Ach te róże! ach te różyczki!

Zablokowany
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ach te róże! ach te różyczki!

Post »

Wandziu, jak widać nawet przy kontuzji wykorzystujesz każdą chwilkę i pracujesz na całego. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;:196 Widzę, że patyczkowanie, wzięło Cię na całeg :heja . Tak trzymaj ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu tu masz przepis na olej żywokostowy http://ziolowawyspa.pl/koniec-boli-kregoslupa/ robi sie go z korzenia.Ja robiłam nalewkę żywokostową 50 g suszonego korzenia żywokostu zalałam 0,5 l 40 % alkoholu i trzymałam 2 tygodnie potem można używać.No widzisz przedszkole patyczkowe spore i trzymam kciuki za ukorzenienie sie wszystkich .Dobrze ,że masz pomocników do pomocy bo inaczej trudno byłoby ze wszystkim nadążyć .Kuruj sie i pilnuj nóżki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu,właśnie wróciłam z ogrodu, troszeczkę okopałam rabatki, siedząc na tafli styropianu ;:306 Masz racje deszcz jest potrzebny,
chodziarz go nie lubie. Niby ciepło a forsycje jeszcze nie kwitną ;:3

Ewuniu, W ubiegłym roku, w naszych lasach wysyp grzybów był w dwóch krótkich fazach, na szczęście udało nam sie uchwycić
te monety, ususzyliśmy i zamroziliśmy troszkę grzybków. W tym roku mam nadzieje, że noga mi wydobrzeje i będę mogła chodzić na
grzyby i jeździć na rowerze :( Słonko uwielbiam ;:3

Daysy, Dziękuje ;:168 dziś byłam u ortopedy, zrobił fotki ,złamanie kostki bocznej podudzia- na szczęście przy tak dużym skręceniu
stopy nie nastąpiło przesuniecie kostek i wszystko jest na swoim miejscu . Gips - 2 maja do kontroli :( będzie dobrze ;:333
Oj ;:oj wzięło mnie na patyczki ;:138 może sie uda i co nieco wyrośnie z tych patyczków , ale mam problem posiałam za wczas
pomidory i sa bardzo duże a to dopiero kwiecień , nie mam namiociku foliowego ;:223

Jadziu, dziękuje za przepis, na pewno skorzystam, tym bardziej że żywokost mam na działce i w ogrodzie. Na patyczki mnie
wzięło widząc u Ciebie żłobek z patyczkami :;230 Tej wiosny próbowałam już z patyczka róży That's Jezz 5 patyczków puściły
nawet 4 cm pędy z listkami ja zadowolona a tu jeden moment i wszystko zaczęło schnąc a patyczki zrobiły sie czarne ;:145
nie tracę nadziei może się uda. :tan
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Wandziu ;:oj paskudne takie uziemienie ale cóż byle się dobrze zaleczyło a wkrótce będziesz na chodzie. ;:168
Dobrze, że masz pomocników do sadzenia takich pięknych róż z dostawy. Będzie co podziwiać jak zakończą kwitnienie wiosenne cuda. :D
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbietko, ;:168 noga na pewno się wygoi, jeszcze będę skakać ;:11 tylko teraz siedząc tak myślę, że mam za mało tych wiosennych piękności i tak robię kolejną listę co jeszcze muszę kupić, aby wiosną rabatki tętniły kolorami. :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna ;:3 jedne kwiatuszki zakwitają inne przekwitają , jak trawka będzie rosła w takim szybkim tępię to za tydzień będziemy
musieli wyciągać kosiarki, ups a ja tak lubię kosić a jestem uziemiona ;:145 Byłam w ogrodzie i posadziłam mieczyki, i
zastanawiam sie czy można posadzić już Dalie bo puszczają kłącza :?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje balkonowe kwiatuszki, ładnie rosną, tylko boję się jak przyjdą przymrozki to clematisy będę musiała okrywać ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Marta+
200p
200p
Od: 4 wrz 2016, o 12:38

Post »

Zachwyt i tyle w temacie ;:167 ;:167 ;:167
P.S. Też mam trawkę na balkonie- jest ekstra i szybko wysycha no i kotka łapek nie przypala w lecie ;:333
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja biała różyczka, zakwitła ponownie ;:167

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Jaka piękna różyczka. Masz już sporo wiosennych roślin. Już niedługo będzie kolorowo.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, witam :wit już nie mogę sie doczekać jak ogród będzie pełen kolorów i ten śpiew ptaków,błękit nieba, słoneczko ;:167
na Hawaie mnie nie stać ;:306 więc mam swój mały raj ;:3
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Wando, piękną masz wiosnę i to wszędzie..., ogród już kolorowy, balkon kipiący świeżą zielenią i nawet parapetowa różyczka pięknie kwitnie ;:138 .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu, cudna ta róża, a powiedz mi, czy planujesz ją przenieść do gruntu?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alexio , miło powitać Ciebie w moim wątku ;:304 Wiosna już się rozbujała na całego, dziś posiałam troszkę kwiatków,
troszkę po-plewiłam . Burza kołuje wokoło ale nie może sie zebrać a przydałby się deszcz. Alexio, byłam na twoim balkonie masz
cudowne róże , mam pytanie na 58 stronie , co to za roślinka w tym wiklinowym koszyczku, kwiat zbliżony do lawendy :?:
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, Różyczka naprawdę ślicznotką, łapie troszkę mączniaka, ale systematycznie listki smaruje mlekiem ;:oj działa
a muszę się przyznać, że jak czytałam na forum o zastosowaniu mleka to odnosiłam sie do tego bardzo sceptycznie, w domu nie chciałam
stosować chemii wiec użyłam mleka ;:138 ZADZIAŁAŁO ;:138 Różyczkę chyba przesadzę do ogrodu, tylko poczekam aż będzie
ciepło ;:3
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

;:7 Wandziu, to jest miniaturowa budleja odmiana Blue Chip. Obecnie jest obgryziona przez mojego małego szkodnika.
Życzę obfitego deszczu, teraz rośliny bardzo go potrzebują. ;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”