Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

Różnorodność odmian Twoich krokusów zachwyca. Dzięki Twoim profesjonalnym zdjęciom nazwałam mojego białego nn, to krokus 'Jeanne d Arc'.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,dobrze ,ze pokazujesz te krokusy ,bo one tak apetycznie wyglądają ,że nie można się na nie napatrzeć ,ja mam dużo wierzb smoczych ,to dzisiaj przy niejednym ulu nie było tak gwarno jak w tych wierzbach,jeden szum i tysiące pszczół,a obok rośnie zwyczajna wierzba i też kwitnie i tam żadnej pszczoły nie było,pozdrawiam i pięknego weekendu życzę ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewuniu a wiesz, że nawet koleżanka proponowała mi wyjazd do Doliny Chochołowej, żeby zobaczyć krokusy :D Gdybym miała więcej czasu pewnie bym się skusiła...

Ewelinko fajnie, że znowu jesteś ;:108 Wierzba u mnie jeszcze dość mała, ale większe okazy dopiero cudne są ;:173 Dziękuję w imieniu krokusów ;:196

Lidziu jakoś lubię różnorodność... Do profesjonalnych zdjęć raczej duuużo mi brakuje, ale cieszę się, że ci się przydały ;:168

Martuś krokusowe maleństwa tak bardzo się starają, że nie mogę je pominąć :wink: Nie wiedziałam, że pszczoły tak lubią wierzbę smoczą, tym bardziej się cieszę z jej posiadania ;:108 U mnie zawsze najbardziej oblegana jest mahonia w porze kwitnienia.

Najlepsze w krokusach jest to, że każda odmiana kwitnie w różnej porze przez co można się nimi dłużej cieszyć. Jedne już przekwitły, inne w pełnym rozkwicie, a kolejne dopiero zaczynają ;:173
Obrazek

Orange Monarch
Obrazek

Chyba kolejna pomyłka ? Grand Matre?
Obrazek

Pojawiają się kolejne kwitnienia?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A już wkrótce ;:65
Obrazek Obrazek Obrazek

Z parapetowej części:
Mój jedyny skrętnik zakwitł
Obrazek

Takie cudeńko dostałam od siostry
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie widzę tego cudeńka dokładnie, ale to chyba któreś dendrobium?
Tak, sasanki już powoli zaczynają pchać się na ten świat o niebawem będą pięknie kwitnąć. Barwinki już kwitną i miodunki.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I ja czekam na sasanki z utęsknieniem, wyjątkowo lubię te kwiaty. To krokusy zakwitają w różnym czasie? Nie wiedziałam, pewnie dlatego, że mam tylko kilka odmian i musiałam trafić na takie, które kwitną w tym samym czasie. Lubię storczyki w tym kolorze!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu wczoraj była piękna pogoda i okazało się, że był najazd na Chochołowską właśnie dla podziwiania krokusów , ale jak to u nas bywa z ludzką szarańcza, jedni podziwiali, a inni zadeptali połowę hali...i po krokusach :( Może lepiej że nie pojechałas, przynajmniej mniej nerwów :D
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Małgosiu krokusiki cudne ;:167
Ja mam niewiele,ale myślę co by nie dokupić na jesień i na wiosnę cieszyć się tak cudnymi widokami jakie ty masz.Sasanki mam dwie i póki co wystarczy.Wszystko zaczyna się budzić ,wychodzić do słoneczka i oby ono nam świeciło jak najwięcej z małymi przerwami na dostarczenie im wody z deszczu .Wtedy one pokażą całe piękno z wdzięcznością :)Miłego tygodnia życzę .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Małgosiu :wit

Te krokusy w prązki są cudne!
No i sasanki :D Nigdy ich jakoś specjalnie nie lubiłam, ale jak teraz oglądam na zdjęciach na forum te puchate, futrerkowe pąki kwiatowe, to buzia mi się do nich śmieje :D Świetnie to wygląda!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś ewarm miało być dendrobium nobile... ale i tak bardzo mi się podoba ;:108 Sasanka zakwitła mi już pierwszym kwiatkiem ;:138

Ewuś ewka bo sasanki cudne są ;:167 :D Właśnie się okazało, że w różnym ;:108 Te wielkokwiatowe kwitną jeszcze w najlepsze, a jedne dopiero pąki mają :shock:

Ewuś ewarost no właśnie widziałam w wiadomościach :( Jak można być takim przyrodniczym wandalem ;:222 Wycieczka jest za tydzień, więc już niewiele zostanie do oglądania...

Beatko ja też się zastanawiam, czy jesienią jeszcze krokusów nie dokupić ;:306 Sasankę białą muszę koniecznie dorwać :wink: Masz rację - od kiedy się zrobiło ciepło każdy dzień to ogromna różnica w ogrodzie. Dzisiaj zaczęło delikatnie padać, niestety na kilku kroplach się skończyło :(

Dominisiu tak właśnie działa to forum, kusimy się i nakręcamy wzajemnie ;:306 Lista chciejstw rośnie, a ogród nie ;:306

Czy tylko ja mam wrazenie, że pracy w ogrodzie zamiast ubywać to przybywa?... Pogoda nadal dopisuje, rośliny wystartowały tak, że w każdy dzień rosną kilka centymetrów ;:306 Kilka nowostek z ogrodu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Małgosiu, z tego co pamietam, Ty też masz pierwszorocznego Stefana (jaśnim) - jak postępujesz z cięciem? Z tego co czytam, dobrze znosi cięcie, ale powinno się to robić po kwitnieniu. No ale nasze maluchy jeszcze nie kwitły (czy tylko mój? ;:218 ). I sama nie wiem co by mu teraz po zimie bardziej posłużyło.... Czy Ty tniesz?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mój kwitł już w doniczce jednym kwiatuszkiem :D Niestety chyba nie przeżył zimy ;:145 Póki co nie daje znaku życia :( Twój już wypuścił listki?
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Szkoda, że przez internet nie czuć zapachów, tak bardzo lubię zapach hiacyntów :D
Ostatnio aż się na trawie położyłam, aby się nawąchać :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominisiu ja też padłam przed nimi na kolana ;:306 Pewnie ku uciesze sąsiadów ;:306

Dzisiaj nie udało mi się popracować w ogrodzie, ale ponieważ przyczyną tego faktu był piękny deszcz padający z przerwami do teraz, to nie mam żalu :D Z wierzchu ziemia była już dość mocno przesuszona, takie podlewanie świetnie zrobi roślinkom ;:108 A że w ostatnich dniach i tak rosną jak szalone, to jutro pewnie nie poznam swojego ogrodu :;230

Sezon krokusowy pożegnam Orange Monarch, ostatnie jeszcze ładnie kwitnące. Pozostałym dziękuję za piękny występ, życzę miłych snów ;:19 i zapraszam za rok :wink:
Obrazek

A na scenę wkroczyły hiacynty :heja Ach ten zapach ;:173 Znowu biedna muszę padać im do stóp ;:180
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

I moje najukochańsze kosmatki ;:167
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Szafirki zaczęły białymi
Obrazek

Kolejny pierwiosnek
Obrazek

Bergenia - średnio jej się podoba u mnie, ale kwiatek ma
Obrazek

Albo do tej pory mi to umykało, albo to naprawdę pierwszy kwiatostan morrowy :oops:
Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Masz rację rośliny rosną w oczach ;:138 . Jeszcze trochę i zakwitną kolejne rośliny ;:108 . Ja czekam z niecierpliwością na czosnki ozdobne i tulipany ;:224 . Uwielbiam je i jesienią dosadziłam trochę. U Ciebie wpadły mi w oko białe szafirki ;:333 . Hiacyntów masz całe mnóstwo kolorów ;:138 . Te białe urocze ;:167 . Ja posadziłam kilkanaście białych i czekam aż zakwitną :tan. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

'Orange Monarch' na zdjęciach ma kolor prawie pomarańczowy i w dodatku jest taki świetlisty.
Piękny ten niebiesko-perłowy hiacynt. I kochane kosmate sasanki rozkwitły, czyli cieszmy się, bo wiosna w pełni.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”