jeszcze phal. c-c flava zakupiłam go w listopadzie najpierw wyszedł mu listek, w marcu ruszył z pędem na dniach zobaczyła drugi pęd a dziś pierwszy korzonek więc Twój pewnie też ruszy

Marzy mi się jeszcze Phalaenopsis cornu-cervi fma. chattaladae mam nadzieję, że kupie sobie go jeszcze w tym roku

Dusiu i to w tetraspisie chyba najbardziej mi się podoba bo nigdy do końca nie wiadomo jak zakwitnie, a Twój ma bardziej wyraziste kreseczki zobaczymy przy następnym kwitnieniu jak będzie.
Przy okazji jak długo utrzymuje się jeden kwiatek

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Julitko piękne kwitnienia u Ciebie
Mój c-c też kwitnie tak jak Twój jeden kwiatek musi przekwitnąć by wypuścił kolejnego. Rzadko ma na jednym pędzie więcej niż jeden kwiatek, choć w zeszłym roku miał dwa jednocześnie, za to jego atutem jest to, że kwitnie praktycznie cały czas.
Ja mam u siebie jeszcze c-c red i c-c chattaladea ale to są siewki więc jeszcze sobie poczekam nim zakwitną.

Mój c-c też kwitnie tak jak Twój jeden kwiatek musi przekwitnąć by wypuścił kolejnego. Rzadko ma na jednym pędzie więcej niż jeden kwiatek, choć w zeszłym roku miał dwa jednocześnie, za to jego atutem jest to, że kwitnie praktycznie cały czas.
Ja mam u siebie jeszcze c-c red i c-c chattaladea ale to są siewki więc jeszcze sobie poczekam nim zakwitną.

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa