Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21

Post »

Dzień dobry!
Pracowity dzień przede mną - w kuchni i ogrodzie - więc zaraz ruszam do pracy. Krajobraz za oknem cały w żółcieniach - ten kolor zdecydowanie dominuje, obwieszczając rychłe opadnięcie resztek liści. Cóż, taki czas. Pogoda jednak dopisuje i mimo, że słońce jeszcze nie wyszło, to jest całkiem przyjemnie jak na połowę października.

Justynko, miłych słów nigdy dość - dziękuję, że ich nie szczędzisz... dobrego dnia!
Iwonko, witaj w nowym tygodniu! Umówmy się, że rozpada się po dzisiejszym dniu - mam sporo pracy w ogrodzie i chciałabym zdążyć przed deszczem, którego wyglądasz ;-) Absolutnie nie zapięłam ogrodu na ostatni guzik - ogromna ilość liści spadła, cebulki do wsadzenia, ostatnie porządki do zrobienia... Zatem nie próżnujmy! Miłego ;:196
Bogusiu, podobnie jak Ty, zamierzam się dziś ostatecznie uporać z cebulkami. Co prawda nie ma wielkiego pośpiechu, ale chcę mieć już to z głowy. Dużo masz grabienia? Pozdrawiam serdecznie!
Andrzej, masz rację - brak słów żeby opisać piękno kolorów jesieni :)
Zuzka, witam poniedziałkowo! Wiesz, co do zdjęć, które wychodzą spod moich rąk, zastrzeżenia mam do tych robionych z perspektywy. Wydają mi się rozmazane i pozbawione głębi. Wybieram się jednak na profesjonalny kurs fotograficzny, więc mam nadzieję te niedociągnięcia poprawić. Statywu używam za rzadko - wiesz, że wygodniej jest po prostu wyjść z aparatem i fotografować z ręki. Jednak zdjęcia ze statywu są o niebo lepsze i chyba zmobilizowałaś mnie do jego częstszego rozstawiania :) Dzięki wielkie za miłe słowa!
Ewuś, sporo krzewów już masz... a i na miejsce nie możesz narzekać, zatem sadź wiosną ile wlezie. Liściaki tworzą w ogrodach niepowtarzalny nastrój, właśnie o tej porze najpiękniej się uwydatniający. Jaką masz dziś pogodę?
Aniu, bardzo mi przyjemnie czytać Twoje słowa! Kolory przenikają się teraz cudownie, tworząc piękne obrazy. Szkoda, że dziś nie ma słońca. Serdecznie Cię pozdrawiam w nowym tygodniu ;:168
Nelu, dziękuję za odwiedziny i pochwałę października :) Pogodę mamy super sprzyjającą - dzięki niej jesień nie wydaje się przykra, wręcz przeciwnie, mnie uskrzydla! Dzięki za dobre słowo pod adresem ogrodu... Golden Ringi rosną w dwóch miejscach, tworząc szpalery... nie pamiętam po ile sztuk sadziłam, ale na pewno 10-15. Wystarczająca ilość do stworzenia płomiennej plamy purpury :) Miłego!
Pat, witam serdecznie i cieszę się z Twojego komentarza - dzięki za słowa uznania! Sprawy zawodowe - napiszę na pw :)
Jagódko, wracasz do żywych wraz z poprawą zdrowia Twojego syna - ogromnie mnie to cieszy! Wiem, że droga daleka, a perspektywy różne (mam na myśli plany syna 'na potem'), ale wychodzicie na prostą i to jest najważniejsze :) Zapraszam na ławeczkę pod pożółknięte brzozy, dla ukojenia serducha... Buziaki!
Gosiu, bardzo dziękuję za komplementy ;:167 Liczę, że najpóźniej za rok, zobaczymy się na kawie u mnie!

Mój październikowy las:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Agnieszko w nowym tygodniu! piękny Twój las w październiku :D
U mnie również słońce się nie spieszy ale mgieł dzisiaj nie było. Poruszenie wśród ptactwa i widzę dużo sikorek w ogrodzie czyżby coś czuły? Nie masz w tym tygodniu żadnych spotkań? bo piszesz tylko o krzątaniu się wokół domu. Dobrego dnia i całego tygodnia ;:215
x-ag-a
---

Post »

Dzień dobry, Marysiu!
W tym tygodniu rzeczywiście nie mam spotkań, jeszcze ;-)
Właśnie wróciłam z ogrodu: liście zgrabione, wycięte lilie, tawułki, orliki i resztka host, przycięte przekwitnięte róże. Zrobiło się pięknie, słonecznie, więc za chwilę wracam na ogród :)
I ja obserwuję wzmożoną aktywność ptactwa... ale do 'z' jeszcze daleko!
Miłego tygodnia również ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Anieszko :wit
Ciepłymi ,barwami zaczynasz nowy tydzień,, ;:173 piękn y leśny,kolorowy widok ;:108
Ma jeszcze być ciepło, w tym tygodniu,,to korzystajny z uroków jesieni :D Ja dziś wybeiram się na grzyby ;:65
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko poniedziałkowo :wit !
Pogoda dziś cudowna, jeżeli w stolycy jest tak jak u nas, to będziesz miała piękny dzień na prace ogrodowe. Za to wczoraj w Poznaniu było mgliście, deszczowo i zaledwie 13 st. Wieczorem M rozmawiał z teściową i pod Częstochową mieli lato -pełne słońce i 23 st. Tylko pozazdrościć...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Asiu, witaj! Aż tak wysokich temperatur nie zanotowałam w ostatnich dniach, ale dziś jest bardzo przyjemne 14st i z pewnością się ociepli, bo słonko przygrzewa :) Po pierwszej turze prac o poranku już jestem, teraz kawa, trochę kuchni, a po południu ciąg dalszy... Miłego!
Aniu, owocnego grzybobrania! U mnie pod brzozami póki co grzyby się skończyły, ale jest na tyle ciepło, że liczę na jeszcze jeden rzut :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko witam po weekendzie. Też jestem w domu, lecz z goła innych powodów. Zakatarzone dziecko mam i nie mogę go takiego do przedszkola posłac.
Pięknie u Ciebie, u mnie dopiero teraz mgły odpuszczają, lecz z ogrodu chyba dziś nici. Pomocnik niedomaga :( , a samego w domu nie bardzo mogę zostawić.
Miłego dnia i tygodnia
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, trzymaj się ciepło, a Twojemu dziecięciu życzę zdrowia! Ogród nie ucieknie - i tak w tym roku wyrobiłaś 300% normy ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Aga poniedziałkowo.Jak ogląda się zdjęcia wyrywkowo,nie widać tego syfu na trawniku.Przynajmniej u mnie taki jest i od brzóz i od drzew owocowych sąsiada i od swoich krzewów.Nie wiem czy nie pójść w większą ilość iglaków,które tak nie śmiecą.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Agunia, pozdrawiam serdecznie i podziwiam ferie barw, jaką prezentujesz na zdjęciach. Przepiękne ujęcia makro, ale całokształty zapierają dech w piersiach... Niesamowity efekt uzyskaliście, sadząc odpowiednie gatunki liściastych ;:180
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Barwy Twojego ogrodu Aguś bliskie mojemu ;:167 Aż cieplutko ...się robi !
U mnie dziś chłodno i nie wybrałam się na działkę choć pracy mam dużo ale w trosce o własne zdrowie dozuję sobie pracę bo o przeziębienia nie trudno o tej porze ;:173 .
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej śliczna jesień ;:196 i te kolory.....żółć, czerwień....ach ;:167
no i widzimy się na sabacie ;:168
Awatar użytkownika
monizieb
100p
100p
Od: 14 paź 2013, o 17:50

Post »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
tak wlasnie moje oczy zrobily kiedy szukalam inspiracji do mojego ogrodu i tafilam na twoj watek.....
gratuluje i uklon w twoja strone za wklad jaki musialas wlozyc by to wszystko tak pieknie wygladalo....
serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Aga piękne jesienne kolorki , a jak jeszcze okraszone słoneczkiem ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Niestety nie udało mi się wykroić czasu... Może w czerwcu? Wówczas opijemy matury naszych dziewczynek ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”