Moja działka - rydnor 2009
Witajcie
Widzę ,że u Was nie długo lilie rozkwitną
moje jeszcze w pąkach ,Na pierwszym zdjęciu pokazałeś piękne kwiatki koło ogrodzenia , może wiesz jak się nazywają , ja kupiłam ale jaśniejsze , teraz jak widzę Wasze to wiem jak będą wyglądały moje , jak urosną
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedziny

Widzę ,że u Was nie długo lilie rozkwitną

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedziny

- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj niedzielnie Ryszardzie. Nadrobiłam zaległości w Twoim wątku, pooglądałam irysy leżące i w wazonie i te które oparły się deszczowej pogodzie i dzielnie stoją. Widzę,że lilie u Ciebie tuż tuż rozkwitną?W moim nowo założonym podwórkowym jeszcze trochę im trzeba,najwyższa lilia św. Antoniego nie zdążyła na św. Antoniego,ale może trzeba jej jeszcze z tydzień.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witajcie,Witajcie!.
Geniu;Już mam dość tej cholernej pogody,nic nie można zrobić,szczególnie jeśli chodzi o opryski,ostatni zrobiłem w piątek,nie na długo,bo popadało.Ale akurat,tak myślę,był główny wysyp tej tygrysicy - nasionnicy.A do tego zimno.chyba Twoje kwiatki mają się dobrze?.
Jadziu;ładne te kwiatki,Basia nazywa je - kolorowy rumianek.Może Genia podpowie.
Ewa-Janina;my na te lilie,mówimy, smolinosy,spróbuj wąchając je, przyłożyć nos.Wydaje mi się,że u Ciebie,na południu,powinno wszystko
szybciej dojrzewać.Chociaż teraz z tą pogodą, to wszystko się pokręciło.
Krzysiu;czasami tak wychodzi,że nie można być wszędzie.Dobrze,że u Ciebie już jest cieplej,bo u mnie dzisiaj było ładnie,ale wiał zimny wiatr.Nie go kijem,to go pałą,na jedno wychodzi.Byliśmy w sobotę na działce,to pod wieczór uciekaliśmy do domu.Zapowiadają ocieplenie.
oby tak było.
Wszystkich Serdecznie Pozdrawiam. Ryszard. coś wkleję.

Geniu;Już mam dość tej cholernej pogody,nic nie można zrobić,szczególnie jeśli chodzi o opryski,ostatni zrobiłem w piątek,nie na długo,bo popadało.Ale akurat,tak myślę,był główny wysyp tej tygrysicy - nasionnicy.A do tego zimno.chyba Twoje kwiatki mają się dobrze?.
Jadziu;ładne te kwiatki,Basia nazywa je - kolorowy rumianek.Może Genia podpowie.
Ewa-Janina;my na te lilie,mówimy, smolinosy,spróbuj wąchając je, przyłożyć nos.Wydaje mi się,że u Ciebie,na południu,powinno wszystko
szybciej dojrzewać.Chociaż teraz z tą pogodą, to wszystko się pokręciło.
Krzysiu;czasami tak wychodzi,że nie można być wszędzie.Dobrze,że u Ciebie już jest cieplej,bo u mnie dzisiaj było ładnie,ale wiał zimny wiatr.Nie go kijem,to go pałą,na jedno wychodzi.Byliśmy w sobotę na działce,to pod wieczór uciekaliśmy do domu.Zapowiadają ocieplenie.
oby tak było.
Wszystkich Serdecznie Pozdrawiam. Ryszard. coś wkleję.

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
u mnie dzis pięknie, jutro jeszcze pogoda ale we wtorek ma lać, pewnie i tak jest u Ciebie. lato jakos ma nas w wielkim poszanowaniu podpuści i znika 
Pamietam smolinosy w ogródkach bo jak piszesz nos był osmolony, to fakt i prawde mówiąc to były jedyne lilie no i oczywiście białe św.Antoniego.
Dziś trudno dostać smolinosy ja kupuję ale to nie są te zwyczajne, gdzie Tobie się udaje ich zdobyć?

Pamietam smolinosy w ogródkach bo jak piszesz nos był osmolony, to fakt i prawde mówiąc to były jedyne lilie no i oczywiście białe św.Antoniego.
Dziś trudno dostać smolinosy ja kupuję ale to nie są te zwyczajne, gdzie Tobie się udaje ich zdobyć?
- krzysiek86
- Kontakt:
Witaj Rysiu Dawno nas tu nie było ale rozumiesz- wiosną częściej wychodzimy na dzialeczki.
Pogoda u nas ładna ale od soboty 13.06.
Ładne zdjęcia. No właśnie, opryski. U nas nie robiliśmy bo prawie zawsze padalo albo było wietrznie i zimno.
A teraz na drzewka owocowe to myślę, że już za późno.
pozdrawiamy
Ewa i Krzysiek
Pogoda u nas ładna ale od soboty 13.06.
Ładne zdjęcia. No właśnie, opryski. U nas nie robiliśmy bo prawie zawsze padalo albo było wietrznie i zimno.
A teraz na drzewka owocowe to myślę, że już za późno.
pozdrawiamy
Ewa i Krzysiek
Taro;dzisiaj cały dzień było słonecznie,ale teraz słyszę o parapety stuka deszcz a jest 23.45.Dobrze,żeby w nocy padało,a w dzień świeciło
słońce-marzenie,ale najważniejsze,że się ociepliło.Co do smolinosów,to prawdopodobnie,Żona od kogoś dostała,jutro spytam,bo już śpi.
A z tym wąchaniem,to wnuczki mają uciechę.
Krzysiu;ognik strzelił do góry,jeszcze trochę i chyba mu przytnę czubek.To jest stary krzak piwonii ,bo reszta ,to młodzież.
Ewa i Krzysiek;też myślałem,zajrzeć do Was,uprzedziłaś mnie - dzięki.Pogoda psuje wszystkie szyki.Opryski trzeba robić,bo akurat w tym czasie nasionnica zaatakowała czereśnie,a chcę jeść bez robali.Taka pogoda sprzyja różnym chorobom i robalom.Wiem,że skuteczność
oprysku jest mniejsza przy takiej pogodzie,trzeba ryzykować,może pół dnia nie będzie padać.Jeżeli Chcesz więcej wiedzieć na ten temat,to
wejdź w główny temat "Drzewa i krzewy owocowe".
Wszystkich Pozdrawiam Ryszard

Coś z innej beczki;
1.Wieża ratusza 2.Facet z pytonem 3.Schody na wieżę katedry św.Janów,wejść pół biedy,ale zejść cała bieda. 4.Widok z wieży
słońce-marzenie,ale najważniejsze,że się ociepliło.Co do smolinosów,to prawdopodobnie,Żona od kogoś dostała,jutro spytam,bo już śpi.
A z tym wąchaniem,to wnuczki mają uciechę.
Krzysiu;ognik strzelił do góry,jeszcze trochę i chyba mu przytnę czubek.To jest stary krzak piwonii ,bo reszta ,to młodzież.
Ewa i Krzysiek;też myślałem,zajrzeć do Was,uprzedziłaś mnie - dzięki.Pogoda psuje wszystkie szyki.Opryski trzeba robić,bo akurat w tym czasie nasionnica zaatakowała czereśnie,a chcę jeść bez robali.Taka pogoda sprzyja różnym chorobom i robalom.Wiem,że skuteczność
oprysku jest mniejsza przy takiej pogodzie,trzeba ryzykować,może pół dnia nie będzie padać.Jeżeli Chcesz więcej wiedzieć na ten temat,to
wejdź w główny temat "Drzewa i krzewy owocowe".
Wszystkich Pozdrawiam Ryszard

Coś z innej beczki;
1.Wieża ratusza 2.Facet z pytonem 3.Schody na wieżę katedry św.Janów,wejść pół biedy,ale zejść cała bieda. 4.Widok z wieży
- krzysiek86
- Kontakt:
Fajna ta wieża widokowa, super sprawa, jakie ładne fotki można zrobić.
U mnie taki widok jest z centrum w Altusie na 30 piętrze bodaj., Tylko że na zewnątrz
nie da się wyjść, tylko cyka się przez okno. A wiadomo na oknie są różne rzeczy jakieś palce
poodciskane itp, mimo mycia. No i wypada tam coś kupić bo to widok z restauracji
Pewnie drogiej

U mnie taki widok jest z centrum w Altusie na 30 piętrze bodaj., Tylko że na zewnątrz
nie da się wyjść, tylko cyka się przez okno. A wiadomo na oknie są różne rzeczy jakieś palce
poodciskane itp, mimo mycia. No i wypada tam coś kupić bo to widok z restauracji

Pewnie drogiej

Krzysiu;Tak fajny widok jest z wieży ratuszowej,tylko trzeba deptać po schodach.W Altusie na pewno wjazd windą,i na pewno wyżej tyle,że jakość zdjęć przez szybę może być różna.Wczoraj byliśmy na działce,powrót o 22.00.Trochę roboty odwaliliśmy,jutro też chcemy jechać,musimy trochę podgonić,bo w poniedziałek wyjazd na obóz,na 10 dni.Tym razem Fromborg i okolice.Wkleję coś z działki

- krzysiek86
- Kontakt:
Lawenda;dzięki za odwiedziny,zapraszam na następne.
Piotrze;dawno do mnie nie zaglądałeś,milo mi,że Toruń Ci się podoba.
Krzysiu;Tak jak co roku,jedziemy coś zobaczyć z wnuczkami i swoją ferajną.Będzie okazja do zasilenia foto-teki.Zgadzam się z Tobą,takie miejsca jak wieże bez zabudowy są idealne do robienia zdjęć.A na działce zawsze coś jest do posmakowania.
Za ok.10 dni odezwę się.
Wszystkich pozdrawiam.Ryszard. fotki z Torunia

1.Okienko na wieży. 2.Kopanie żwiru. 3.Główna ulica St.Miasta - nowa nawierzchnia. 4.Odremontowane wieże kościoła św.Jakuba.
Piotrze;dawno do mnie nie zaglądałeś,milo mi,że Toruń Ci się podoba.
Krzysiu;Tak jak co roku,jedziemy coś zobaczyć z wnuczkami i swoją ferajną.Będzie okazja do zasilenia foto-teki.Zgadzam się z Tobą,takie miejsca jak wieże bez zabudowy są idealne do robienia zdjęć.A na działce zawsze coś jest do posmakowania.
Za ok.10 dni odezwę się.
Wszystkich pozdrawiam.Ryszard. fotki z Torunia

1.Okienko na wieży. 2.Kopanie żwiru. 3.Główna ulica St.Miasta - nowa nawierzchnia. 4.Odremontowane wieże kościoła św.Jakuba.