Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Agnieszko, pięknie uchwyciłaś rojniki :!: Niezbyt często pojawiają się ich zdjęcia, a są bardzo fotogeniczne w zbliżeniu. I uwielbiam ich misternie zbudowane kwiaty :!:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne rojniki masz! W Skandynawii odsadzają nimi dachy i daszki. Niedawno widziałam fotkę - daszek karmika dla ptaków porośnięty rojnikami. Rewelacyjnie wyglądał!
Ta "Lulu" coraz bardziej mi się podoba - widziałam ją u kilku osób. Może posieję ją w przyszłym roku...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

hmmm, a moje skalniaczkowe (rojniki w szczególności) przemarzają ? zagniwają?... wsadzam ładne sadzonki, a po zimie - po pięknych przyrostach mało co zostaje... podsypywałam juz piasek do ziemi, żeby miały bardziej sucho, ale pomogło tylko troche... może mogłabym coś jeszcze zrobić... podpowiesz Agnieszko ?
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

I rojniki i róże i cudownie przebarwione krzewy radowały moje oczy na spacerku w Twoim ogrodzie.
Wskazówki na temat okrywania roślin są zawsze bardzo cenne,tylko trzeba uchwycić "ten dobry moment".
Zaopatrzyłam się w agrowłókninę ale okryję tylko te nowe nasadzenia.Pozostałe niech walczą o przetrwanie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Eluś zgadza się , rojniczki są piękne przez cały rok :D

Halinko, ja też jeszcze czekam z kopcowaniem, przysypałam tylko kilka różyczek, ponieważ akurat miałam ziemię z sadzenia wrzosów, więc skorzystałam z okazji i wymieszałam ją kompostem i zakopczykowałam kilka krzaczków :D
Moje pelargonie jeszcze na dworze, były spore przymrozki, ale jakoś ich nie uszkodziły, ale już niecierpki wszystkie do wyrzucenia.

Aniu moje wiosenne brateczki też jeszcze śliczne :D Od marca cały czas pięknie kwitną :D

Krysieńko mam nadzieję, że drzewa zdąża się wybarwić, zanim opadną listki, szczególnie czekam na zakątek gdzie w towarzystwie iglaków rośnie duża tawuła i migdałek. Jak one się przebarwią to jest moje ulubione miejsce w ogrodzie :D

Jacku ja też bardzo lubię rojniki za ich piękny kształt, kwiatuszki są niby niepozorne, ale jak się przyjrzeć, to faktycznie są prześliczne :D

Izuś faktycznie niesamowicie wyglądają takie daszki pokryte rojnikami :D Ja w ogóle uwielbiam nasadzenia z tych roślinek w różnych miejscach. Marzy mi sie wielka karpa drzewa obsadzona tymi roślinkami, ale niestety nie mam jak jej zdobyć.

Ewuś one tak reagują na zbyt dużą wilgotność, po prostu zagniwają. One u mnie rosną na brzegach skalniaka, gdzie woda szybko spływa pomiędzy kamieniami. Może spróbuj podsypać swoje żwirkiem, wtedy będa szybciutko obsychać i nie będzie bezpośredniego kontaktu z mokrym podłożem.

Aniu bardzo się cieszę, że moje ogrodowe widoczki przypadły Ci do gustu :D
Z okrywaniem ja jeszcze nie szaleję, czekam na stałe mrozy. U mnie jest naprawdę sporo roślinek, które trzeba otulić, sporo młodziaków,no i hortensje ogrodowe, które w moim klimacie bez okrycia na pewno nie zakwitną w przyszłym roku.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ AGNIESZKO
Myślę, że jeszcze będzie piękna jesień.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Aguś, rojniczki sliczne! A kwitną Ci?
Ja mam te zwykłe, zielone od wielu lat i jeszcze mi nie kwitły :? O co im chodzi? :roll:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Trzeba przyznać, ze skalniaczki teraz nieźle się prezentują i miło wyglądają. Kocham rojniki, bo są takie różnorodne. Mój skalniaczek jest naprawdę mikro, ale rojniki tam królują! Uroczy ten goździczek. Tak rzutem na taśmę zakwitł!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ale się cieszę, że mam bratnią duszę jeśli chodzi o rojniki. :tan Ja mam na ich punkcie bzika . Moja kolekcja niedawno powiększyła się. Na moich piachach rosną świetnie, ale boje się o te nowe jak przetrwają zimę? Czy je czymś okryć? Aguś twoje są takie dorodne i piękne. Czy pokazałaś wszystkie?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu na razie jest faktycznie piękna słoneczna jesień, oby długo jeszcze tak było, wprawdzie rano i wieczorem jest naprawdę zimno, ale pięknie :D

Izuniu kwitną , powiem szczerze, że nie wszystkie, ale jakoś nigdy nie zastanawiałam się co powoduje że jedne kwitną a inne nie .

Miłko ja rojniczki bardzo lubię, jak i wszystkie skalniaczkowce :D One są śliczne o każdej porze roku :D

Lucy ja nie mam wiele rojników, chyba tylko 5 odmian, a jest ich mnóstwo. Ale niestety nie bardzo mam miejsce żeby posadzić więcej, mimo, że są śliczne :roll: Twoje podziwiałam, masz naprawę piękne :D Myślę, że można je przykryć gałązkami świerkowymi, to ochroni je troszkę od śniegu i zagniwania.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Aguś - jeśli podoba Ci się ten słonecznik wierzbolistny ,to wiosną
mogę Ci kawałek dziabnąć :lol: Tylko on rośnie gigantyczny ,tak około
trzech metrów wysokości ma :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko jesteś kochana, jak zawsze ;:196 ale niestety nie wcisnę go , u mnie już wielki tłok na rabatach :roll: A to kolos jak piszesz :roll: :lol: Zachwycam się nim jeno :wink: bo czegoś takiego wcześniej nie widziałam :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Agniesiu, widać, że u Ciebie zaciszniej niż u mnie, bo różyczki wciąż masz piękne :uszy ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś różyczki jakoś się trzymają, jeszcze dziś zrobiłam kilka fotek :D Nie jest ich dużo, ale o tej porze każda cieszy :D
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNIESZKO!
U mnie wczoraj padało a dzisiaj mgła, ale faktycznie jeszcze jest pięknie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”