Ewulko, ja dziękuję!
A co Ty zrobisz z 30-toma krzakami pomidowrów ?
Przecież to będzie z taczka owoców, eee warzyw
Czy przerabiasz to na tomaty?
Chyba faktycznie powinnaś przyjechać do chusteczkowego, usiąść na bujanym fotelu i odpocząć solidnie. ;:228
Cynamonku, coż ja poradzę na swoje miękko-głupawe serce i straszliwe pożądanie
Gdy już jesteśmy w szkółce, a jedziemy zwykle
po jedną , konkretną roślinę, to " ja tylko rzucam okiem na umieralnię".
I tam, okazuję się zaraz, że albo " jest coś o czym marzyłam od urodzenia" , albo coś co znam tylko z obrazków i " zawsze o tym marzyłam", albo ktoś z obsługi pyta czy to da się w ogóle ożywić i jak, albo taki ładny i przeceniony?

.
Na takie argumenty, Kochanie - milknie i grzecznie pomaga tachać zdobycze do auta.
Szczęściem tył rozłożony , bo 2 psy z nami jeżdżą, więc i tak wiele nie da się upchnąć.
( da się, da

; kiedyś jechaliśmy ze świerkiem pomiędzy fotelami - podnosiłam go, żeby ,można było zmieniać biegi, 3 wielkie powojniki na przedniej szybie, a między psami 10 szt. półtorametrowych jałowców Sueccia Aurea, kolących jak diabelski zadek!)
Gdy już rozładujemy łupy na podwórku, Kochanie- słusznie - ewakuuje się na pięterko, by nie słuchać labidzenia:
" Rybko, błagam pokaż tylko, gdzie to można by jeszcze wepchnąć?"
Izuniu - śmieszne te tulipany, najpierw były wynisłe, jakby się obserwowały z dystansem, potem raz jedno, raz drugie pochylone deszcem, niby się droczyły, a teraz, na chwilę przed śmiercią, pochylają się ku sobie.
Ładne takie ogródkowe bajki.

Świerk to polska odmina o nazwie Białobok.
2 lata temu była rarytasem, teraz bywa na allegro.
O ile pamiętam kupowałam go dość tanio, jako roczny szczep ( ok. 2-3 gałązki, 20 cm) od marcin-arr.
Kolor sinozielony, tylko młode przyrosty są białe, zupełnie białe w słońcu ( poprzedni rok rósł w cieniu, więc przyrosty były słomkowe) utrzymują się przez około 2 miesiące.
Potem zielenieją.
Ten będzie cięty, żeby mi zbytnio nie wybujał, bo drzewska wielkiego to ja nie zmieszczę.
empuzo, naleweczki podobno Bonifratrzy robią i sprzedają za całkiem złote dukaty !
Może i Tobie uda się posiąść tajemnicę uzdrawiających płynów %.
Bardzo, bardzo Ci tego życzę :P
http://www.bonifratrzy.lodz.pl/?p=/pora ... nifratrow/
Ewulku, pomysły do zagadki, zostawiłam w Twoim ogródku, a Białoboka można potraktować jako tło, które wczesnym latem aż świeci na tle ciemniejszych gałazek

Picea Pungens - Białobok, za 29 zł na na all, AndrzejNogal.
On ma dobry materiał, kupowałam już u niego.
Gizo, właśnie dlatego lubimy dziwolągi, no nie ?
Cmokam Wszystkie Wspaniałe Ogrodniczki i żegluję do łożnicy, coś jeszcze poczytać.