Witam, myślę że to nie lilia św. Antoniego, choć mogę się mylić. Lilia Antoniego ma wysoki pęd i boczne mniejsze, podłużne listki. Nowa rabata - cymes! A ten psiorek jak ma na imię? Jest uroczy. Wiesz, Moja Droga, że ja nie widziałam, że lilia ananasowa to eukomis? Ale ze mnie cymbalica. Ja mam kilka cebulek tej lilii ale w tym roku doczekałam sie tylko liści. Jak to się mówi: zielono mi. Podobają mi się bardzo Twoje kwiatki te "zwykłe" i te ekskluzywne. I dziękuję Monice za porady w sprawie grzybów-pasożytów.
Spokojnej nocy, pa
Adresy do moich wątków Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Stasiu, przeciez lilie to nie jest wynalazek ostatnich lat A ta złotogłów to ponoć rosła dziko w lesie ( ale to wiem tylko z opowiadań) Mamy już dawno nie ma, a lilie przetrwały w ogrodzie siostry...choć może nie te same.
Lucy, pospacerowałam dzisiaj po Twoim ogrodzie, obejrzałam nową rabatkę i sierpniowe, kwitnące kwiatki.
Śliczne masz lilie i fajny kolorek dzielżana :P
Pozdrawiam i życzę słoneczka , bo u mnie znowu pada
Dala, miło mi, że do mnie zaglądasz. Ten dzielżan jeszcze trochę się zmieni i będzie jeszcze ładniejszy. Bardzo go lubię bo ma wysokie, sztywne pędy. Skorpion-Stasia, rabatkę oddzieliłam czym sie dało (aż wstyd powiedzieć, folia kubełkowa i deski ) ale to jest prowizorka. Docelowo ma być murek, a rabatka ma łagodnie przechodzić w następną.
Moje Galtonie wypuszczają drugi pęd kwiatowy. Czy to normalne?
Stasiu, niestety nie. W tym roku miałam tylko jedną cebulkę ale przecież ona sie rozmnoży a wtedy... Widziałam na naszym forum inne kolory tej cudnej lilii ,ale nie pamiętam już u kogo. Ładne są.
lucy09 pisze:Stasia, Fragola, Żabeczka Beatab miło cię powitać :P A jeśli chodzi o tę lilie to od razu została rozpoznana (nie doczytałaś ) to LILIA ZŁOTOGŁÓW [