Wszystkim dziękuję za życzenia.
Tereniu zapisuje wszystkie wasze sugestie, muszę pooglądać polecane rośliny w waszych ogrodach, nie wszystkie pamiętam.

Chcę tam uniknąć wielości roślin, bo powierzchnia duża i pojedyncze rośliny stają się niewidoczne. Muszę zdecydować się na kilka i posadzić więcej.
Małgosiu ślimaki śmieszne, ale zrobione przez M z pomocą kolegi, więc się cieszę.

Kompostownik ma dwie komory, małą i dużą, kratka je oddziela. Jest ażurowa, żeby było wietrzenie, jak jedna jest pusta, a druga pełna. Dziękuję

za radę na temat rozwarów, na pewno zastosuję, bo już je zamierzałam wyrzucić, ale brakło czasu. Uratowałaś je.

Szpinak w cieście już we wtorek zostanie zapieczony na "sabat czarownic". Mam przyjaciółki, z którymi spotykamy się od dwudziestu lat, lubią nowe smaki.

Teraz coraz cieplej, to szpinak szybko Ci urośnie.
Anitko dziękuję za nowy sposób spożytkowania szpinaku. Lubię nowe smaki i sporo eksperymentuję w kuchni.
Martuś w ubiegłym tygodniu. Świętowałam z M przy kompostowniku.

Dzieci dziś były ze wspaniałym prezentem.
Jolu mam nóż do kantów. Proste narzędzie za 27 zł. Wycina się łatwo, równo i niewielkim wysiłkiem.
Aniu ślimaki mi się też podobają, tym bardziej, że to prezent.

Runianka rośnie prawie cały dzień na słońcu w piaszczystej ziemi, trochę wzbogaconej gliną. Przypala ją lekko w upalne lato, ale generalnie jest bezproblemowa. Rozrasta się szybko i już sporo wycięłam, obdarzając innych.
Alu kompostownik jest taki jak drewutnia, która jest naprzeciwko. Staram się, jeśli się da, trzymać się jednego stylu, jeszcze obudowę na kosz muszę zamówić u M. Oczywiście pochwały przekażę.

Postawiłam ślimaki w runiance do zdjęcia, jeszcze nie wiem, gdzie będą stały.

Może runianka w luźnej ziemi lepiej wypuszcza rozłogi, u mnie rozrasta się coraz dalej, muszę ją ograniczać. Skarpa w kolorach biało- niebieskich będzie się pewnie tworzyć cały sezon.
Aniu anabuko1 fajnie dostawać prezenty, a szczególnie cieszą te ogrodowe.
Dziś jest chłodno i pada cały dzień, rośliny się cieszą, bo już piaskowa ziemia sucha. Klon czerwony w maju ma najładniejszy kolor liści. Posadzona wiosną lilia ma dwadzieścia cm wysokości i chyba zakwitnie.
Czosnek karatawski w przeciwieństwie do wysokich, ma ładne liście. Rozwary startują i dzięki
Małgosi unikną kompostownika.