Bardzo ładne sałatki, nie za duży rozstaw trochę? A może to u mnie za mały?
Dziś pierwsza konsumpcja odmiany Agora, równo trzy miesiące od siewu.
Trzeba się uwijać z jedzeniem, bo musi zwolnić miejsce na melony.
Sałata piękna . Ja wyjadam zimową , nie ścinam tylko liście od dołu obrywam . Szybko odrasta .
Tegoroczne posadziłam przy krawędzi tunelu by miejsca nie blokowały .
Jakoś nie mogę się przestawić na taki sposób korzystania z sałaty, tzn. skubanie.
Zawsze śpieszę się ze zbiorem, bo już coś czeka na zwolnienie miejsca.
Zimowa Zina już zjedzona, było jej zaledwie ponad 30 główek, bardzo smaczna.
Wiosenna Agora już nieco gorsza w smaku.
A ja skubie jak Ania. Niesamowite jest ile taka sałata może wydać plonu. Teraz bardzo szybko przyrasta a listki są smaczne. Latem tez często podskubuje po kilka listków z różnych gatunków i mam mieszankę sałat.
Możesz już planować gdzie na zimę zrobisz sałatownik . Najlepiej wysiać w 2-3 terminach by ocenić
najwłaściwszy . Jesienią zaczniesz podskubywać i tak do wiosny . Wiosną jak znalazł , nie trzeba się
z rozsadą spieszyć .
Tak samo warto zrobić ze szpinakiem .
Rowerzysta musisz po prostu zasiać tyle żeby starczyło dla Ciebie i dla ślimaków A tak na prawdę to chyba w pełni lata ślimaki mają duży wybór jedzonka i sałaty mi nie atakują. Zawsze mam coś w ogródku bo sieje kilkoma turami i przesadzam jakieś samosiejki jak widzę.
Moje rozsady sałat już wyskakują z rozsadnika, mam nadzieję, że w weekend jest wysadzę choć takie ilości to na całą moją okolicę
Zimowe już kończymy jeść, liściaste też już zbieramy. Wystarczy też dla ślimaków