Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Dorotko,żeby tylko te dwie choroby były,jak kwiatów taka ilość ;:306

Joasiu,no to patrzymy wszystkie,i nic nie róbmy :;230 :;230 :;230

Aguś nadajesz się do naszego towarzystwa,przyjmujemy Cię ;:306

Sylwio,ja nie mówię o lilaku pospolitym,tylko o lilaku Meyera odmiany "Palibin"to jest gęsty wolno rosnący,zwarty kulisty,niski krzew,nadaje się on do każdego ogrodu.Bardzo obficie kwitnie i powtarza kwitnienie,już młode rośliny kwitną,wysokość jego po 5 latach to 40cm,wysokość ostateczna 150 cm po długich latach,ja takie mam,są piękne,natomiast są też lilaki Meyera szczepione na pniu,według mnie też są piękne,ja też będę szukać w szkółkach na wiosnę takiego szczepionego na pniu,a o różach na pniu,to poczytaj co pisze Dorotka,ja miałam niejedną taką różę,ale wszystkie przemarzły w końcu,nie pomogły nawet piękne chochoły ze słomy,pozdrawiam :wit ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam niewiele więcej, choć pewna różnica jest :D Z pelargoniami 7 doniczek, z fuksjami 4, z daturami 4, 1 hortensja i 1 agapant. A dojdą jeszcze z różami, bo posadzę pienne :wink: U mnie jedyna możliwość przechowania to przeniesienie do piwnicy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko7 marketowe róże ,chyba też dobrze zimują i mogą być na obwódki,one są śliczne :heja

Dorotko,mnie wszystkie róże na pniu przemarzły nie mam sposobu na nie w moim klimacie,może spróbuję zrobić tak,jak Ty bo bardzo mi się podobają ,było tak że przyginałam do ziemi i zasypywałam ziemią ,dopóki były młode to było dobrze i pięknie przezimowały,ale jak ich pień zrobił się grubszy to pękał przy przyginaniu,owijanie czymkolwiek nic nie dawało,wreszcie zrezygnowałam,ale kupę sobie jedną i zasadzę w dużej donicy,a potem schowam :uszy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo,ja też mogę przenieść do piwnicy albo do garażu,ja tez posadzę pienne ale zrobię tak jak pisze Dorotka,wkopię donicę do gruntu,a potem do piwnicy :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gruntu już mi trochę szkoda (będę ryć nowe rabaty :wink:), ale po remoncie przybyło mi placyków brukowanych kostką. Akurat na pienne róże :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale na placyku musisz ciągle podlewać a wkopana w gruncie poradzi sobie bez takiego Twojego wysiłku,ja wolę wkopać :tan
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

koziorozec pisze: kupię sobie jedną i zasadzę w dużej donicy,a potem schowam :uszy
Szkoda,że ja nie mam takiej możliwości też bym tak zrobiła ! bo inaczej to szkoda zachodu :?
a marketowe - okazjonalne róże u mnie średnio 3 lata wytrzymywały choć niektóre jednej zimy nie przeżywały ale mam jedną żółciutką którą mam ok.6 lat .
Miłego dnia Martuś! ;:168
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj, postanowiłam dzisiaj odwiedzić Twój raj i jestem w szoku. ;:oj
Same piękne okazy a ich różnorodność oszałamiająca. ;:138
Nie tylko piękne ale już ślicznie rozrośnięte, mam nadzieje że nadal pozwolisz mi buszować po Twoim ogródku, oczywiście nic nie poniszczę spacerując, tylko będę oglądać. ;:433
Piękny raj dla oczu, pozdrawiam Kasia. ;:168
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

dorcia7 pisze:Marketowe róże w doniczkach-w domu u mnie nie rosną,liście żółkną albo opadają,nie mówiąc o kwiatach,jak posadzę na działce to przez sezon mam krzaczek jeszcze raz taki jak był wsadzony
U mnie było podobnie. ;:oj
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto. Już nadrabiam zaległości.
Piękną kolekcją azali i róż zgromadziłaś i jeszcze te kolorki. ;:138
Na zdjęciu ślicznie wyglądacie. Super babeczka z Ciebie. A wiesz,że jesteś bardzo podobna do mojej koleżanki z podstawówki.
Pozdrawiam i życzę dużo dalszych kwitnień w tym roku w Twoim cudnym ogrodzie. Oby wiosna już zawitała do nas,ale bez zimy.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu,ja też myślę że szkoda zachodu,bo już tyle miałam piennych róż i walczyłam o nie różnymi sposobami i nic nie dało zawsze przemarzły albo mi się złamały przy przyginaniu,małych marketowych nie miałam,zresztą ja z róże w gruncie mam od 3 lat bo wcześniej wszystkie róże sarny mi zjadły,pozdrawiam gorąco :wit ;:196 i dużo buziaków

Kasiu,bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś,i zapraszam znowu na spacerek,było mi miło całuski dla Ciebie ;:168

Joasiu,nie mam doświadczenia z różami miniaturowymi z marketu,ale już wiem od was,że opinie są różne ;:196 ściskam Cię mocno

Alu,bardzo dziękuję,a jak zobaczysz teraz koleżankę to sobie o mnie przypomnisz,kolekcja mała się uzbierała ,tak po troszkę i przybywa też bym chciała żeby ogród już ożył ,a coś zapowiadają zimę,buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Marto to ja dziękuje i czekam na Twoje piękności. :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu,zaraz będą dla Ciebie nowe kwiatuszki ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Martusiu, przy okazji szukania lilaka o którym pisałaś natknełam się na ciawą stronę z roślinkami http://www.krolestworoslin.pl i tak sobie pomyślałam ze może cos wybiorę.
Różyczki w tamtym roku na wiosnę zamówiłam w Starkl 3 i powiem ze zadowolona byłam, pięknie mi kwitły, jedna miała byc pachnąca lukrecją ale czu ja wiem czy tak ładnie pachniała. Może tak napisze pachniała ale mało intensywnie.
Na wiosnę pewnie w marketach pojawia sie róże to moze tam coś miniaturowego znajdę :)
Pozdrawiam cieplutko ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio,czy znalazłaś tego lilaka ,jeżeli nie to podam Ci ,gdzie możesz znaleźć,ja mam ale jako krzew ,to jest taka miniaturka bzu,jeżeli chcesz to na wiosnę odetnę Ci ukorzenioną gałązkę i poślę,on jest piękny,ale czytałaś u mnie odnośnie tych miniaturek ,że po jakimś czasie niektóre wypadają,Twoja różyczka może musi się rozrosnąć żeby wydać intensywny zapach,pozdrawiam gorąco ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”