Mój kawałek świata część 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój kawałek świata część 2
Mariolu, niektóre żurawki są dużymi roślinami i dopóki się nie zagęszczą , wyciągają się i nie są tak ładne jak w młodości.Jak robiłam opisy u siebie, ale chyba nie wszystkich to zaznaczałam która ma ładny, zwarty kompaktowy pokrój. 

- eury
- 200p
- Od: 1 kwie 2009, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj,zwiedziłam Twój kawałek świata....jest przepiękny.
Jestem pod ogromnym wrażeniem wykonania,smaku kompozycji i ogromu pracy który tu włożyłaś.Oj będę częstym gościem
Jestem pod ogromnym wrażeniem wykonania,smaku kompozycji i ogromu pracy który tu włożyłaś.Oj będę częstym gościem

Ogrodowa miniaturka Eury
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Storczykowe bidulki Eury
Pozdrawiam Viola - rodzaj rośliny z rodziny fiołkowatych?
Dawno do ciebie nie zaglądałam, a tu tyle nowości. Nowe rabaty, nowe zakupy i nasadzenia. Pięknieje u ciebie z każdym dniem. Fajne to zdjęcie z włoskim klimatem 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IWONKO bardzo się cieszę z wczorajszego spotkania oraz rajdu po szkółkach i z jutrzejszego spotkania . Zakupy niestety dopiero dziś powsadzałam z wiadomych przyczyn . 

- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie moi mili
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i komentarze
Jak już Jadzia napisała wczoraj byłam z dziewczynami na zakupach w dwóch szkółkach, do trzeciej już nie zdążyłyśmy. Ja kupiłam jedynie jałowiec Blue Arrow, kalmię wąskolistną oraz lawendę, ale Basia i Jadzia poszalały, oj poszalały
Kiedyś obiecałam Marcinkowi - Mutari, że zaprezentuję zaczątek swej kolekcji kalin

A teraz trochę różności z mojego ogrodu. Na pierwszy rzut różyczki

Flamenko i NN okrywowa

Pączki Red Gold i Westerlanda oraz pnących Golden Rain i Paul?s Scarlet i biała piwonia NN stara odmiana

Tawułki - jasno różowa od Basi, a tą w różu pudrowym dostałam od przyjaciółki mojej mamy, a bordowa to z cebul - Tawułka Arendsa 'Fanal' oraz moje tawuły japońskie 'Goldflame', 'Goldmound', 'Magic Carpet' i 'Dart`s Red'

Kloniki palmowe 'Orange Dream', 'Atropurpureum' i dwa NN z OBI oraz kwiat hosty undulata 'ERROMENA'

No i na koniec kwitnące cuda z koryta i kwitnące różności:wielosił weriegate, krwawnik 'Red Velvet", mak ogrodowy i gerbera - czy ktoś wie czy mogę liczyć na jej przezimowanie

Jak już Jadzia napisała wczoraj byłam z dziewczynami na zakupach w dwóch szkółkach, do trzeciej już nie zdążyłyśmy. Ja kupiłam jedynie jałowiec Blue Arrow, kalmię wąskolistną oraz lawendę, ale Basia i Jadzia poszalały, oj poszalały

Kiedyś obiecałam Marcinkowi - Mutari, że zaprezentuję zaczątek swej kolekcji kalin

A teraz trochę różności z mojego ogrodu. Na pierwszy rzut różyczki

Flamenko i NN okrywowa

Pączki Red Gold i Westerlanda oraz pnących Golden Rain i Paul?s Scarlet i biała piwonia NN stara odmiana

Tawułki - jasno różowa od Basi, a tą w różu pudrowym dostałam od przyjaciółki mojej mamy, a bordowa to z cebul - Tawułka Arendsa 'Fanal' oraz moje tawuły japońskie 'Goldflame', 'Goldmound', 'Magic Carpet' i 'Dart`s Red'

Kloniki palmowe 'Orange Dream', 'Atropurpureum' i dwa NN z OBI oraz kwiat hosty undulata 'ERROMENA'

No i na koniec kwitnące cuda z koryta i kwitnące różności:wielosił weriegate, krwawnik 'Red Velvet", mak ogrodowy i gerbera - czy ktoś wie czy mogę liczyć na jej przezimowanie

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Świetny pomysł z kolekcją kalin. To bardzo wartościowe krzewy. Ślicznnie zaprezentowałaś swoje kwiaty.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko zdjęcia mnie powaliły na
Zaintrygowało mnie to korytko. Możesz pokazać więcej zdjęć. Co tam rośnie?? Z czego jest zrobione?? Mogę zapytać w jakich szkółkach byłyście??

Zaintrygowało mnie to korytko. Możesz pokazać więcej zdjęć. Co tam rośnie?? Z czego jest zrobione?? Mogę zapytać w jakich szkółkach byłyście??
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Iwonka, ta donica koryto jest zachwycająca
Pokaż ją z bliska.
Bardzo mi się podobają kloniki, ale nie mam na nie miejsca

Bardzo mi się podobają kloniki, ale nie mam na nie miejsca

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- Kontakt:
Iwonko. czytam i czytam , widzę znawca roślin za chwilę będzie i odmiany i rodzaje, brawo.
Jesteś niesamowita,ja zawsze muszę skorzystać ze ściągi.

Jesteś niesamowita,ja zawsze muszę skorzystać ze ściągi.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IWUŚ potwierdzam słowa Igi wszystko pięknie pokazałaś . To do popołudnia 

Witaj Iwuś
Zaciekawiła mnie ta kalina Nana. Duża ona jest? Tak po zdjęciu ciężko ocenić
Kwitnie?

Zaciekawiła mnie ta kalina Nana. Duża ona jest? Tak po zdjęciu ciężko ocenić

Iwona... jak Nana się u Ciebie sprawuje? Mam ją drugi rok i właśnie zauważyłam, że pokryła się brązowmi plamkami
Kolekcja roślin Ci się powiększa, niby tylko parę sztuk... ale tu parę... tam parę

Kolekcja roślin Ci się powiększa, niby tylko parę sztuk... ale tu parę... tam parę

-
- Kontakt:
U mnie też tak wysychała,że szkoda, ale wylądowała w kompostowniku , mnie wiem co było przyczyną.gorzata76 pisze:Iwona... jak Nana się u Ciebie sprawuje? Mam ją drugi rok i właśnie zauważyłam, że pokryła się brązowmi plamkami![]()
Kolekcja roślin Ci się powiększa, niby tylko parę sztuk... ale tu parę... tam parę![]()

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
To koryto ma jedna wadę: za ciężkie, żeby Ci podprowadzić 
Rewelacyjne jest!

Rewelacyjne jest!
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz