...jak na razie żadnych widoków na słoneczko..lało całą noc..właśnie chciałem wyprowadzić pieska na spacer ale zaparł się i nie pójdzie..ten deszcz chyba nigdy nie przestanie padać..a ja już rozmontowałrm instalację odwadniającą.Długi weekend pewnie znów spdzę na osuszniu bagienka (działki).
..podniszczone przez deszcz azalie..
rododendron ..zawsze był cały w kwiatach..też nie rewelacja..
orlokom chyba deszcz służy..
pierwsza wiosna kiedy nie omarzł klonik
kukułcze gniazdko..stoplamki dopiero w pączkach..
kaliky..też w tym roku nie najlepsze..
obielę Józefie wpisuję na listę chciejstw. Intrygująca roślina
To będę czekać aż Dactylorhizy rozkwitną. U mnie obecnie kwitnie stoplamek Późny karminowy Pietrzak. A u Ciebie jakie kolory kukułek w ogrodzie królują?Czy masz również inne storczyki gruntowe?
Hortensja pięknie się zapowiada
Pozdrawiam serdecznie
EmTi.. w tym roku to wszystko jest na 50 %..azaliom w tamtym roku zmarzły wszystkie kwiaty więc teraz to tylko połowa tego co być powinno.Kalinę zaatakowały mszyce a nie miałem czasu na opryskiwanie więc w tym roku podobnie jak z azaliami..kwiatów mniej i kule o wiele mniejsze..ale za to duża wilgotność sprzyja borówkom..masa kwiatów więc pewnie zbiory będą obfite..
Józefie, zaglądam do Ciebie często choć nie zawsze piszę
tym razem musze azalie i ich kolorki urzekły mnie, po prostu śliczności mogę sobie wyobrazić tylko jak wyglądają niepodniszczone, skoro piszesz że te są podniszczone przez deszcz..
czy azalki są trudne w utrzymaniu? zimują w glebie czy w piwnicy?
Wspaniały ten Twój ogródek, Józefie I te kaliny ... Prowadzisz je w formie drzewka od początku? U mnie borówki też oficie kwitną, aż byłam zdumiona, że tyle mogą mieć owoców jako młode krzewiki